norbertkrakow Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam.Potrzebuję schemat Twin Powera 3000DH 1999 rocznik.Może ktoś ma przypadkiem ?Szukałem i nigdzie nima za cholerkę.A może to taki sam jak F, tylko z przetykaną korbą? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Panowie,Ma ktoś może schemat do Shimano Nexave 2500 RA?Od godziny szukam i znaleźć nie mogę...Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Panowie,Ma ktoś może schemat do Shimano Nexave 2500 RA?Od godziny szukam i znaleźć nie mogę...Będę wdzięczny za pomoc.A co tam tyłka nie możesz rozkręcić, to standartowy problem przy tych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie z tym mam problem... Nie mam zielonego pojęcia jak mu się dobrać do dupy, ujmując brzydko. Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez Marcin1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie z tym mam problem... Nie mam zielonego pojęcia jak mu się dobrać do dupy, ujmując brzydko.Trzeba złapać za tyłek, śrubokręt w dziurkę u nasady i przekręcić w odpowiednią stronę. Po czym okaże się, że dupka składa się z dwóch części Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Przed złotym pierścieniem ( patrząc od strony szpuli ) przy hamulcu masz plastikowy pierścień z nacięciami co jakiś czas. Ten pierścień musisz przytrzymać przy odkręcaniu pokrętła hamulca. Delikatnie sprawdź w którą stronę odkręca się pokrętło ( czy przeciwnie do ruchu wskazówek zegara czy zgodnie ) np. w super gt ra jest "lewy" gwint i odkręca się zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara natomiast w exage jest "prawy" gwint. A mówię to żebyś nie zacisnął sobie pokrętła z tym pierścieniem na amen Daj znać jak poszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ok, wielkie dzięki Wieczorem będę się z nim mocował i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Tu masz podgląd, co prawda nie Nexave ale zasada ta sama http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2794 http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2903 Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 A macie może jakiś pomysł czym to ruszyć? Bo póki co złamałem 2 wkrętaczki, a gnojek ani drgnął w żadną stronę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 A macie może jakiś pomysł czym to ruszyć? Bo póki co złamałem 2 wkrętaczki, a gnojek ani drgnął w żadną stronę :/Dobry płaski śrubokręt z wąską końcówką od lewej strony młynka włożyć w dziurkę od pierścienia i zablokować. Kręcąc pokrętłem do siebie śrubokręt będzie blokował o podłoży, trochę siły i powinno ruszyć. Przynajmniej tak było w catanie, sądzę, że nexeve ma w tą samą stronę, bo podobna klasa cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Schematy shimano twin power starsze i najnowsze 2015 http://www.spin-review.ru/eng/shimano/twinpower.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam kolegow. Czy posiada moze ktorys z was schemat kolowrotka spro red arc 10300? Potrzebuje pilnie bo cos pogrzebalem i mi sie cofa czasem kolowrotek jak na biegu wstecznym z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam kolegow. Czy posiada moze ktorys z was schemat kolowrotka spro red arc 10300? Potrzebuje pilnie bo cos pogrzebalem i mi sie cofa czasem kolowrotek jak na biegu wstecznym z gory dziekujeo ile dobrze kojarzę to jest filmik w necie z serwisem właśnie tego kręciołka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam kolegow. Czy posiada moze ktorys z was schemat kolowrotka spro red arc 10300? Potrzebuje pilnie bo cos pogrzebalem i mi sie cofa czasem kolowrotek jak na biegu wstecznym z gory dziekujeMoże masz problem z łożyskiem oporowym czasami wystarczy je dokładnie umyć i dobrze poskładać ja jak pierwszy raz czyściłem to potem ze cztery razy rozkręcałem i składałem ponownie zanim wszystko było ok a niestety w schemacie nie było pokazane jak jest zmontowane łożysko oporowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Kurde wlasnie sie obawiam ze to cos gorszego chyba ze waleczki w lozysku oporowym sa ze stozka? To pewnie pochrzanilem bo nie wszystko sie chowa ale rozbieralem juz go 2 razy i nic. A to ze jest filmik kolego to wiem ale niestety nic mi to nie dalo pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertouno Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Kurde wlasnie sie obawiam ze to cos gorszego chyba ze waleczki w lozysku oporowym sa ze stozka? To pewnie pochrzanilem bo nie wszystko sie chowa ale rozbieralem juz go 2 razy i nic. A to ze jest filmik kolego to wiem ale niestety nic mi to nie dalo pozdroJeżeli rozbierałeś łożysko oporowe to teraz musisz trochę po kombinować jak ma być prawidłowo czyli rozkręcać i ponownie składać aż do skutku aż będzie dobrze ja dzisiaj smarowałem kołowrotek dragona i przypadkiem powypadały mi te wałeczki ale już po drugim zmontowaniu było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam, może komuś się przyda ta stronka ze schematami: http://www.mikesreelrepair.com/schematics/thumbnails.php?album=8&page=14: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Witam ,szukam schematu do Biomaster 2500 '98... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneczka Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Czy jest ktoś w posiadaniu schematu uległy xt 95 rozmiar 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) szukam schematu z numerami katalogowymi poszczególnych części do 05' shimano twin power 2500s najlepiej w jez. engZnalazłem jeden ale w jęz japońskim i na dodatek bez numerów katalogowych części Edytowane 19 Września 2015 przez acinr_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 http://www.pergetes.hu/szemezgeto/shimano_orsok.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 @miramar69 jakoś nie widzę na liście tp 2500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/02234.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Mam ten sam schemat zauważ, że poszczególne elementy ponumerowane są w kolejności od 1, 2, 3, 4 ...itp szukam schematu z numerami serwisowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) Wchodziłem do PLATA.CO REELS PARTS i tam jest taki sam schemat i według tych numerków (1,2,3,4,5.......) jest zamawianie częscihttp://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder/language/en/products_id/407/08-TWINPOWER-2500S.html Edytowane 20 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi