Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko już jasne Łukasz,- 9' będzie moja w tym roku dochodzi do pozostałych 3 kijów które są w planie  :)

Mam jeszcze pytanie, będąc u mnie widziałeś FX 905 wydaje Ci się że NFC jest bardziej delikatny od niego?

Pamięć bywa zawodna, ale wydaje mi się, że St865-2 jest sztywniejszy od tego Phenixa; moc mniej więcej porównywalna, choć jej maksimum w NFC generowane niżej. Maksymalny c.w. FX chyba trochę większy, ale środkowy, komfortowy, pewnie zbliżony. I tyle, zanim zacznę zmyślać (może już zacząłem), FXem rzucałem raptem przez chwilę.

Edytowane przez chub norris
  • Like 1

O! 

Moja wedka!...a jaka ladna :)

Na razie znam ja ze zdjec, ale juz niedlugo sie spotkamy :)

Blank z przeznaczeniem "steelhead" wedle Mistrza Loomisa.

U mnie bedzie na duza rzeke do sredniego lowienia, czyli bolen plus przylowy.

Pozdrawiam

Guzu

..a co Danielu z SCV od "świetego"??

Pamięć bywa zawodna, ale wydaje mi się, że St865-2 jest sztywniejszy od tego Phenixa; moc mniej więcej porównywalna, choć w NFC generowana niżej. Maksymalny c.w. FX chyba trochę większy, ale środkowy, komfortowy, pewnie zbliżony. I tyle, zanim zacznę zmyślać (może już zacząłem), FXem rzucałem raptem przez chwilę.

Kto wie, może się zdublują? Ale jak tu powstrzymać ciekawość,- tego się już chyba za życia nie dowiem  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Sandaczowe 6 6 14 lb (w Hiszpanii).

8 6 12 lb 

8 6 17 lb

9 0 12 lb

i zapasowe 8 6 12 lb.

Wszystkie spod reki Zbyszka.

Spróbuj SC V 8'6" 25 lb ,chyba najciekawsza z nich wszystkich :) zaczyna bardzo dobrze gadać od 14 g a więc raptem 4 g więcej niż 17 lb ale spokojnie podbije nawet 50 g :) gdzie w modelu 17 lb jest już koniec zabawy przy 25 g główka :)

Nie próbowałem łowić główkami 10 g modelem 25 lb ale praca w dolnym c.w. jest bardzo porównywalna z modelem 17 lb :) , blank 25 lb jest zdecydowanie lepiej wyważony jak 17 lb mniej leci na pysk , trochę bardziej wysiłkowy przy rzutach jak 17 lb ale to logiczne bo kij rzuca raczej szczytem i trudno go mniejszymi ciężarami doładować aczkolwiek zasięg rzutu jest bardzo zadawalający 

Edytowane przez mrWhite7

Spróbuj SC V 8'6" 25 lb ,chyba najciekawsza z nich wszystkich :) zaczyna bardzo dobrze gadać od 14 g a więc raptem 4 g więcej niż 17 lb ale spokojnie podbije nawet 50 g :) gdzie w modelu 17 lb jest już koniec zabawy przy 25 g główka :)

Nie próbowałem łowić główkami 10 g modelem 25 lb ale praca w dolnym c.w. jest bardzo porównywalna z modelem 17 lb :) , blank 25 lb jest zdecydowanie lepiej wyważony jak 17 lb mniej leci na pysk , trochę bardziej wysiłkowy przy rzutach jak 17 lb ale to logiczne bo kij rzuca raczej szczytem i trudno go mniejszymi ciężarami doładować aczkolwiek zasięg rzutu jest bardzo zadawalający 

Dzieki za informacje. Ostatnie sezony w moim wykonaniu to lowienie medium light i medium. Jesli przyjdzie moment siegniecia po ciezszy kaliber skieruje swe kroki w kierunku tej 25tki.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...