coloumb Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A skad dzis takiego w dobrej formie wziac? Bo chyba mowa o Biomkach sprzed kilku lat, tych podobnych do TP11? Chyba juz nieprodukowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A Fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Mówię o FB. Miałem starsze ale wolę FB. Mam wersję JDM która jest uboższa od FB. Link do moich wypocin poniżej: http://jerkbait.pl/topic/37537-małe-porównanie-biomastera-4000-2011-jdm-i-tp4000-2011-jdm/ Edytowane 26 Czerwca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....! Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-))))Dobrze Przemek mówisz. I do dzisiaj wielu tymi maszynami napier...la, tylko wstyd im się przyznać. Na jerku to oni mają stelle i inne existy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....!Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-))))Zapewniam Ciebie, że większość pozostała w świecie rzeczywistym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Waldek ja mam taką nadzieje :-))) ale jak czytam niektóre wpisy to wydaje mi się co innego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Biomek 11 bardzo fajna, mocna maszynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Tylko czekać kiedy TP 11 wyjdą na giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Tylko czekać kiedy TP 11 wyjdą na giełdę. Dlaczego mają wyjść? Biomek jest dużo tańszy i gorszy. Natomiast jak dla mnie w zupełności wystarczający. Ale ja mam niskie wymagania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Godski, który wg. Ciebie model i rocznik Biomka jest najlepszy, najtrwalszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele ShimanoZ pewnością miałeś wszystkie modele przetestowane także wiesz co mówisz ...Biomek 11 bardzo fajna, mocna maszynka.Od niedawna używam - nic więcej nie potrzeba , choć zdania są podzielone i niektórzy twierdzą, że to już nie jest to ... No i nie jest tłin pałerem , nie jest JDM (FB) no i nie jest mejd in dżapan - charyzma , forumowy sznyt , prezencja nad wodą i fotelowe libido minus 15 pkt .Przyznam tylko po własnych doświadczeniach, że powtarzalność produkcji mocno kuleje, jak to dziś powszechnie ze wszystkim. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Godski, który wg. Ciebie model i rocznik Biomka jest najlepszy, najtrwalszy?Z poprzednikami miałem raczej mało do czynienia. Kilka przeszło przez moje ręce ale nie zachwyciły mnie na sucho i poszły dalej. FB czyli 2011 został zamiast Twinków czy Stelek (nie wszystkich ). Kilku osobom na priv poleciłem i sobie chwalą. To nie onaniści sprzetowi Edytowane 26 Czerwca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Dlaczego mają wyjść? Biomek jest dużo tańszy i gorszy. Natomiast jak dla mnie w zupełności wystarczający. Ale ja mam niskie wymagania .Chodzi o to że niektórzy właściciele tp 11 po przczytaniu nie najlepszej opini zacznie je wyprzedawać.Mam 2 biomastery i złego słowa o nich nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Chodzi o to że niektórzy właściciele tp 11 po przczytaniu nie najlepszej opini zacznie je wyprzedawać.Mam 2 biomastery i złego słowa o nich nie powiem.Zrozumiałem doskonale sens Twojej wypowiedzi.Twinek bez wątpienia jest lepszy niż Biomek. Ale według mnie różnica w cenie nie rekompensuje tego. Biomek jest dla mnie wystarczającym narzędziem.A trochę młynków przerobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A podrasowujesz swoje Biomki? Czy smigaja na fabrycznych podzespolach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Biomka JDM trzeba podrasować tanim kosztem. Jest uboższy o dwa łożycha. Dwie sztuki za 4 dyszki. Fb jest bogatszy ale do końca nie wiadomo jak to jest i czy wersje na rynek japoński nie są czasem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Andrzej chyba musimy się przyzwyczaić do sytuacji, że coraz więcej produktów będzie do d..y.Tu Ci przyznam rację, że między biomkiem a to nie ma takiego przeskoku technicznego w jakości jak w cenie.Dopiero Stella trzyma poziom techniczny, ale coraz nowsze konstrukcje są zubożane(choćby brak oporówki), jakość też zaczyna być mocno dyskusyjna.No cóż księgowi majdrują, więc efekty będą coraz bardziej zauważalne.Trzeba szanować starsze konstrukcje, bo nowe nic dobrego nie niesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Chodzi o to że niektórzy właściciele tp 11 po przczytaniu nie najlepszej opini zacznie je wyprzedawać.Mam 2 biomastery i złego słowa o nich nie powiem.A gdzie Ty widziałeś te nie najlepsze opinie o TP11 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Pierwszy post z pierwszej strony napisany przez coloumb raczej do pochlebny nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Pierwszy post z pierwszej strony napisany przez coloumb raczej do pochlebny nie należy.Sugerując się jednym kołowrotkiem na x używanych mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Artek a jak wygląda według Ciebie porównanie Twin Powera'11 do Twin Powera' 15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Artek a jak wygląda według Ciebie porównanie Twin Powera'11 do Twin Powera' 15 ?TP'15 w ręku nie miałem, to nie mogę go porównać do TP'11. Ale przeczesując forum nie spotkałem się ze złą opinią na temat TP'11(jakieś drobne szczególiki by się znalazły, nie ma ideału), chociaż już jest użytkowany kilka lat, natomiast TP'15 na rynku jest od niedawna i sporo krytyki na niego było. Zastanawiałeś się dlaczego dużo chętnych jest na TP'11 i jest problem z jego zakupem, na TP'15 tylu chętnych nie ma. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Nie ma chętnych na '15? Jak pojawia się na giełdzie to w 5 min znika :-) więc chętni są :-) '11 znikają w minute. Ale o te 4 minuty spierać się chyba nie będziemy :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Nie ma chętnych na '15? Jak pojawia się na giełdzie to w 5 min znika :-) więc chętni są :-) '11 znikają w minute. Ale o te 4 minuty spierać się chyba nie będziemy :-)))))O te 4 minuty to może masz rację, ale chęć zakupu jednego, czy drugiego bardziej wypada na korzyść TP'11, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Dlatego że '11 jest juz niedostępna, a '15 tak? Jak wyjdzie nowy model to i '15 będzie na topie.... Taka nasza mentalość :-) tak mi się wydaje :-)))) Edytowane 7 Lipca 2016 przez przemow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi