yglo Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Klasyk Taiaha TA2108MH, wiec dolnik koniecznie a'la Del Toro 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Fajna Kiedys myslalem zeby moja tajke zrobic w piance i jak widac swietnie to sie zgrywa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Klasyk Taiaha TA2108MH, wiec dolnik koniecznie a'la Del Toro Oooo... dałeś się przekonać w końcu do długich dolników! ;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Oooo... dałeś się przekonać w końcu do długich dolników! ;-)))) Na dolniku piana w jednym kawłku 43 cm.Jak dla mnie to zbyt wiele... i nie jestem przekonany Bartku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 O Jezu, trzymaj mnie Grażyna będę miał zawał!!!!! Zbychu ekstra to wygląda. co do własności urzytkowych to wiem że będzie luksus te dlugości dolnika są ze mną od jakich 3-4 lat i za nic nie zmienię na krótszy. Przydał by mi się ten kij tutaj, nie musiał bym sie meczyć z tym okropnym shimano biomaster select coś tam :/ Dużo ryb łowi się na woblery tylu rapala x-rap 10-12cm sw, przynęta lekka 20-30g, a branie typu Udar, jazda 10-15 minut . Nawet ryby po 2-3kg chodzą lepiej niż szczupaki 90-100cm a o GT z przyzwoitości nawet nie wspomnę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 W 2015 roku Zbyszek zbudowal dla mnie wedke z przeznaczeniem na pstraga.Podstawa byl blank Lamiglas XMG z serii spin jig.215 cm12 lb1 kawaleksuper ugieciesuper parametrysuper wagasuper blanksuper wedka ... Ale czasy sie zmieniaja i pomysly na rekojesci rowniez.Wedka trafila do Zbyszka i na 2018 w nowym ubranku wyruszyla na trasy pstragowych spacerow.Uzupelnia sie z referencyjna StC SC4. Oczko delikatniejsza od tamtej i taka bardziej subtelna, bardziej finezyjna w obejsciu. Wczoraj na zalanej kepie trawsk wygladala tak : A wczesniej szybko obezwladnila takiego amatora muszyska, mimo ze ow amator bral na raty : 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Wszystko łatwo rozpoznawalne czyli:- kto zrobił,- widać z daleka- kto wymyślił - styl i ergonomia indywidualna,- wiadomo do kogo należy- nawet złowiona ryba pasuje tylko do Ciebie Daniel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Smaku Lamiglasowi dodaja tytanowe fuji sic w ukladzie 25Y do 6L na szczycie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Nie za długi dolnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Nie za długi dolnik?Chyba 26 cmW pierwszej wersji z 2015 z nps miał 28Ale to pewnie Zbyszek lepiej pamięta Przy tym vss cały uchwyt jest w pianceZostaje tylko fore - nakrętka skss Z wyważeniem nie na najmniejszego problemu Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Serio 26cm? Jakiś na zdjeciu wydawał mi się o wiele dłuższy. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Serio 26cm? Jakiś na zdjeciu wydawał mi się o wiele dłuższy. ;-)Z pewnością głos zabierze Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zdjecie tak zrobione "wydluza", fotka od czola Stellki skrocila by optycznie dolnik. W rzeczywistosci od stopki kolowrotka jest 28 cm. VSS16 zamontowany odwrotnie, naktetka z SKSSa po dokreceniu zamyka stopke kolowrotka bez zadnych szczelin. Calkowita dlugosc tak zbudowanej rekojesci to 31 cm liczac od nakretki do konca dolnika. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Fajny, ciepły uchwyt kołowrotka, pierwszy raz widzę takie rozwiązania, ale bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 fajny i ciepły ale wymaga dobrej jakościowo pianki / korka które przy takim rozwiązaniu będą cały czas pracowały pod łapą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Fajny, ciepły uchwyt kołowrotka, pierwszy raz widzę takie rozwiązania, ale bardzo mi się podoba.Ja też mam w drugą stronę zamontowane tak te uchwyty i jest mi wygodniej trzymać. Kiedyś Kawalec tak mi zaproponował i od razu poczułem różnicę w trzymaniu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 fajny i ciepły ale wymaga dobrej jakościowo pianki / korka które przy takim rozwiązaniu będą cały czas pracowały pod łapąO tym samym pomyślałembo jednak stale jest narażony na ścieranie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Informacyjnie : od początku zeszłego roku używam wędki StC SC4 z rękojeścia oparta o Fuji ips z podobnym rozwiązaniem piankowym Powiedziałbym : 200 godzin intensywnego łowienia w warunkach rzek pstrągowych... To ta wędka po lewej. Po prawej ten świeży lamiglas Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @Guzu,jeśli dobrze widzę to jest zużycie. Całkiem spore jeśli się nie mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @Guzu,jeśli dobrze widzę to jest zużycie. Całkiem spore jeśli się nie mylę?jest pretekst do zrobienia innej, tylko,że dużo prucia bo u Daniela same jednoskłady Mój jeden był używany 6 sezonów po około 30 wypadów i nie widać a pianka na pewno jakaś tania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @Guzu,jeśli dobrze widzę to jest zużycie. Całkiem spore jeśli się nie mylę?Chyba sie nie da przez 200 godz wyslizgac bulkowatego IPSa (STC) do parowkowego VSSa (LAMI). Jak pamietam, to pianki na wedkach pstragowych Daniela, po paru wypadach, beda wygladaly jakby przeszly przez kaktusowe pole. Dziura, dziob, dziura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Chyba sie nie da przez 200 godz wyslizgac bulkowatego IPSa (STC) do parowkowego VSSa (LAMI). Jak pamietam, to pianki na wedkach pstragowych Daniela, po paru wypadach, beda wygladaly jakby przeszly przez kaktusowe pole. Dziura, dziob, dziura Sam jesteś kaktus To jeżyny i dzikie róże Jak byśmy robili wędki do parku to mogłyby być z kości słoniowej.Te są do łowienia Nie wiem czy duże zużycie. Tam trzymam rękę jak łowię.A jak nie łowię, to wędka w skarpecie i w rurze pcv.Serio - ma robić, mi się podobać i być super wygodna. Życzę każdemu by miał na jedną wędkę tyle takich Pstrągów, ile ja mam na tą StC Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 jest pretekst do zrobienia innej, tylko,że dużo prucia bo u Daniela same jednoskłady Mój jeden był używany 6 sezonów po około 30 wypadów i nie widać a pianka na pewno jakaś tania.Nie prowokuj proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Podoba mi sie @kaktus Dolniki z pstragowania wracaja jak z pola bitwy i tak ma byc. Kropka ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Podoba mi sie @kaktus Dolniki z pstragowania wracaja jak z pola bitwy i tak ma byc. Kropka !Kropek więcej niż jedna ! Na szczęście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi