Skocz do zawartości

Schematy kołowrotków oraz multiplikatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie z tym mam problem...

Nie mam zielonego pojęcia jak mu się dobrać do dupy, ujmując brzydko.

Trzeba złapać za tyłek, śrubokręt w dziurkę u nasady i przekręcić w odpowiednią stronę. Po czym okaże się, że dupka składa się z dwóch części  ;)

Edytowane przez Tomek88

Przed złotym pierścieniem ( patrząc od strony szpuli ) przy hamulcu masz plastikowy pierścień z nacięciami co jakiś czas. Ten pierścień musisz przytrzymać przy odkręcaniu pokrętła hamulca. Delikatnie sprawdź w którą stronę odkręca się pokrętło ( czy przeciwnie do ruchu wskazówek zegara czy zgodnie ) np. w super gt ra jest "lewy" gwint i odkręca się zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara natomiast w exage jest "prawy" gwint. A mówię to żebyś nie zacisnął sobie pokrętła z tym pierścieniem na amen :P

Daj znać jak poszło.

• Like 1

A macie może jakiś pomysł czym to ruszyć? Bo póki co złamałem 2 wkrętaczki, a gnojek ani drgnął w żadną stronę :/

Dobry płaski śrubokręt z wąską końcówką od lewej strony młynka włożyć w dziurkę od pierścienia i zablokować. Kręcąc pokrętłem do siebie śrubokręt będzie blokował o podłoży, trochę siły i powinno ruszyć. Przynajmniej tak było w catanie, sądzę, że nexeve ma w tą samą stronę, bo podobna klasa cenowa.

Witam kolegow. Czy posiada moze ktorys z was schemat kolowrotka spro red arc 10300? Potrzebuje pilnie bo cos pogrzebalem  i mi sie cofa czasem kolowrotek jak na biegu wstecznym z gory dziekuje

o ile dobrze kojarzę to jest filmik w necie z serwisem właśnie tego kręciołka...

Witam kolegow. Czy posiada moze ktorys z was schemat kolowrotka spro red arc 10300? Potrzebuje pilnie bo cos pogrzebalem  i mi sie cofa czasem kolowrotek jak na biegu wstecznym z gory dziekuje

Może masz problem z łożyskiem oporowym  czasami wystarczy je dokładnie umyć i dobrze poskładać   ja  jak pierwszy raz czyściłem to potem ze cztery razy rozkręcałem i składałem ponownie zanim wszystko było ok a niestety w schemacie nie było pokazane jak jest zmontowane  łożysko oporowe.

Kurde wlasnie sie obawiam ze to cos gorszego chyba ze waleczki w lozysku oporowym sa ze stozka? To pewnie pochrzanilem bo nie wszystko sie chowa ale rozbieralem juz go 2 razy i nic. A to ze jest filmik kolego to wiem ale niestety nic mi to nie dalo pozdro

Kurde wlasnie sie obawiam ze to cos gorszego chyba ze waleczki w lozysku oporowym sa ze stozka? To pewnie pochrzanilem bo nie wszystko sie chowa ale rozbieralem juz go 2 razy i nic. A to ze jest filmik kolego to wiem ale niestety nic mi to nie dalo pozdro

Jeżeli rozbierałeś łożysko oporowe to teraz musisz trochę po kombinować jak ma być prawidłowo czyli rozkręcać i ponownie składać aż do skutku aż będzie dobrze ja dzisiaj smarowałem kołowrotek dragona i przypadkiem powypadały mi te wałeczki ale już po drugim zmontowaniu było dobrze 

• 2 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
  • 5 tygodni później...

szukam schematu z numerami katalogowymi poszczególnych części do 05' shimano twin power 2500s najlepiej w jez. eng

Znalazłem jeden ale w jęz japońskim i na dodatek bez numerów katalogowych części

Edytowane przez acinr_PL

Wchodziłem do PLATA.CO REELS PARTS i tam jest taki sam schemat i według tych numerków (1,2,3,4,5.......) jest zamawianie częsci

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder/language/en/products_id/407/08-TWINPOWER-2500S.html

Edytowane przez miramar69