Skocz do zawartości

Schematy kołowrotków oraz multiplikatorów

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie wychodzi, że jest to podkładka dystansowa (przeważnie o grubości 0,3mm. Przeważnie, normalnie znajduje się ona po lewej stronie młynka, miedzy łozyskiem a głównym kołem przekładni. Czasami schematy troszeczkę nas okłamują, pokazując np jedną podkładkę, a w rzeczywistości bywają dwie, a nawet i trzy cienkie, którymi możemy sobie np. pożonglować, przekładając z lewej strony na prawą i odwrotnie, w różnych konfiguracjach... Dzieki temu można użyskać optymalną pracę całej przekładni.. :)

Tomku. Rzecz w tym, że rozbierając młynek, niczego takiego nie zauważyłem. Fakt, że nie rozbierałem wszystkiego.

Nie musiałem.

Wysunąłem jedynie oś z łożyska. Uzupełniłem smar na kole zębatym, dołożyłem podkładkę od strony korbki i zamknąłem kołowrotek.

Jest opcja, że albo TO się nie zsunęło z osi i cały czas na niej było a ja tego nie zauważyłem albo nie było tego wcale albo...przykleiło się gdzieś do wysmarowanej ścianki i tam tkwi cały czas (nie możliwe, bym takie coś przegapił).

Zakładam, jak Ty, że to podkładka, która była cały czas przy łożysku, po prawej. Tego nie demontowałem zupełnie a jedynie wysunąłem nieco, z gniazda na zewnątrz, dla oswobodzenia osi głównej.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Poszukuję schematu Exsence Ci4+ 400S i Exsence Ci4 4000S. Jak ktoś ma linka to poproszę.

Szukałem tutaj: http://translate.google.pl/translate?sl=ja&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Ffservice.shimano.co.jp%2Fpart%2F01%2Findex.html&act=url

Ale te nazwy typu: Biegacz Bait , Miesiąc płomień, pokonać i inne.....