kogut Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Świetny pomysł z tą omotką na uchwycie,piękna węda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mam nadzieje że moja też będzie tak ładnie odpicowana. Inaczej . Jestem pewien że tak będzie. Super kijaszek Zbyszku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przepięknie to wyszło. Kolejne Dzieło z warsztatu Mistrza Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Fajny motyw z ta omotka na KDPS, kiedys zchinczykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Obawy o omotkowanie KDPSa minęły gdy wysechł i wiziąłem uchwyt do reki... cudne ciepłe i aksamitne odczucie w dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 I to jest kamień milowy,przykład pomysłowości,innowcyjności stosowanej.Wszystko pasuje i wspólgra kolorystycznie.Zbyszek ,nie obraź się bo na pewno skopiuję ten myk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Chłopaki ... nie mam patentu na omotkowanie KDPSa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dużo w tym dziale można przeczytać o satysfakcji, jaką daje samodzielne zbudowanie wędki - nie znam tego uczucia.Jednak w jakimś stopniu jest mi ono dostępne, jako inicjatorowi i fundatorowi ostatniej pracy @yglo.Teraz siedzę w robocie, bo nawarstwiły mi się zaległości, i zamiast nadrabiać je w pocie czoła - gapię się na to cudo, nie mogąc oderwać wzroku.Wędka spełniła bowiem moje oczekiwania, które przecież z początku zakrawały na rojenia fantasty - niejeden rodbuilder zbyłby je pewnie drwiącym uśmieszkiem.Ale prawdziwy kamień milowy znajduje się jednak u Zbyszka w ogrodzie - dobrze go widać na pierwszym zdjęciu - i ciężko by było go stamtąd ruszyć; stąd przekonanie graniczące z pewnością, że gdy "cały Świat" będzie robił omotkowane KDPSy, @yglo już będzie zupełnie gdzie indziej, rozwiązując następne równania i wyznaczając kolejne punkty odniesienia (mam nadzieję, że znów na moje zamówienie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jak widzicie panowie ten blank w temacie pstragowania? Nie za cięty?kij klasa,aż się prosi o piankę zamiast korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ciety, oj ciety... na pstragi chyba ze na wodach Guza bo blizej mu do Lamiglasowego 17lb !!! a z pianka powstaje wlasnie " szara eminencja" czyli North Fork IM 17lb 8'6" .... jeszcze z tydzien i ujawnie na kamieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Że cięty to chyba nic złego, nie jest pałowaty, ugina się płynnie i w miarę głęboko.Ja tam widzę go i na pstrągach, choć ograniczy stosowanie małych przynęt: jigów, niewielkich obrotówek.Pstrągi, nawet niezbyt duże, normalnie żerujące, nie powinny spadać; ocieracze i stukacze mogą się odbijać, ale to może i dobrze.Aczkolwiek powstał z myślą o sandaczach i szczupakach z łódki i wygląda, że zdoła pogodzić łowienie obu tych gatunków. Od zarania tego projektu jedno było pewne: że będzie miał korek tam, gdzie "aż się prosi o piankę" Dlatego jest "klasa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jakie gramaturowo przynety ogarnie glowka + guma. Tez szukam czegos pod sandacza ale myslalem nad MHF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Jakie gramaturowo przynety ogarnie glowka + guma. Tez szukam czegospod sandacza ale myslalem nad MHF2. 12 funtowa 7 stopowa 1 czesciowa z brazowej serii rzuca komfortowo do 25 g +3 calowa guma .MHF2 to spodziewalbym sie juz czegos na ciezko (kogut) Zatem, wszystko zalezy od tego jak i na jakie przynety bedziesz sandacze lowil... Edytowane 17 Stycznia 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zbyszku super wyszło. Coraz bardziej chodzi mi po głowie zostawienie Xtrema i zrobienie czegoś ładnego i bardzo praktycznego Jeszcze chwila i będzie wiadomo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Nie mogę sobie odmówić pokazania Lamiego w okolicznościach łowiska Edytowane 20 Stycznia 2014 przez yglo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Projekty bardzo ladne i bardzo indywidualne, jak to sie podobno dzisiaj mowi "I Like" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Witam,mam przyjemność zaprezentować wędkę na blanku St865-2 (IM) North Fork Composites Made in Woodland Miałem dwa blanki z tej firmy i mogę powiedzieć, ze to moi "ulubieńcy". Smukłe, mięsiste, o ciepłym głębokim ugięciu, niezwykle transmisyjne, z wyglądu niehandlowe, bo bez lakieru, czysty żywy grafit, nie polerowany a podobno piaskowany... Blanki, które miałem FW702-2 (M) i prezentowany, maja bardzo płytkie złącza i cześć żeńską z wyraznym nawojem....ale nie pogrubiajacym złacza, wyglada to jak spirala a G.Looomis w filmie, w który opowiada o swoich nowych blankach... mowi ze to nowa koncepcja budowania złacza, i ze jego prasy rolują z wielokrotnie wiekszym naciskiem niz to robia inne firmy... Od pierwszego włsciciela wedki na blanku NF, wiem ze jesze nie miał tak czułej a wędek na markowych blankach miał więcej niz sporo... Moze niedługo bede miał przyjemnosc budowania wędki na blanku HM.... ech... na sama myśl sie ślinię M grafit podstawowy, IM sredni i HM wyskoki moduł... tak to sobie obmyślił NFC.... i całkiem jak dla mnie wystarczy Edytowane 25 Stycznia 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Bardzo interesujący wybór i ciekaw jestem już na info z użytkowania,- z dwóch powodów:- dobrze znam blank o tych samych parametrach, który występował w ofercie amerykańskiej jeszcze G.Loomisa z IMX bo łowiłem nim parę lat...- jest w ofercie interesujący mnie blank ST 905 PsWygląda to na kij Daniela więc w szafie kurzył się nie będzie Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 100% Daniela w kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A zdradziłbyś Zbyszku jego parametry średnicowe czyli szczyt i dół - bo w tabelkach nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 http://www.northforkcomposites.com/product/st-865-2-im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 No własnie... chub norris... dokładnie takim łowi juz. choc nie spod mojej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 dzięki Łukasz,- ale co to widzę? przeznaczenie tego kija to troling czy to tylko mój angielski + translator jest jak stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 O! Moja wedka!...a jaka ladna Na razie znam ja ze zdjec, ale juz niedlugo sie spotkamy Blank z przeznaczeniem "steelhead" wedle Mistrza Loomisa.U mnie bedzie na duza rzeke do sredniego lowienia, czyli bolen plus przylowy. PozdrawiamGuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Przed trolingiem tez nie kleknie... ale dociśnijmy Łukasza, bo to jedyny, który kij ma obrzucany, obłowiony... Łukaszu... plis... kilka słow jak było nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi