yglo Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Z ta kolekcja Karolu, to tak, ze moich osobistych jest na fotce ledwie kilka, reszta to "forumowe" a i moje osobiste nie do konca osobiste, bo ciagle ciekawosc podszeptuje cos nowego do sprawdzenia... zbudowania, wiec jedne wychodza by mogly nastepne wejscc.... Idacy las... czyli klasyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ...ale w tym młodniku odnalazł sie tez stary Talon jeszcze z matowej burgundowej serii... i tak patrzac na jego perfekcyjne (!) ugiecie wczoraj zaczalem sie zastanawiac czy ten caly 'postep technologiczny' to nie jest lipa... malo kto dzis potrafi tak dobrze blank zrobic jak tego staruszka Talona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 ...ale w tym młodniku odnalazł sie tez stary Talon jeszcze z matowej burgundowej serii... i tak patrzac na jego perfekcyjne (!) ugiecie wczoraj zaczalem sie zastanawiac czy ten caly 'postep technologiczny' to nie jest lipa... malo kto dzis potrafi tak dobrze blank zrobic jak tego staruszka TalonaFriko o tak, wszyscy się podniecają wysokimi modułami, a niektóre stare konstrukcję poprostu są i będą niepowtarzalne.Ich walory rzucowe(zakres obsługi przynęt), ładowanie blanku, ugięcie(praca pod rybą), są poprostu nieosiągalne przez nowe konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Ten Talon to 10 stopowy MF2, opisany do 21g i jak pamietam to 15lb , z lezka w oku wspominam cudo o sygnaturze LT2 dl 9,6 ft.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Mam przyjemnosc zaprezentowac wedke z kolekcji 2014 by Yglo.Spining z przeznaczeniem na pstragowe podchody w moim wykonaniu.Wedzisko bedzie podawalo przynety stawiajace niewielki opor w wodzie, ktore beda potem prowadzone z pradem wartko plynacej rzeki. Lowienie szybkie i wymagajace dobrze dobranej wedki i kolowrotka. Zestaw ma umozliwic przyjemnie podac wabik, kontrolowac go w bystrym nurcie a po braniu ryby krotko i skutecznie pozbawic rybke checi do walki i ucieczki z nurtem. Szerokie konsultacje spoleczne zaawocowaly wyborem blanku ze stajni Lamiglasa. Seria im700. 215 cm i 1 kawalek.Czyli bez kompromisow transportowych Blank o fantastycznie plynnym ugieciu i konkretnym przyroscie mocy (jak na polskie warunki to opisana moc blanku jest mocno niepstragowa ).Uzbrojony w komplet tytanowych przelotek Fuji. Uchwyt hybrydowy w rozmiarze fuji 16 . Nowy design rekojesci i kolorystyka dobrana pod katem konkretnego kolowrotka .Krotka rekojesc (22 cm od konca gwintu) umozliwila uzyskanie dlugosci uzytkowej wedki na poziomie wedki 230 przy zachowaniu wagi i porecznosci kija 210.Dobrany kolowrotek o wadze 265 g umozliwil zastosowanie krotkiej rekojesci bez koniecznosci walki ze zlym wawazeniem zestawu.Waga samej wedki to 115 g. Zestaw prezentuje sie na ponizszych zdjeciach.Wywazenie bez przynety jest 2 cm przed stopka kolowrotka, przy lince na szpuli i przynecie pewnie przesunie sie o 1 cm do przodu. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 dobrze widze? ride the lightning? i uchwyt tez jak lubie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Dobrze widzisz Piotr.Przyznaje, ze wedka nawet na mnie (skromny designer) robi wrazenie Mialem za tydzien na teczakach lowic dluzsza wedka...ale cos czuje ze bedzie blyskawica grana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 no to polamania i zeby ci pogoda, trapped under ice nie splatala ... ale u ciebie to raczej nie grozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 I byle nie kill'em all :-). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Widzę,że ostatnio idziemy w tytuły,najpierw @marcinesz teraz @Guzu Tylko patrzeć ,a pojawi się "Ona tańczy dla mnie" Edytowane 24 Listopada 2013 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 panowie ile wazy w przyblizeniu taki uchwyt?? tworze sobie taki wstępny projekt chcialbym mniejwiecej wiedziec w jakiej wadze sie wyrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Mało która wędka w piance mi się podoba, ta jest ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Widzę,że ostatnio idziemy w tytuły,najpierw @marcinesz teraz @Guzu Tylko patrzeć ,a pojawi się "Ona tańczy dla mnie" Od kiedy powstaja moje wedki custom (dla mnie) nie nosza normalnych opisow...tylko moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 pamietam jak sprzedawales the shortest straw, kilka lat temu musialo to juz byc, od tamtej pory wiem jak opisujesz twoje wedki i dlaczego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Bardzo ładna wędka. Jaki to dokładnie blank? Edytowane 24 Listopada 2013 przez Robson1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Bardzo ładna wędka. Jaki to dokładnie blank? Odpowie z pewnoscia Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Witam,blank z serii IM700 Popping o nr IMP 844, sr dolnika 0.500 szczytu 5.0 i nie bez powodu podaje te dane, bo bylo troche gimnastyki z wlozeniem rurki grafitowej i NPSa 16 na arborach.. ale to tylko dzieki Danielowi i tym niezliczonym tel i dyskusjom... A co do wagi uchwytu, ja nie wazylem, natomiat istotne jest co pod uchwytem... oczywiscie dla wagi ale i dla czucia..A.... rodzaj przelotek ( tytany fuji ) na kiju 17lb zawdzieczamy sprawnosci linii WIZZAIR !!!Sprawnosci w transporcie jednoskladow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Kto nie chodzi utartą drogą,- trafia w nowe miejsca trzymam kciuki Daniel ale jakoś jestem spokojny efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Testowałeś na Szczęśliwicach ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Testowałeś na Szczęśliwicach ?! Tak, bez linki na szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Mam przyjemnosc zaprezentowac wedke z kolekcji 2014 by Yglo.Spining z przeznaczeniem na pstragowe podchody w moim wykonaniu.Wedzisko bedzie podawalo przynety stawiajace niewielki opor w wodzie, ktore beda potem prowadzone z pradem wartko plynacej rzeki. Lowienie szybkie i wymagajace dobrze dobranej wedki i kolowrotka. Zestaw ma umozliwic przyjemnie podac wabik, kontrolowac go w bystrym nurcie a po braniu ryby krotko i skutecznie pozbawic rybke checi do walki i ucieczki z nurtem. Szerokie konsultacje spoleczne zaawocowaly wyborem blanku ze stajni Lamiglasa. Seria im700. 215 cm i 1 kawalek.Czyli bez kompromisow transportowych Blank o fantastycznie plynnym ugieciu i konkretnym przyroscie mocy (jak na polskie warunki to opisana moc blanku jest mocno niepstragowa ).Uzbrojony w komplet tytanowych przelotek Fuji. Uchwyt hybrydowy w rozmiarze fuji 16 . Nowy design rekojesci i kolorystyka dobrana pod katem konkretnego kolowrotka .Krotka rekojesc (22 cm od konca gwintu) umozliwila uzyskanie dlugosci uzytkowej wedki na poziomie wedki 230 przy zachowaniu wagi i porecznosci kija 210.Dobrany kolowrotek o wadze 265 g umozliwil zastosowanie krotkiej rekojesci bez koniecznosci walki ze zlym wawazeniem zestawu.Waga samej wedki to 115 g................................................ Poszedłeś znacznie dalej niż ja, na pstrągi, ze swym MTS-em.A przecież, już za tamten kijek zbierałem niezłe cięgi, że "niepstrągowy" zupełnie .Tymczasem wyszedł zgrabny kijaszek, o głębszej amortyzacji. W sam raz, na Twoje Wielkie Kropy.Zazdroszczę i staram się nawrócić na łowy, normalnym sprzętem. Normalnych ryb rzecz jasna Tymczasem zazdroszczę z lekka, bo śliczny kijek jest Edytowane 25 Listopada 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Poszedłeś znacznie dalej niż ja, na pstrągi, ze swym MTS-em.A przecież, już za tamten kijek zbierałem niezłe cięgi, że "niepstrągowy" zupełnie .Tymczasem wyszedł zgrabny kijaszek, o głębszej amortyzacji. W sam raz, na Twoje Wielkie Kropy.Zazdroszczę i staram się nawrócić na łowy, normalnym sprzętem. Normalnych ryb rzecz jasna Tymczasem zazdroszczę z lekka, bo śliczny kijek jest Jesteś ta Osoba Waldku , ktora wie gdzie sprzętowo ( i tez wędkarsko ) znajdowalem sie dobrych 10 lat temu. Wspomnienia...Ostatnio znalazlem nasza korespondencje z 2002 roku. Az niesamowite ile wody,ryb i życia upłynęło od wtedy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Witam Kolegów,Oto moje ostatnie dziecko, wypieszczone i wychuchane poszło na śnieg. Poszło troszkę za Lamiglasem Guza - w kształcie rękojeści, w pomyśle, ale całkiem w inne materiały.. Blank toLegend Xtreme 5S70MF2, 5-18g , 12lb mocy z dużym, dużym plusem. Korek klasy supreme, rurka tytanowa 16mm(Matagi), pomysł na KDPSa powstał w wyniku niemożności dogrania kompozycyjnie pianki, korka, grafitowej nakładki do koloru blanku...więc ową nakładkę uczyniłem z nici gudebrod aquamarine metalicznych i lakieru... Przelotki tytan fuji sic. Nalepka nie pasowała, opis ręczny tez, wiec tylko malutkie y (glo) Edytowane 17 Stycznia 2014 przez yglo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Brawo Zbyszek za kolejny ciekawy uchwyt ładnie się to komponuje. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi