Skocz do zawartości

Wobki by Sobol :)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Nieudolna ponieważ i tak nie dorównuje nawet w setnej części do pierwowzoru i do wykonania Tomka I. To jest taka moja mała wariacja :) mam nadzieję że coś się na nią uwiesi :P

No Adam,nie bądź taki skromny.Dobra Mrówka :P .

Jak mawiał klasyk "....śmiem twierdzić,moim skromnym zdaniem..." że jak woda wróci do koryta i będą gryźli to na bank coś się uwiesi.

Pozdrawiam Tomi B) .

• 7 miesięcy temu...

Dawno nic nie wklejałem a to dlatego że więcej łowiłem niż strugałem... Ale w międzyczasie coś tam powstawało. W związku z tym że sezon na pstrąga coraz bliżej to robię coś właśnie pod tą rybkę. Założenia z budowy podobne jak ostatnie pstrągóweczki ale korpusik nieco odchudzony i już nie tak baryłkowaty jak ostatnio. Tak więc dzisiaj jeden wobek jako wstęp do większej ilości którą mam nadzieję niedługo dokończyć:

mzj8.JPG

umu2.jpg

Takie 5cm pływające DR'ki. Dzisiaj zwodowany i testy przeszedł pozytywnie :) 

• 1 miesiąc temu...

Kontynuuje chociaż powiem że czasami mnie już denerwuje ta "szmata"  :P  bo to tu się rozejdzie podczas lakierowania, to w innym miejscu wylezie pęcherz powietrza który później trzeba szlifować kilkukrotnie, czasami cały kształt woblera przez tą szmatę się zgubi... Ale mimo to, lubię efekt końcowy :)

Tak jak pisałem wczoraj, zostało mi jeszcze kilkanaście do wykończenia tak więc wstawiam. Dzisiaj jeszcze zdążyłem ustawić nad rzeczką z nad której w pewnej chwili musiałem uciekać bo przegoniła mnie "dzika mamuśka" z dzikimi małymi świnkami :P na szczęście samochód był blisko a mamuśka po kiklunastu metrach pogoni odpuściła sobie :)

wdaa.jpg

vzgf.jpg

kxwj.jpg

pv36.jpg

Prawie wszystkie woblerki o pracy Y, kilka o pracy X a raczej x (dosyć drobne). Są wersje pływające, tonące i kilka neutralków.

• Like 2

Tak jak pisałem wczoraj, zostało mi jeszcze kilkanaście do wykończenia tak więc wstawiam. Dzisiaj jeszcze zdążyłem ustawić nad rzeczką z nad której w pewnej chwili musiałem uciekać bo przegoniła mnie "dzika mamuśka" z dzikimi małymi świnkami :P na szczęście samochód był blisko a mamuśka po kiklunastu metrach pogoni odpuściła sobie :)

wdaa.jpg

vzgf.jpg

kxwj.jpg

pv36.jpg

Prawie wszystkie woblerki o pracy Y, kilka o pracy X a raczej x (dosyć drobne). Są wersje pływające, tonące i kilka neutralków.

:) niezła akcja ,gdzie spotkałeś wesoła rodzinkę ? może locha z daleka zobaczyła Twój smakowity cukiereczek na końcu wędki   ;)  fajne wobki  :)  

Maniek wesoła rodzinka maszerowała od jazu w strone wioski między rzeką a zbiornikiem. Ja samochód miałem na parkingu przy końcowym wypuście i zaraz tam nad rzeczką ustawiałem wobki. Jak tylko usłyszałem pisk to wyjrzałem obadać sytuację. Najpierw zobaczyłem młode a następnie z krzaków matka wyskoczyła i w moją stronę zaczęła "truchtać". Jak zwiałem do samochodu to najzwyczajniej w świecie świnki wskoczyły do wody, przepłynęły na drugą stronę rzeczki i pobiegły sobie w lasek :)

• 2 tygodnie później...