Skocz do zawartości

Jedna wędka, druga wedka, las...

yglo

Rekomendowane odpowiedzi

Guzu, jak Bóg da zdrowie, kasę i czas to w przyszłości chętnie przejechałbym się w Twoje Hiszpańskie strony.

Może za rok, dwa - napewno będę wtedy prosił cię o radę i pomoc w przygotowaniach.

Pozdrawiam,

Jacek

P.S.

fajny travelek się zrobił :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

Witam Kolegów,

właśnie powstały pierwsze wędki na blankach  AT843-3, jak widać wersja pod spina i pod casta. Uzbrojone budgetowo w przelotki Alpsa XBLXNLG i Forecast alu oxy. Balnki  wyjatkowo lekkie i dobrze zbalansowane, przy mocy 17lb  i srednicy szczytu 2,4mm jakby dedykowane do Slaiderów / Fatso10 i gum na główkach 15-35gr

attachicon.gifP1270057.JPG

attachicon.gifP1270058.JPG

Hej Yglo,

mam pytanie:

czy wędki które zrobiłeś na ww. blankach mają dobrze spasowane złącza?

też uzbroiłem ten blank i niestety muszę powiedzieć, że spasowanie poszczególnych elementów pozostawia wiele do życzenia :angry: przy wymachach słychać "klekotanie" dopiero po zastosowaniu smaru grafitowego jest jako/tako :unsure:  

wiem, że cena tych blanków nie jest wygórowana więc może poprostu za dużo wymagam?

pozdr

post-48640-0-79533800-1361781256_thumb.jpg

Witaj,

miałem już do czynienia z 12 różnymi sztukami blanków ATC travel.... O złączach mogę powiedzieć, ze w moich modelach były spasowane dobrze, bez klekotania, w sprawdzaniu złącz "na kredke" tak na 95%....  Jedyne co moge "zarzucic" tym blankom to brak powtarzalności w danym modelu....  Jedne 17lb wydaja sie mocniejsze od innych 17stek i tak samo w modelu 12lb.  reklamowałem jedna szt ze wzgledu na potworną krzywiznę szczytówki, owa krzywiznę nazwałem "wężykowaniem" blanku....

Natomiast  płynnością ugięcia te blanki zachwycają....  ceną tez:)

Edytowane przez yglo

Pod spina robiłem dwa egz i jeden na "specjalne" zamówienie .... z dopalaczem czyli rekojescią jako 4 skład  :D co dało wede o całkowitej dł 266cm w cztreoskłądzie.   Sam swoja 12stka łowiłem jeden dzien w zeszłym roku. Widze ja jako wedeczke na wieksze okonie i pstragi.... Bardzo czuła, swoja uzbroiłem od 25LV alkonite do 5L na szczycie....  Koledze w minimy PC.  W minimach jest szybsza, ostrzejsza....

Zdjecie mojej osobistej :)

post-47734-0-35436700-1361785757_thumb.jpg

12-tka ma powera i raltywnie delikatny szczyt. Fajna, podobała mi się. Kto wie, czy nie najlepsza z tych traweli. Gnie się bez "przełamań", przesztywnień, ma ładne ugięcie i fajną progresję. To nie znaczy, że do innych mam zastrzeżenia, po prostu urzekła mnie ta szczytóweczka... A złącza - no cóż, ja tam bym sobie poprawił spasowanie. Kredka, pasek papieru 200, 400 lub 600, w zalżności od tego, ile trzeba zabrać i wio. Najwyżej troszkę głębiej najdą

• 4 tygodnie później...

Mi też się marzy szklaczek na pstruchy ale co tu wybrać :P

Do szkiełek mam ogromną słabość ;)

Te 25lb w patyku to lekkoooo.... umowne :lol:

Prosze bardzo Zbyszku i obiecuje że bedzię gięty i to mocno :D

Edytowane przez Karol Krause

• 2 tygodnie później...