WhiteWillow Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Film na yt pokazuje ze +/- od 50 do +/- 250g... Coś mu chyba nie poszło tak jak trzeba na szczytówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 No i takiego pręta węglowego miałem przyjemność ubrać ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Cześć, mógłbyś opisać do jakiego łowienia i do jakich przynęty nada się Qualia XPSJ702UL? Jesteś jedną z nielicznych osób która miała doczynienia z tym blankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekCh Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Ponad rok trwalo scigniecie tego blanku, tyle czasowych trudnosci nastreczylo 7'6" w jednym kawalku od Batsona. A blank i wedka na nim w spinie jest uwielbiana przez moich kumpli, odrzanskich pontonowcow. Glownie za miotanie boleniowymi wabikami i w swojej uniwersalnosci za mozliwosci bezpiecznego holu wiekszosci normalnych rozmiarowo rzecznych ryb. Tak wczesniejszy RX7 jak i obecny REV to blizniaki rozniace sie chyba jedynie kolorem lakieru.Batson REV CB 76M 14lb: 20180421_064754.jpg 20180421_064758.jpg 20180421_064805.jpg 20180421_064816.jpg 20180421_064830.jpg 20180421_064943.jpg A na wszystkie szczupaki swiata gdybym mial wybrac jedna wedke to byla by ta na blanku:NFC MB709-1 DELTAstosunkowo duza zbieznosc, swietny balans i poczucie lekkosci, 30 lb, wabie szeroko od 30 do 100g, sztywny a posiadajacy glebokie ugiecie, ekonomiczny i amerykanski 20180421_071318.jpg 20180421_071341.jpg 20180421_071349.jpg 20180421_071400.jpg 20180421_071432.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Cześć, mógłbyś opisać do jakiego łowienia i do jakich przynęty nada się Qualia XPSJ702UL? Jesteś jedną z nielicznych osób która miała doczynienia z tym blankiem Cześć,Bardzo trzymam kciuki za projekt Janusza pt. Qualia. Jakoś rok temu, "po drodze" Sylwia ( córka Janusza ) zawitała u mnie z naręczem blanków, z ciekawości, z grafitowego uzależnienia i jakby wbrew sobie wybrałem najlżejszy, prototypowy blank XPSJ702UL, wbrew, bo nie łowiłem nigdy tak lekko. Blank cieniutki w dole cos ponad 8mm, szczyt 1,2 w moim prototypowym blanku. Ciekawie wyglądjący oplot, złącze a'la spigot pokryte matą.No wiec od pierwszego kontaktu było wiadomo, ze blank będzie wymagał torzitów, w moim dałem od 16H kończąc na tulelu 3,5 i takim szczycie. Ugięcia szczytu chcąc odpowiedzieć szerzej na pytanie poitmana, siliłem się wczoraj zrobić... posługując się drabiną i kilogramem mąki w torbie, która kładłem na dolniku:Kolejno statyczne ugięcia: 4 g, 6g, 10g, 20g zdjęcia mnie zdziwiły, bo wcale nie widać że szczytówka siada podwyzej 10g ale już miałem wedke nad wodą i zakres rzutowy i do poprowadzenia określiłbym na 2-10g calosci przynęty. To moje podełeczko to tej Qualii i zapewne wprawne oko wypatrzy co i jak, główki w zakresie 1g-5g Kijek bez kompromisu, najpierw przelotki a po złożeniu wymusił na mnie zakup Stradica i pletki 0,03 … Rzuty drobinkami, czucie gumek "porażające" ale proszę byście wzięli pod uwagę ze ostatnie moje wedkowania to głównie przynęty od 40g w góre. Nie złowiłem jeszcze rybki na 702UL, mam nadzieje ze jeszcze przyokoniuje i ugnę ją pod rybą. Jako że u mnie wysztko działa w parze nałódce, wiec koleje spotkanie z córka Janusza i : czyli XJBH702ML z dedykowanym pudełkiem przynęt w zakresie 10-25g faktura blanku a'la Xzoga, szybki o głębokim płynnym ugięciu... No i QK czyki komplet na delikatne smyranie łódkowe. Wedki były ze mna na jednym wyjeździ, złowiłem trzy szczupaczki i wszystkie na casta rapalką BX Swimmer12, która wazy 22g. Tak się prezentuje szczyt MLa pod ciężarkami; 10g 15, 20 i 25g i znowu to nie wygląda na przeciążenie nawet przy 25g, ale wyżej już nie ma komfortu choć moim zdniem blank ma więcej niż 10lb i 18g rzutowo. Mocno zbieżny, dolnik daje poczucie ze większe sztuki ( np. szczupak 80cm ) nie zamecza kija i ryby niekończącym się holem. I na koniec uśmiech pajkunia po spotkaniu z Qualią; 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 A idź Ty w czorty....O ile drugą pozycję bardzo sobie chwalę i podzielam pogląd, tak pierwszej zazdroszczę I już mnie strzela, że to trzeba tyle czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 A idź Ty w czorty....O ile drugą pozycję bardzo sobie chwalę i podzielam pogląd, tak pierwszej zazdroszczę I już mnie strzela, że to trzeba tyle czekać I trzeba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 I trzeba mieć Ja to z miłą chęcią bym chciał mieć, ale niestety blanków niet i trzeba czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 ... a ja mam pytanie o nakretke na ACS - czy do ECS 16 też będzie dobra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 ... a ja mam pytanie o nakretke na ACS - czy do ECS 16 też będzie dobra Kiedyś sprawdzałem, na ECSie nie dociąga stopki multika…. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wg Ciebie pod szczupaka lepszy będzie NFC Mb 669/739 czy Mb 709 Delta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Wg Ciebie pod szczupaka lepszy będzie NFC Mb 669/739 czy Mb 709 Delta? Czesc,739 nie znam, natomiast MB669 IM ze wskazaniem pod twarde wabie max 100g a 709Delta ze wskazaniem pod większe gumy max 80-90g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 To cos z ostatnich wykonow, blank ktory bardzo warto miec w arsenale: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 To cos z ostatnich wykonow, blank ktory bardzo warto miec w arsenale: Robiłem szmat czasu temu. Wędkuję nim kolega. Odrzucił na bok wszystkie elitki, tournamenty, loomisy i inne frykasy ananasy. Tamten egzemplarz był lżej zbrojony, wyszło ok 80 g. Przy przyłowach wąsaczy w okolicach 1.5-1.8 m nawet nie zająknął, i jeszcze skurczybyk miał zapas mocy. Zbyszko, wyszło pięknie. Jak zawsze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Panowie napiszcie mi proszę jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt przez tego Eternity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Panowie napiszcie mi proszę jaki jest realny zakres obsługiwanych przynęt przez tego Eternity? Robert @Rolen... czas na Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Niektóre projekty sa inne niż inne W sytuacji gdy wędkuje z jednostki plywajacej na nizinnej rzece lubię mieć wędkę w zapasie, ale nie lubię jak obija mi się wędka, która jest tylko zapasem.W związku z praktyką, że do spiningu używam tylko wędek jednoczęściowych ta kwestia drugiej / zapasowej od lat była spychana na kiedyś.Aż w końcu pojawił się pomysl, by takim zapasem był travel. Ale taki prawdziwy, co się w torbie zmieści. Torbie, która na jednostkę pływająca wezmę tak czy owak. Trafiłem od sympatycznego Kolegi tu na forum wędkę z rynku Jdm.7 stop.4 kawałki.Realna moc taka, jak potrzebuję.Nic tylko wziąć i przerobić Oto efekt . Mieści się w kawałku rynny o wymiarach 7*8*62 cm. Zbyszek mi dopasował wędkę do moich potrzeb i upodobań, dlatego chwalę się nią w Jego wątku. Dziękuję Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Guzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 A taka "ładna' była, naklejek na niej jak na zawodniku basowym... było: na plus byłego dwacy ABU jdm made in CHRL; uchwyt na piankowym arborze poklejony rozsądna ilością zywicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 A taka "ładna była" naklejek na niej jak na zawodniku bassowym było: IMG_20200706_115544798~3.jpg IMG_20200706_115614782.jpgA to nie wiedziałem że udokumentowales wersję jdm deluxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Nic tylko wziąć i przerobić co było przyczyną przeróbki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 co było przyczyną przeróbki ? Rękojeść ktora pokazal @yglo z wykończeniem dolnika w stylu Słomczyn 94 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Może odpowiem za Daniela Abu musiało oddać blank, mięsisty crankbaitowy, wieloskładowy, takie CB70H Batsona… Nie ingerowaliśmy w układ przelotek, to może nastapi… teraz to wedka Daniela a nie jakies tam Abu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 wagowo kij chyba nie zyskał przy zamianie split-gripa na full grip... czyli rozumiem że kwestia estetyki mi akurat bardziej leży downlocking niż uplocking przy Vss'ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No ale korek tez jest fajny, set jednoskladowych Batsonow RX8 i RX7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 wagowo kij chyba nie zyskał przy zamianie split-gripa na full grip... czyli rozumiem że kwestia estetyki mi akurat bardziej leży downlocking niż uplocking przy Vss'ach Waga nie była kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi