yglo Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dla Konesera 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dla konesera to mam nadzieje wkrótce zobaczyć tu dwie wędki Zbyszku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Pawełku... sam przesunąłes odbiór z tego weekendu na kilka dni po... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Dla konesera to mam nadzieje wkrótce zobaczyć tu dwie wędki Zbyszku :-) ...przecież pisze że nie o niego chodzi xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Bez cienia wątpliwości... sami Smakosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Fajny ten swimbait, strukturą blanku bardzo przypomina ATC bushido i swimbait classic Phenixa , szkoda że nie ma dłuższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Łukasz ten "niemiec" wydaje mi się dużo ciekawszy od tych Phenixów dwuczęściowych które widziałem na GS. Powinieneś wziąć do ręki, naprawdę. Zresztą porównywaliśmy go również travelem Phenixa którego Zbyszek zaczął robić dla siebie i też dużo lepiej wygląda no ale wiadomo że travel nie będzie miał takiego ugięcia jak asymetryk w tym segmencie wiec na to trzeba wziąć poprawkę. CMW GOSB1 najbardziej przypomina mi oryginalną jednoczęściówkę Phenixa z tym że jest mocniejszy no i w dwóch kawałkach (co przy asymetrycznym składzie daje mu ugięcie w zasadzie blanku jednoczęściowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Ooo No to super ,ciekaw jestem czy dadzą radę zrobić jakieś konkretne długości. Niedługo będą nowe wersje tych phenixowych asymetryków , deczko cieplejsze. Wiem że mniejsze fajfusy ponizej 80 mogą nie wyginać wędki na tyle by amortyzowała ich wygibasy. Ale do takich które są na celowniku się sprawdzają aż natto 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 To nie są kije na fajfusy zdecydowanie. Ja się zastnawiam nad czymś innym - czy do ciężkich przynęt dłuższe kije nie są zbyt męczące? Chodzi mi o naprawdę cięzkie przynęty. Myślę nad drugą swimmbaitówką, nieco dłuższą (8'6" do 9'0") ale powoli dochodzę do wniosku że będzie ona do niższego zakresu c.w. bo machanie czymś cięższym taka długą sztycą nie bardzo mi się widzi.... poza tym przy takich długościach już ciężko może być z asymetrykiem, zostaje raczej dwuskład a to też na zdrowy rozum kazałoby trochę w dół zejść z c.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Takie sa na fajfusy w moim klimacie, jedna wedka, las.... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 NFC MB669-1 IM o mocy 30lb, obsluzy wabie do 100g wlacznie, mniej szczytowy niz popularny Talon 64HM, moim zdaniem bardziej uniwersalny i jerki i gumy, plynne ugiecie bez wyczuwalnego stopu: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 NFC MB669-1 IM o mocy 30lb, obsluzy wabie do 100g wlacznie, mniej szczytowy niz popularny Talon 64HM, moim zdaniem bardziej uniwersalny i jerki i gumy, plynne ugiecie bez wyczuwalnego stopu: a Jaką ciekawą historię ma ten blank 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 … tak, pomiędzy Łodzią a Warszawa zaliczył Kraków, najgorsze kilka dni... gdy nie było wiadomo gdzie jest... choć na stronie śledzenia był w Rawie Mazowieckiej - kupiony w Tackle 24... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) NFC MB669-1 IM o mocy 30lb, obsluzy wabie do 100g wlacznie, mniej szczytowy niz popularny Talon 64HM, moim zdaniem bardziej uniwersalny i jerki i gumy, plynne ugiecie bez wyczuwalnego stopu: Mam i chwalę sobie. A te 100g to jak pociski ciska, blank wie ze żyje i może raczej więcej. Bardzo uniwersalny i przyjemny w użytkowaniu. Edytowane 28 Maja 2019 przez markverc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Qualie dotarły pod moja strzeche, reprezentowane przez przesympatyczna córke Janusza- Sylwie. Przepatrzylismy wszystkie modele z oferty, a i jedna nowosc, ktora dolaczyla do mojego osobistego arsenalu; XPSJ702UL. Blanki jak na tak krotkie ogledziny bardzo zachecaja: lekkoscia, plynnoscia ugiecia, dopracowanymi zlaczami. Swietne modele UL, sandaczowe "kosy", kleniojaziowka 8'6"... Naprawde jestem pod wrazeniem dziela Janusza ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 ....będzie, będzie się działo, będzie zabawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) IMG_20190624_115733824.jpg Qualie dotarły pod moja strzeche, reprezentowane przez przesympatyczna córke Janusza- Sylwie. Przepatrzylismy wszystkie modele z oferty, a i jedna nowosc, ktora dolaczyla do mojego osobistego arsenalu; XPSJ702UL. Blanki jak na tak krotkie ogledziny bardzo zachecaja: lekkoscia, plynnoscia ugiecia, dopracowanymi zlaczami. Swietne modele UL, sandaczowe "kosy", kleniojaziowka 8'6"... Naprawde jestem pod wrazeniem dziela Janusza !Ten xpsj702ul to już w ogóle kosmos , zwlaszcza górna sekcja mam umotanego w taśmy. Bedziesz płakał przy omotkowaniu szczytu ja kombinuje jakąś tuleje teflonowa do stabilizowania we wrapperze bo strach troche na żywca. Edytowane 24 Czerwca 2019 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ujawnie moje łzy w relacji - takie czasy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 ...Meh, dałeś rade z moim UUL Phenixem to i z Qualią sobie poradzisz, bez przesady Panowie, "nie róbcie zagadnienia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zbyszek lubi takie wyzwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 … tak, pomiędzy Łodzią a Warszawa zaliczył Kraków, najgorsze kilka dni... gdy nie było wiadomo gdzie jest... choć na stronie śledzenia był w Rawie Mazowieckiej - kupiony w Tackle 24...To prawie jak mój Vanquish, który z Anglii do Polski szedł GLS... przez Dżakartę w Indonezji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 To prawie jak mój Vanquish, który z Anglii do Polski szedł GLS... przez Dżakartę w Indonezji... Dobre by było, jakby to była Dżakarta w Kanadzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Jak Koń, jak koń... pisze o sobie Czyli ciag dalszy przygod z NFC...Zamowiony i kupiony blank w Tackle 24 to MB669-1 IM, który ma w tabelkach sklepu i na stonie NFC moc 30lb i cw. 2ozDostarczony z Niemiec MB669-1 ma na nalepce parametry MB668-1. Od pocztku wydawał się jakby ciut za delikatny...ale jak się zafiksowałem za mam 669 to i tak poszło. Teraz nie mam pewności, a i użytkownik sygnalizuje ze do Buster Jerków 75g za słaby. Poszlo wiec zapytanie do Tackle24, ale może ktoś z okolic Wawy ma "prawdziwego" 669 do porównania?Srednice Dolników 669 i 668 takie same, szczytówek niemal identyczne, wagowo roznica 2g... ech! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Zbyszku dla siebie czy dla kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Już jako wedke uzytkuje nasz forumowy Kolega SzymusS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi