seemoore Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Witam, Sobol, główka jest drewniana? Taka waga na to wskazuje... Dociążałeś tylko główkę, czy korpusi delikatnie również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Nie. Główka to sam ołów. Weź jakąś miarkę i połóż coś o długości 4 cm. Następnie wyobraź sobie jigwoblera tej wielkości to będziesz wiedział czemu waży tak mało. Korpus też jest lekko ale to bardzo lekko obciążony. Trzeba trochę podłubać przy tym aby uzyskać zadowalającą Cię pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Strugane podczas meczyku Polska - Korea, zadrutowane podczas meczu Polska - Białoruś xD To to coś będzie miało około 3cm i ma być pływające xD przynajmniej takie mam zamiar zrobić... chyba że z 18 sztuk, 6 zrobię tonących. Mam jeszcze 7 korpusików w takim samym kształcie które bd robił w wersji SDR. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Sporo strugam ale nieliczne na razie malowane ( bd malował po kilkanaście na raz i wtedy zdjęcia ) Efekt konsultacji z kolegą z klubu: Jeszcze do wykończenia, aczkolwiek już testowany. Pod zimowego pstrążka, 5cm, pływający, pomarańczowo-złoto-srebrno-biały Na wykończeniu jeszcze kilka identycznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Ciekawe to ostatnie zestawienie kolorystyczne. A co do wstawiania: wstawiaj to co zrobisz. Cokolwiek nowego u każdego jest ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam, Sobol, bardzo ładne malowanie - rozwój widoczny ... A skrzela i płetwy robiłeś pisakiem czy długopisem? Jaka marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 detale tym razem cienkopisy Uni-Pin 0.05mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 OStatnio pracuję nad takimi maleństwami. Oto jeden z nich:Balsa, 3 cm, pływający jeszcze tylko po lakier wyskoczę bo niestety wczoraj źle dokręciłem słoik i po lakierze ;/ na szczęście mało było. Czyli zostało lakierowanie i ster. Ogólnie już po testach i pracuje dosyć ciekawie Ale i tak wszystko zweryfikują rybki. Pozostałe woblerki również czekają na porcję lakieru ale w następnym tygodniu powinny ujrzeć światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jako że mało czasu (studiaaaaa!!!!!!!) to niestety niektóre woblery czekają nawet już nawet po miesiąc na wykończenie. Wczoraj i dzisiaj znalazłem jednak trochę czasu i wynikło z tego takie cuś Na zdjęciu głównie chodzi mi o klenióweczki... Takie kolorowe cukiereczki o długości około 3cm. W wersji z oczkiem w sterze i takie bez też. Na razie jest półmetek roboty chociaż jeden skończony. Pozostało jeszcze wkleić stery i może z jeden raz polakierować. Praca pewnie wyjdzie dosyć agresywna bo tak ulokowałem obciążenie że nie może być inaczej. Podróbka ShadRapa długość 7,5 cm. Dojdą jeszcze grafitowe paski i będzie okoń na głębokie jamki Praca... lekko przypominająca wspomniany pierwowzór lecz zamiata trochę szerzej. [/center] 8 korpusów z balsy na woblerki pod pstrążka. Korpus ze wzornika. Wyjdzie takie coś jak wcześniejszy pomarańczowy pstrążek. Na razie zadrutowane i obciążone. Muszę zakleić rowek na stelaż i czeka je malowanie. Sesja coraz bliżej ale na szczęście krótka (1 egz tylko ^^) więc będę kontynuował. Pozdro Sobol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ale mnie dawno nie było aż na 4 stronie wylądowałem xD Takie cuś pod pstrążka prezentuję. 45mm, pływadełko. Lakier już położony w 4 warstwach więc dzisiaj teścik przeszedł w rzeczce. Wypadły bardzo pomyślnie. W przygotowaniu jeszcze identyczne stadko z tym że w ciut innym malowaniu i z tkaniną brokatową. Ale ich foty to w święta już wrzucę jak skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Kolejny z tej samej serii i tak jak pisałem to jest już oklejony tkaniną, pomalowany na złoto-pomarańczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Nowy prototyp na nadbużańskie bolki. 8cm około 12 gramów. Lusterkuje w opadzie, prowadzony szybkim tempem migocze boczkami. Czasami ucieka w prawo lub lewo ale się nie wykłada. Ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Na zarośnięte lub płytkie zbiorniczki wodne: 8 cm 15,5 grama. Lata daleko, nurkuje płytko i łowi szczupaki. Podczas ustawiania walną 42cm szczupaczek ( może nie duży ale znaczy że wobek działa jak należy). Fotka marna bo telefonem i przy sztucznym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Siemka Przepraszam że wstawiam tu fotkę Jigowoblerków ale chcę Ci pokazać moje jigowoblerki. Na górze orginalny a reszta to moje dzieło. Główki to dopalacze Jaxon, polecam. U łatwią Ci pracę na tą fantastyczną przynetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1939pl Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 ho ho ho ale czad ! Świetne woblery kolego robisz, a te woblerodzigi kosmos! <_< Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dawno nie wstawiałem nic wiec czas coś pokazać. Nie ma szału bo wobki kończone trochę na szybko ale zawsze coś tam jest. Taki boleniowy - 13 gramów 8cm, fajnie migocze i odchodzi lekko na boczki, lusterkuje w opadzie, lata jak pocisk . Oklejony taśmą lustrzaną do akwarium i pomalowany sprayami. Takie oto DR'ki. 4cm, bardzooo nerwowa praca o dużej częstotliwości. Postawione w nurcie zamiatają ogonkiem bardzo ładnie. Niebieski podczas testów ustrzelił okonka około 25 cm. I jeszcze takie klasyczne. Około 5 cm, nieźle latają i nieźle pracują, robione dla kolegi Ogólnie jestem miło zaskoczony bo tak jak napisałem wyżej wobki robione na szybkiego przed 2 dniowym wypadem na rybki a wyszły zadowalająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Wobki na szybkiego robione też łowią, bardzo elegancko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Coś na głębsze dołki. 4,5 cm, tonący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Niedługo będą testy .To na ile miarek zejdzie w dół ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 W rynience 2,5 metra rył po dnie więc myślę że powinien zejść na 3 metry. Machnąć też nim da się nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Partyjka oklejona. Teraz lakierowanko, później malowanko i finito. Takie około 4,5 cm szkowane pod pstrążka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 A tutaj taki oto wobasek 6cm który ma poszłóżyć jako prezent na święta a później na majowe szczupaczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Krąp jak ta lala na szczupaki będzie dobra kombinacja podkładu z łuską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Co poszło na podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jeżeli chodzi o kolorek to dosłownie trochę (mgiełka) pomarańcz fluo a na to złoty kolorek dopiero później łuska ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi