popper Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Poszukuję dobrych, mocnych kotwiczekMam pytanie, kto u?źywa i jak się sprawdzają w praktyce kotwice Mustad 36329NPBLN No i jak wypadają w stosunku do kotwiczki Owner ST41BCX, w praktyce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Widziałem je w sklepie i to podobno tylko wierzchnia warstwa się zmieniła. W środku to ta sama podstawowa kotwica mustada. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.Mam czasami wra?źenie, ?źe jak szukamy dosyć dobrego ale taniego rozwiązania to kamatsu są całkiem całkiem... Ale jakoś szczeg?łlnie mocne to te podstawowe nie są. Czasami je zakładam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Waldek nie kombinuj ST36 lub 41 wystarczą, są jeszcze st66.Alternatywa to kotwice morskie od okręt?łw lub statk?łw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Gamakatsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Ja do zadań specjalnych u?źywam VMC 9626. Występują w wersjach:- perma steel- red- bronze Mocne ale i niestety dość grube i cię?źkie - nie zawsze zdaja egzamin bo w przypadkach szczeg?łlnych potrafią zakłucić pracę wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 @Waldku, A jakie rozmiary potrzebujesz i do jakich zastosowan ? @Mifek Ja problem masy kotwic rozwiazuje zakladajac rozmiar mniejsze niz byly oryginalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 @Waldku, A jakie rozmiary potrzebujesz i do jakich zastosowan ? ..........Pytanie z rodzaju: og?łlne. Kotwice Perma Stel są fajne ale u nas mało widoczne jeśli chodzi np o rozmiar?łwkę 4, 2 czy 1.Kupiłem czw?łrki na pr?łbę. Zobaczymy co z nich za igły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Te perma steel ostroscia nie grzesza.Nie mowie ze sa tepe, ale raczej bedziesz musial mocniej zaciac by wbic ja dobrze w twardy pysk sandacza czy szczupaka. Moim zdaniem nie ma konkurencji dla Ownerow ST41 przy wszelkich zastosowaniach NIESUMOWYCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Te perma steel ostroscia nie grzesza.Nie mowie ze sa tepe, ale raczej bedziesz musial mocniej zaciac by wbic ja dobrze w twardy pysk sandacza czy szczupaka. Moim zdaniem nie ma konkurencji dla Ownerow ST41 przy wszelkich zastosowaniach NIESUMOWYCH. ja w swoich nie zauwazylem takiej przypadlosci... ale moze punk widzenia zalezy od punktu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Dla mnie Gamaki maja jedna przewage nad Ownerami: mozna je naostrzyc, bez wiekszych problemow co w przypadku tych pierwszch roznie mi wychodzi. W sumie mam miesznake kotwic dwoch wymienionych firm plus VMC Barbarian chociaz te sa dosc grube i pancerne. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 U?źywam (m.in.) permasteel właśnie do zastosowań szczupakowych, z tego względu w du?źych rozmiarach. Np. Rapala zbroi wiele modeli właśnie w nie. Osobiście nie narzekam. Choć faktycznie, wymagają solidnego zacinania, ale ?źe na og?łł u?źywam kijk?łw 25-40lb, to dla mnie to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Te perma steel ostroscia nie grzesza.Nie mowie ze sa tepe, ale raczej bedziesz musial mocniej zaciac by wbic ja dobrze w twardy pysk sandacza czy szczupaka. Moim zdaniem nie ma konkurencji dla Ownerow ST41 przy wszelkich zastosowaniach NIESUMOWYCH. ja w swoich nie zauwazylem takiej przypadlosci... ale moze punk widzenia zalezy od punktu... ..od ilości brań i zaciętych ryb ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Patu znam jednego goscia co ostrosc kotwic sprawdzal poprzez ciaganie ich po betonie... ale nie wydaje mi sie by o takie testy tu chodzilo... moje szczupaki jakos nie narzekaja... ale moze sumy Guza sa bardziej wybredne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Panowie Ja z Owner?łw przeszedłem na takie coś http://allegro.onet.pl/kotwiczki-black-nikiel-rozmiar-6-25-s ztuk-i1451350686.html Są to bardzo mocne i ostre kotwice. Nie ustępują Ownerom. Cena śmieszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 U mnie od wielu lat tylko Gamakatsu 13B. Generalnie u?źywam rozmiar?łw 2 do 2/0, ale na dozbrojki uzywam 4 i 6.Kiedyś, jak piękna szczupaczyca 108 cm została doholowana do łodzi to okazało się ?źe wisi zapięta za 1 grot kotwiczki nr. 6.Kotwiczka była tylko lekko rozgięta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Od zeszłego roku opr?łcz owner?łw u?źywam VMC 7545 są naprawdę mocne:http://www.art-rod.com/sklep/kotwica-7545-p-1469.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Widziałem je w sklepie i to podobno tylko wierzchnia warstwa się zmieniła. W środku to ta sama podstawowa kotwica mustada. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.Mam czasami wra?źenie, ?źe jak szukamy dosyć dobrego ale taniego rozwiązania to kamatsu są całkiem całkiem... Ale jakoś szczeg?łlnie mocne to te podstawowe nie są. Czasami je zakładam. Chyba Sławku miałeś rację. Dotarły i sprawiają ....hmmmm zobaczcie sami (rozm.4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Zle nie wygladaja.Na ryby beda ok. Na sumy raczej bym ich nie bral Jaki to model ? znasz moze symbol ? Drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Źle to i brązowe mustada nie wyglądają a jakoś mało os?łb te podstawowe stosuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Daniel model jest w opisie (nazwa fotki) rozmiar 4. Wyglądają nieźle a mocą sądzę mogą być por?łwnywalne ST36BCX... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Źle to i brązowe mustada nie wyglądają a jakoś mało os?łb te podstawowe stosuje No te przynajmniej nie sprawiaja wrazenia drutowcow jak te podstawowe Mustady, VMC czy Eagle Claw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Daniel model jest w opisie (nazwa fotki) rozmiar 4. Wyglądają nieźle a mocą sądzę mogą być por?łwnywalne ST36BCX... chyba Dzieki. Moze na klenie sprobuje, boleniowych rozmiarow mam jeszcze zapas ST41...Poszperam po necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Źle to i brązowe mustada nie wyglądają a jakoś mało os?łb te podstawowe stosuje No te przynajmniej nie sprawiaja wrazenia drutowcow jak te podstawowe Mustady, VMC czy Eagle Claw. No jakieś 2 lata temu widziałem te podstawowe mustada i wyglądały tak samo i nie sprawiały wra?źenia drutowc?łw bardziej ni?ź te na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Kotwice czy kotwiczki?Ktoś mo?źe wie gdzie mo?źna nabyć w ilościach detalicznych kotwice VMC 9560? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Panowie orientujecie się może gdzie w Warszawie dostanę te kotwice ? Będę bardzo wdzięczny Bo sezon zaraz startuje a ja goły i wesoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi