Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zbyszek zbudowal mi nowa wedke na nowy sezon pstragowy :)

W obliczu wymagan lowiska siegnelismy po dluzszy blank.

7 6 dlugosci w 1 kawalku spod znaku Lamiglas.

Ogromny sukces poppinga im700 w dlugosci 7 stop jednoznacznie wskazal kierunek poszukiwan.

Zatem jego dluzszy brat  - czyli imp904. 

17 funtow mocy, fast...

Tylko wez taki blank wymyslony sobie znajdz. Nie produkuja juz tego. W Polsce jednokawalkowki o takiej dlugosci to nisza i ciezko, bardzo ciezko.

Znalazlem w USA (jedyny sklep, ktory odpisal na zapytanie)... no i blank jak przyszedl zza oceanu to pare szczek na podloge rzucil ;)

I to na sucho!

A potem Zbyszek zbudowal na tym wedke. A ja to juz tylko nia usiluje cos tam ulowic ;)

P1030976.JPG

Uchwyt klasyczny.

P1030977.JPG

Rekojesc klasyczna.

P1030980.JPG

Wedka jest dluzsza od dotychczas uzywanych przeze mnie podczas podchodow za pstrazkiem.

Widac to na tym zdjeciu, gdzie odleglosc miedzy kolowrotkiem a pierwsza przelotka robi wrazenie ;)

Przeznaczona jest do lowienia naprzeciwko mnie no i wachlarzem, ktory to wachlarz zgrabniej wychodzi przy pomocy dluzszej wedeczki.

Zimowa pora i wysoka woda to wlasciwy moment do pracy taka wedka w warunkach mojego lowiska.

54.JPG

Jak widac na zalaczonym obrazku, czasami jaka chudzinke uda sie przechytrzyc :)

W porownaniu z krotszym bratem, ta imp904 ma bardziej ustepliwa szczytowke i lagodniej przyrastajaca moc. Rzuca duzo lepiej srednio lotnymi woblerkami plywajacymi. Lepszy zasieg i kontrole nad przyneta okupuje gorsza niz krotkie patyczki manewrowoscia. Ale i tak jest to "nadwedka". Jak powiedzial ogladajacy ja Kolega.  Gnie sie ile tylko ryba ma sil. Na razie nie mialem okazje spotkac sie z generalem tudziez inna bestia, wiec szlify oficerskie dopiero nabedzie ;)

Dziekuje Zbyszku za uzupelnienie mojego skromnego wedkoarsenalu :)

Pozdrawiam

Guzu

• Like 8

Ładny kij, tylko ten kołowrotek... ;)

Jak go dostarczyłeś do Barcelony?

Transport wedek jednoczesciowych zawsze wyglada tak samo.

Pokrowiec materialowy uzupelniony w niektorych miejscach folia babelkowa trafia do rury PCV.

Podczas zakupu biletu dokupuje "bagaz sportowy" i wedke oddaje podczas check in.

Potem odbieram z tasmociagu "bagaz ponadwymiarowy".

Dziala :)

Poza tym, tego typu wedki woze zwykle RAZ i potem juz lowia w miejscu przeznaczenia .

A co z kolowrotkiem niedobrego ? :( 

Dopiero go zaczalem uzywac :( To taki tam "skladak" - takie jakos najbardziej lubie. Ale juz po wedkach widac, ze mam dziwny gust.

P1030981.JPG

• 3 tygodnie później...