Skocz do zawartości

Pytanko o kotwice-poszukiwania

popper

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem je w sklepie i to podobno tylko wierzchnia warstwa się zmieniła. W środku to ta sama podstawowa kotwica mustada. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Mam czasami wra?źenie, ?źe jak szukamy dosyć dobrego ale taniego rozwiązania to kamatsu są całkiem całkiem... Ale jakoś szczeg?łlnie mocne to te podstawowe nie są. Czasami je zakładam.

• Like 1

Ja do zadań specjalnych u?źywam VMC 9626. Występują w wersjach:

- perma steel

- red

- bronze

Mocne ale i niestety dość grube i cię?źkie - nie zawsze zdaja egzamin bo w przypadkach szczeg?łlnych potrafią zakłucić pracę wobka.

@Waldku,

A jakie rozmiary potrzebujesz i do jakich zastosowan ?

..........

Pytanie z rodzaju: og?łlne. Kotwice Perma Stel są fajne ale u nas mało widoczne jeśli chodzi np o rozmiar?łwkę 4, 2 czy 1.

Kupiłem czw?łrki na pr?łbę. Zobaczymy co z nich za igły :o

Te perma steel ostroscia nie grzesza.

Nie mowie ze sa tepe, ale raczej bedziesz musial mocniej zaciac by wbic ja dobrze w twardy pysk sandacza czy szczupaka. ;)

Moim zdaniem nie ma konkurencji dla Ownerow ST41 przy wszelkich zastosowaniach NIESUMOWYCH.

ja w swoich nie zauwazylem takiej przypadlosci... :D

ale moze punk widzenia zalezy od punktu...

U?źywam (m.in.) permasteel właśnie do zastosowań szczupakowych, z tego względu w du?źych rozmiarach. Np. Rapala zbroi wiele modeli właśnie w nie. Osobiście nie narzekam. Choć faktycznie, wymagają solidnego zacinania, ale ?źe na og?łł u?źywam kijk?łw 25-40lb, to dla mnie to nie problem.

Te perma steel ostroscia nie grzesza.

Nie mowie ze sa tepe, ale raczej bedziesz musial mocniej zaciac by wbic ja dobrze w twardy pysk sandacza czy szczupaka. ;)

Moim zdaniem nie ma konkurencji dla Ownerow ST41 przy wszelkich zastosowaniach NIESUMOWYCH.

ja w swoich nie zauwazylem takiej przypadlosci... :D

ale moze punk widzenia zalezy od punktu...

..od ilości brań i zaciętych ryb :lol: ...

U mnie od wielu lat tylko Gamakatsu 13B. Generalnie u?źywam rozmiar?łw 2 do 2/0, ale na dozbrojki uzywam 4 i 6.

Kiedyś, jak piękna szczupaczyca 108 cm została doholowana do łodzi to okazało się ?źe wisi zapięta za 1 grot kotwiczki nr. 6.

Kotwiczka była tylko lekko rozgięta...

Widziałem je w sklepie i to podobno tylko wierzchnia warstwa się zmieniła. W środku to ta sama podstawowa kotwica mustada. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Mam czasami wra?źenie, ?źe jak szukamy dosyć dobrego ale taniego rozwiązania to kamatsu są całkiem całkiem... Ale jakoś szczeg?łlnie mocne to te podstawowe nie są. Czasami je zakładam.

Chyba Sławku miałeś rację. Dotarły i sprawiają ....hmmmm zobaczcie sami (rozm.4)

post-160-1348915148,1273_thumb.jpg

Źle to i brązowe mustada nie wyglądają a jakoś mało os?łb te podstawowe stosuje :D

No te przynajmniej nie sprawiaja wrazenia drutowcow jak te podstawowe Mustady, VMC czy Eagle Claw.

No jakieś 2 lata temu widziałem te podstawowe mustada i wyglądały tak samo i nie sprawiały wra?źenia drutowc?łw bardziej ni?ź te na zdjęciu.

• 6 lat później...