yglo Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 I dlatego tak duzo jest uchwytów, aby kazdy dobrał sobie ten który mu lezy. Np ja wole ECSa od ACSa, ale przeciez nie bede twierdził ze ACS jest niewygodny, mojemu Przyjacielowi zrobiłem takiego PACyfika i jest zachwycony uchwytem...a dla mnie był niewygodny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Bartek,bo jeden lubi ogórki,a drugi ogrodnika córki . Ilu użytkowników tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Też wole ECS'a od ACS'a @shavt - jak Tobie leży dobrze w ręce, to czym się martisz to Tobie ma pasować i powiedzmy sobie szczerze że ten fakt "pasowania Tobie" nie zależy chyba od tego co ktoś powie czy napisze tylko od tego jak Tobie leży w łapie, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Nie no jasna sprawa, tylko że kilkugodzinne łowienie może zweryfikować moje pierwsze dobre wrażenie na niekorzyść SKSS trochę ślepa wiara w rozwiązania fuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Uwielbiam takie wiesci.... zadowolenie z wedki ktora skladalem, piekna ryba i szczesliwy wedkarz.W akcji On i Lamiglas IM700 IP844 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ten widriver, ile ma od stopki do butt capa? Udało się to wyważyć samym dolnikiem? Ważyłeś może sam blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Od stopki do kapsla jest 37,5 cm, wedka po przerobieniu wazy122g, firmowej nie wazylem ani golego blanku tez nie. Z czarnym shimano3000 sr ciezkosci jest na pierwszej omotce zaczepu patrzac od uchwytu. Edytowane 19 Marca 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Skoro wcześniej była mowa o Lamiglasie to i ja chciałbym krótko zaprezentować Lamiego spod ręki @yglo. Kijek na blanku XSH 120 2M, 3,05m i 12LB będzie służył jako wielkorzeczny lekko-średni uniwersał na Wisłę i Narew. Blank sprężysty o pełnym ugięciu, jak dla mnie taka stara dobra szkoła w podejściu do akcji wędziska - zupełnie inny od extra-fastów. Powinien dobrze amortyzować wszelkie zrywy rybek. Ubrany został tradycyjnie w Alconite Fuji poczynając od 25Y kończąc na FST5,5. No jak to u Zbyszka z reguły bywa poprosiłem o piankę na rekojeści, dodam od siebie że jest to mój pierwszy taki projekt. Pianka jest rzeczywiście wysokiej jakości, pewnie się trzyma rękojeść kija i łatwiej utrzymać czystość. To tak na szybko, więcej spostrzeżeń po dłuższym użytkowaniu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Piękny kijek. Jak byś realnie te 12lb opisał odnośnie zakresu obsługiwanych przynęt i ugięcia? Pozdrówka Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dobrze się ładuje od ok. 4-5g, jeśli chodzi o dolny zakres to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić ale oceniam że woblerki boleniowe max 16g będą latały. Przesiadając się z ex-fasta na Lamiego miałem wrażenie że kij podczas wyrzutu zostaje za moimi plecami.Taki to efekt zmiany akcji kija, trzeba po prostu zmienić technikę wyrzutu. Za to pięknie nadrabia to ugięciem, idealnie pracuje całą długością, zachowując jednocześnie zapas mocy w dolniku. Jak to ktoś określił to taka wyciągarka do ryb, typowa guma w trakcie holu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dzięki za info! I oby miał jak najczęściej za tą "gumę" robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Zapowiedź.... Blank Made in USA... otrzymałem od Friko, wraz z innymi do złożenia w/g ściśle określonych projektów. Ten na zdjeciu, to juz moj pomysł... Jednoskład 7ft firmowo opisany tak:linka 2-8lb , cw 1/16-3/8oz Drop Shot, Trout, Panfish... Blank przed złożeniem wazył 49g po wykonaniu 89g, Wersja ekonomiczna i rzetelana czyli przelotki w ramce Y alu ox fuji, konczone alu ox Alps L5, startowa Y20 - szczytowa 5,5 FST alkonite, uchwyt 16DPS fuji... Edytowane 26 Marca 2014 przez yglo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 No i sygnaturka nowa kijek bedzie teraz lecial w kwietniu do SE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) Tak, Twoje amerykańce czyli ten jednoskład i dwuskład 330cm kluskowo-łososiowy zadomowią sie pod Geteborgiem u Andrzeja Edytowane 26 Marca 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzulej Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam. Czekam na was z utęsknieniem????przybywajcie. Śliczna jest już się nie mogę doczekać na pierwsze testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Wczoraj odebralem kolejne Dzielo poczynione przez @Yglo. Zawsze, gdy wydaje sie, ze poziom osiagniety jest juz tak wysoki, ze sie "nie da"...okazuje sie ze TAK. Da sie. Proporcje rekojesci, harmonia miedzy nia a zbieznoscia blanku.Naprawde optycznie wedka ma prawo sie podobac Oczywiscie wersja "naked gun" - czyli bez rajstopki z farby. Komplet przelotek Fuji Y od 25tki .Pracowac bedzie z Daiwa pokazana w watku o kolowrotkach pstragowych.Przeznaczenie : lowienie pstragow na uklejoksztaltne woblery o wadze do 12 gram . W tym miejscu jeszcze raz podziekowania dla Zbrojmistrza Zbigniewa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 surowa jak squid w nagoii ... lubie takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 surowa jak squid w nagoii ... lubie takie Piotr,Koniec koncow to Narzedzia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Daniel, ten design jest swietny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Opis tez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nazwa kijka super! Dla kolejnego proponuje Show No Mercy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Podoba mi się. Chociaż czekaj. Kazałeś Zbyszkowi obedrzeć z farby Talona Delta ? Mam nadzieję że będziesz się smażył za to w piekle - - - - Ważyłeś całość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Podoba mi się. Chociaż czekaj. Kazałeś Zbyszkowi obedrzeć z farby Talona Delta ? Mam nadzieję że będziesz się smażył za to w piekle - - - - Ważyłeś całość ? Wazyl Zbyszek. 125 gramow. Performance uber Alles! Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Ciut mnie ubodlo slowko : kazales : )Poprostu doskonake rozumiem idee arsenalu wedek Daniela. Minimum, porecznosc i perfekcja. I nie o moja tu chodzi w kreceniu, bo jeszcze wiele albo i ogrom do wypracowania. Konsekwentnym byc w minimum trudna sztuka, wedka jako narzedzie o ktorym nad woda sie zapomina, podaje przynete w punkt, mowi co z wabikiem w nurcie, reaguje w takt na branie i plynnie niweluje wariactwo ryby.. oczywiscie wedkarz za pomoca wedki o ktorej zapomnial tropiac A kto lowil wedka na tym samym blanku ktory byl polakierowany a potem goly do grafitu? Odp: Daniel Wiec wie co robi a ja sie nie dziwie Anegdota o plywaniu w garniturze albo w slipkach lub bez.... chyba zbyt gruba Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez yglo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 125 gr - bardzo dobra waga jak na ta dlugosc i moc, gratuluje ... a skrobanka w Polsce jest karalna, poza nielicznymi wyjatkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi