darek1 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Dzieki, sprawdze. O ile pamietam, nie ma tej zlotej. Ale czy ona moze byc tak wazna?Podkładki niwelują zbędny luz...powód powstania wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zle mnie zrozumiales, dam sie namowic bez problemu Szkoda jedynie, ze tak banalny problem wystapil i zapewne powszechnie wystepuje w kolowrotku za 1,5 kilo. Chyba cos jest koncepcyjnie zle obliczone, w duzo tanszych konstrukcjach luz tez wystepuje, ale wyprofilowanie drutu usztywnia calosc.Skad wziac tak cieniutka podkladke teflonowa? Z kliszy rtg wytnij.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Podkładki niwelują zbędny luz...powód powstania wątku. Nie, chyba jednak jest, tylko mala i spiekla sie z bolcem. Nie chce zejsc, ale cos zlotego jest ???? Edytowane 18 Czerwca 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 O ile dobrze pamiętam, użytkownicy TP 2011 narzekali, że ten element się wyciera i tym samym się ściera i wygląda blee Ja mam 2 sztuki 2011 TP 2500 S - obie używki, mam luzy w tym samym miejscu, ale te elementy wyglądają jak nowe, może jeden ma jakieś ślady. Więc czy możliwe jest to, że Shimano np. w połowie produkcji tego kołowrotka zaczęło luźniej składać żeby element się niewycierał ? U mnie stukają wormy bo jeszcze nie serwisowałem i podkładek ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Stuka w pozycjach skrajnych szpuli? I tylko wtedy, gdy kij trzymany do gory? Bo u mnie delikatnie stuka przy kleniowym uniesieniu wedziska, gdy prowadze cos ze szczytowka przy wodzie, nie stuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dziurkaczem wytnij w kliszy RTG podkładke i wsadź ją między łożysko na wormie a blaszke trzymającą worm i nie będzie stukać.....:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wychodzi na to, ze klisza jest najlepszym przyjacielem posiadaczy Twinkow ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Chyba bardziej Zauberów, bo wszystkie podstukują :-) taka podkładka teflonowa to 5 zł kosztuje...klisze chyba kazdy ma :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Chyba bardziej Zauberów, bo wszystkie podstukują :-) taka podkładka teflonowa to 5 zł kosztuje...klisze chyba kazdy ma :-)Jeszcze jakieś się znajdą choć coraz częściej zdjęcia na płytkach się dostaje:-) A i nie tylko w twinkach się przydają. ..w rarku też ostatnio dawałem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Ale to typowe, ze stuka tylko w pozycji 'do gory'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Z przodu nie ma blachy żeby w nią wałek walił :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Mialem podobne wrazenia jak rzucalem kumpla zestawem z mocno pracujaca wahadlowka Jakies takie wrazenie braku mocy i klekotanie. Spoko już sprawa załatwiona, wszystkie Shimano trafiły na ebay wracam do Daiwy Edytowane 25 Czerwca 2016 przez albercik2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Spoko już sprawa załatwiona, wszystkie Shimano trafiły na ebay wracam do Daiwy To Cie na kase naciagnalem nieswiadomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Spoko. Jakoś wole terkotanie jak pompowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 A ja mimo wszystko nie umiem wrocic do Daiw. Wiem, ze i Existy stukaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Existy stukają, Stelle szumią koniec świata się zbliża :-) Edytowane 26 Czerwca 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Mam 3 Twin Powery 1000 , 2500 , 4000 z różnych lat i żaden nie jest do dupy , tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele Shimano Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A ja wczoraj połowiłem jednym lekko stukającym TP 2500S...i pod obciążeniem chodził wspaniale, masełko...a podczas łowienia może tylko kilka razy leciutko stuknął wałek - na skrajnych położeniach szpuli. Podkładki pod worma mam...tylko czasu na porządny serwis brak :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A moje stare xtr-y 2500-4000 kręcą,kręcą i jeszcze pokręcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Moja rada, każdy, kto ma "problem" z TP, Stellą czy czym tam jeszcze, powinien zaopatrzyć się na znanym portalu aukcyjnym w "ruskiego" Delfina. Wystarczy potem przez jeden dzień połowić Delfinem a następnie wrócić do tych "dupowatych" TP czy innych, sami zobaczycie, wszystkie defekty jak ręką odjął gdyby ktoś nie wiedział o czym mowa; http://allegro.pl/kolowrotek-delfin-cccp-i6281641951.html Edytowane 26 Czerwca 2016 przez janusz.walaszewski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ha ha ha ha dobre rady zawsze w cenie :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mam 3 Twin Powery 1000 , 2500 , 4000 z różnych lat i żaden nie jest do dupy , tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele Shimano To te poniżej tej półki do czego się nadają hmm? pod spławik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 To te poniżej tej półki do czego się nadają hmm? pod spławik? tymi tańszymi mięsiarze rzucają w ryby zapewne, metoda na udo - albo się udo albo nie udo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Tiaaaaa , 3/4 zaczynało od.....sami wiecie jakich młynków....łowiło się ryby, nic się nie smarowało, terkotało, stukało, masakrycznie nawijało linke....od nowości....ale człowiek się cieszył ze wogóle udało się kupić.....! Teraz się tak wszystkim w d...ch poprzewracało i jest walka o jedną krople mniej lakieru na omotce i młynek roz 4000 o wadze 190gram..... Kiedyś to pod niebo skakałem z kolegami jak ruscy na bazarze Orionki sprzedawali....to był szpan jak się udało kupić... :-)))) Edytowane 26 Czerwca 2016 przez przemow 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mam 3 Twin Powery 1000 , 2500 , 4000 z różnych lat i żaden nie jest do dupy , tak naprawdę od Twin Power zaczyna się prawdziwy kołowrotek do spinningu.Poniżej tej półki nie warto schodzić jeśli chodzi o modele ShimanoNie zgadzam się. Biomaster to bardzo dobry młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi