Skocz do zawartości

Czy Twinki tez sa do d....?

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....!

Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-))))

Dobrze Przemek mówisz. I do dzisiaj wielu tymi maszynami napier...la, tylko wstyd im się przyznać. Na jerku to oni mają stelle i inne existy.

Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....!

Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-))))

Zapewniam Ciebie, że większość pozostała w świecie rzeczywistym ;)

• Like 1

tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele Shimano

Z pewnością miałeś wszystkie modele przetestowane także wiesz co mówisz ...

Biomek 11 bardzo fajna, mocna maszynka.

Od niedawna używam - nic więcej nie potrzeba , choć zdania są podzielone i niektórzy twierdzą, że to już nie jest to ... No i nie jest tłin pałerem , nie jest JDM (FB) no i nie jest mejd in dżapan - charyzma , forumowy sznyt , prezencja nad wodą i fotelowe libido minus 15 pkt .Przyznam tylko po własnych doświadczeniach, że powtarzalność produkcji mocno kuleje, jak to dziś powszechnie ze wszystkim. Edytowane przez Szymon82
  • Like 1

Godski, który wg. Ciebie model i rocznik  Biomka jest najlepszy, najtrwalszy?

Z poprzednikami miałem raczej mało do czynienia. Kilka przeszło przez moje ręce ale nie zachwyciły mnie na sucho i poszły dalej. FB czyli 2011 został zamiast Twinków czy Stelek (nie wszystkich ;) ). 

Kilku osobom na priv poleciłem i sobie chwalą. To nie onaniści sprzetowi  :ph34r:

Edytowane przez godski

Dlaczego mają wyjść? Biomek jest dużo tańszy i gorszy. Natomiast jak dla mnie w zupełności wystarczający. Ale ja mam niskie wymagania ;) .

Chodzi o to że niektórzy właściciele tp 11 po przczytaniu nie najlepszej opini zacznie je wyprzedawać.Mam 2 biomastery i złego słowa o nich nie powiem.

Chodzi o to że niektórzy właściciele tp 11 po przczytaniu nie najlepszej opini zacznie je wyprzedawać.Mam 2 biomastery i złego słowa o nich nie powiem.

Zrozumiałem doskonale sens Twojej wypowiedzi.

Twinek bez wątpienia jest lepszy niż Biomek. Ale według mnie różnica w cenie nie rekompensuje tego. Biomek jest dla mnie wystarczającym narzędziem.

A trochę młynków przerobiłem.

Andrzej chyba musimy się przyzwyczaić do sytuacji, że coraz więcej produktów będzie do d..y.Tu Ci przyznam rację, że między biomkiem a to nie ma takiego przeskoku technicznego w jakości jak w cenie.Dopiero Stella trzyma poziom techniczny, ale coraz nowsze konstrukcje są zubożane(choćby brak oporówki), jakość też zaczyna być mocno dyskusyjna.No cóż księgowi majdrują, więc efekty będą coraz bardziej zauważalne.Trzeba szanować starsze konstrukcje, bo nowe nic dobrego nie niesie.

Artek a jak wygląda według Ciebie porównanie Twin Powera'11 do Twin Powera' 15 ?

TP'15 w ręku nie miałem, to nie mogę go porównać do TP'11. Ale przeczesując forum nie spotkałem się ze złą opinią na temat TP'11(jakieś drobne szczególiki by się znalazły, nie ma ideału), chociaż już jest użytkowany kilka lat, natomiast TP'15 na rynku jest od niedawna i sporo krytyki na niego było. Zastanawiałeś się dlaczego dużo chętnych jest na TP'11 i jest problem z jego zakupem, na TP'15 tylu chętnych nie ma. Tyle ode mnie.

Nie ma chętnych na '15? Jak pojawia się na giełdzie to w 5 min znika :-) więc chętni są :-)

'11 znikają w minute. Ale o te 4 minuty spierać się chyba nie będziemy :-)))))

O te 4 minuty to może masz rację, ale chęć zakupu jednego, czy drugiego bardziej wypada na korzyść TP'11, dlaczego?