Skocz do zawartości

Schematy kołowrotków oraz multiplikatorów

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam.

Posiada ktoś może schemat do kołowrotka:

CORMORAN Seacor br jigger 7pif

Przetrzepałem już wszytkie strony z zamieszczonych powyżej i niestety nie znalazłem. Napisałem do Cormorana i czekam też na odpowiedź, ale liczę że może tu coś znajdę u Was.

Mogę ewentualnie odkupić taki, jeśli ktoś posiada taki uszkodzony lub zbędny.

Będę wdzięczny za informację.

Pozdrawiam...

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Niestety nie widzę,jest albo F,albo RA,a ja szukam FA,choć jak na razie rozebrałem,dołożyłem 2 łożyska i złożyłem bez schematu,widzę,że każda kolejna generacja jest coraz bardziej "plastikowa",model F miał 4 łożyska,w tym w rolce i 2 na przekładni,a FA już tylko w tych miejscach po tulejce.

Ale dzięki za tą stronkę,może się przyda do innego kręcioła ;) .

Jakby ktoś przypadkiem znalazł schemacik,to jestem dalej zainteresowany :) .

Witam kolegów, poszukuję schematu do Twin Powera 2500 FB, jeżeli ktoś posiada, proszę na Priv, z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam miklas_64

http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/techdocs/en/06TP2500FB_v1_m56577569830576200.pdf

http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1091

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

witam,

szukam pilnie schematu kołowrotka MItchell Pro Iridium 2000 lub w ogole schematu do jakiegokolwiek MItchella z serii Iridium. Przewertowałem troche stron amerykańskich i lipa. Chodzi o to, ze dostałem kołowrotek z zepsutym łożyskiem oporowym, ktore naprawiłem i kołowrotek generalnie śmiga pięknie, ale zaczał brzydko nawijać żyłkę, a kiedy go dostałem na szpuli była stara żyłka nawinięta równiotko od gory do dołu. NIe wiem czy źle założyłem jakieś podkładki czy o co chodzi ale przy górnym i dolnym rancie nawija wiecej żyłki niż w środku, srodek szpuli jest wklęsly. Dzieje sie tak ponieważ w gornym i dolnym położeniu rotor robi kilka jałowych obrotów, szpula w tym czasie stoi w miejscu. MOzecie coś poradzić??? Dysponuje ktoś schematem.  

Edytowane przez predator