Skocz do zawartości

Czy Twinki tez sa do d....?

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Zle mnie zrozumiales, dam sie namowic bez problemu Szkoda jedynie, ze tak banalny problem wystapil i zapewne powszechnie wystepuje w kolowrotku za 1,5 kilo. Chyba cos jest koncepcyjnie zle obliczone, w duzo tanszych konstrukcjach luz tez wystepuje, ale wyprofilowanie drutu usztywnia calosc.

Skad wziac tak cieniutka podkladke teflonowa?

Z kliszy rtg wytnij....

O ile dobrze pamiętam, użytkownicy TP 2011 narzekali, że ten element się wyciera i tym samym się ściera i wygląda blee :)

Ja mam 2 sztuki 2011 TP 2500 S - obie używki, mam luzy w tym samym miejscu, ale te elementy wyglądają jak nowe, może jeden ma jakieś ślady.

Więc czy możliwe jest to, że Shimano np. w połowie produkcji tego kołowrotka zaczęło luźniej składać żeby element się niewycierał ?

U mnie stukają wormy bo jeszcze nie serwisowałem i podkładek ni ma :)

Chyba bardziej Zauberów, bo wszystkie podstukują :-) taka podkładka teflonowa to 5 zł kosztuje...klisze chyba kazdy ma :-)

Jeszcze jakieś się znajdą choć coraz częściej zdjęcia na płytkach się dostaje:-)

A i nie tylko w twinkach się przydają. ..w rarku też ostatnio dawałem:-)

Mialem podobne wrazenia jak rzucalem kumpla zestawem z mocno pracujaca wahadlowka :)

Jakies takie wrazenie braku mocy i klekotanie. 

Spoko już sprawa załatwiona, wszystkie Shimano trafiły na ebay wracam do Daiwy  ;)  :D

Edytowane przez albercik2
  • Like 1

Mam 3 Twin Powery 1000 , 2500 , 4000 z różnych lat i żaden nie jest do dupy :) , tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele Shimano

Edytowane przez Kajtelek2

A ja wczoraj połowiłem jednym lekko stukającym TP 2500S...i pod obciążeniem chodził wspaniale, masełko...a podczas łowienia może tylko kilka razy leciutko stuknął wałek - na skrajnych położeniach szpuli.

Podkładki pod worma mam...tylko czasu na porządny serwis brak :/

Moja rada, każdy, kto ma "problem" z TP, Stellą czy czym tam jeszcze, powinien zaopatrzyć się na znanym portalu aukcyjnym w "ruskiego" Delfina. Wystarczy potem przez jeden dzień połowić Delfinem a następnie wrócić do tych "dupowatych" TP czy innych, sami zobaczycie, wszystkie defekty jak ręką odjął  ;)

gdyby ktoś nie wiedział o czym mowa;

http://allegro.pl/kolowrotek-delfin-cccp-i6281641951.html

Edytowane przez janusz.walaszewski
  • Like 5

Mam 3 Twin Powery 1000 , 2500 , 4000 z różnych lat i żaden nie jest do dupy :) , tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele Shimano

To te poniżej tej półki do czego się nadają hmm? pod spławik?  :blink:

Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....!

Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-))))

Edytowane przez przemow
  • Like 3

Nie zgadzam się. Biomaster to bardzo dobry młynek.