Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kiwok jest dużo bardziej czuły - jeśli naprawdę poszukiwać czułości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kiwok jest dużo bardziej czuły - jeśli naprawdę poszukiwać czułości..''Brawooooo''..... :lol: ...być może skorzystam bo lód jeszcze do końca nie zszedł z jezior...ale poproszę o poradę w sprawie blanku,gdy już go nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Może za długo jestem za granicą, ale nie rozumiem dlaczego wędka z wklejaną szczytówką to coś gorszego niż takowa bez wklejanej szczytówki ? Tylko skończony d...il będzie twierdził że to profanacja ? Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, bo łowienie delikatną wklejką na cieniutką żyłkę czy też plecionkę to mega radość na pewno większa niż np.szarpanie pilkerem dorszowym kijem o szczytówce grubości palca dorosłego faceta i podniecanie się 15 kg dorszem holowanym jak worek cementu i nadziewanie go na osękę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Może za długo jestem za granicą, ale nie rozumiem dlaczego wędka z wklejaną szczytówką to coś gorszego niż takowa bez wklejanej szczytówki ? Tylko skończony d...il będzie twierdził że to profanacja ? Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, bo łowienie delikatną wklejką na cieniutką żyłkę czy też plecionkę to mega radość na pewno większa niż np.szarpanie pilkerem dorszowym kijem o szczytówce grubości palca dorosłego faceta i podniecanie się 15 kg dorszem holowanym jak worek cementu i nadziewanie go na osękę. A co tu jest do rozumienia - komuś coś do głowy uderza i tyle Bardzo proszę, jeśli krytyka, to konstruktywna. Teza powinna być umotywowana, inaczej jest to wyłącznie spam. A co ze spamem robimy - wiadomo... Nie chcę wciąż ciąć tego wątku, jednak nalegam na stosowanie regulaminu. To dotyczy wszystkich. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez woblery z Bielska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 A co tu jest do rozumienia - komuś coś do głowy uderza i tyle Bardzo proszę, jeśli krytyka, to konstruktywna. Teza powinna być umotywowana, inaczej jest to wyłącznie spam. A co ze spamem robimy - wiadomo... Nie chcę wciąż ciąć tego wątku, jednak nalegam na stosowanie regulaminu. To dotyczy wszystkich.Skoro tak, to proszę poprosić pana Sławka o umotywowanie swego zawsze na przekór poglądu w imię swego napastliwego stwierdzenia, że wszytko co nie po jego myśli jest do dupy i podchodzi pod lizanie tyłka jakimś w jego mniemaniu wyższym bóstwom. To jest nie do ogarnięcia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Uniformizacja poglądów jest mi nieustannie obrzydła. Zwłaszcza funkcjonująca jako dogmat.. Wklejanka zaistniała w świadomości naszych łowiących wraz z obłędnym usportowieniem wędkarstwa. Zwykła bieda wędka, banalny transfer z gruntówek awansowany na obiekt kultu. Konstrukcyjnie ani koncepcyjnie ten dziwoląg nie wnosi niczego nowego, raczej jest uproszczeniem, a może nawet formą technologicznej niemocy. I ekonomizacji..Prymitywna i tania - symbolem wyrafinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pytanie czy prymitywne i tanie nie jest bycie ograniczonym w swym widnokręgu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Jestem niespotykanie spokojny człowiek i czekam sobie az tu dyskusja dojdzie do zapętlenia. Ale widze ze można supłac bez końca.... 'Rodbuilding jest umiejętnością budowy perfekcyjnych oraz bezbłędnych wędek, co niektórym notorycznie myli się z potulnym truchtaniem za kolejnymi marketingowymi modami. Co daje się w imię forumowego spokoju tolerować.. :)" Poprosze Panie Sławku o zaprezentowanie tu i opisanie takiej jednej perfekcyjnej i bezbłędnej wedki. Może zdjęcia się uda wstawić, szerzej opowiedzieć o takiej doskonalej wedce i blanku. Proszę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Czyżbyś yglo nie robił klientom perfekcyjnych oraz bezbłędnych wędek, jedynych w swoim rodzaju - ze szukasz u mnie pomocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Czyżbyś yglo nie robił klientom perfekcyjnych oraz bezbłędnych wędek, jedynych w swoim rodzaju - ze szukasz u mnie pomocy ? Mistrz niemerytorycznych odpowiedzi. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Mistrz niemerytorycznych odpowiedzi.Trzeba przyznać, że riposta była klasowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Czyżbyś yglo nie robił klientom perfekcyjnych oraz bezbłędnych wędek, jedynych w swoim rodzaju - ze szukasz u mnie pomocy ? .... tak, ucz się Jasiu od pana Janka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tak więc spokojnie, w koncyliacyjnym duchu możemy na zakończenie tego etapu swarów uznać , że jest niemało blanków mogących być podstawą do budowy kompetentnej wędki okoniowej, a najgorszym z wyborów jest picker spinningowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Tak więc spokojnie, w koncyliacyjnym duchu możemy na zakończenie tego etapu swarów uznać , że jest niemało blanków mogących być podstawą do budowy kompetentnej wędki okoniowej, a najgorszym z wyborów jest picker spinningowy.. Toś się yglo dowiedział od Sławka, nadal musisz strugać jak strugasz i nie dyskutować bo wklejka jest be a wszystkich innych jest niemało więc musisz budować kompetentne wędki na okonie a jakie to się już domyśl bo tak mówi SOB, znawca nad znawców. Panowie ta rozmowa dawno odbiegła już od tematu i zamiast nad tym jaki blank jest konkretem pod okonie czyta się wzajemne przepychanki o tym kto jaki kij (czy wklejka czy nie) uważa za lepszy, takie wpisy nie służą tym co szukają informacji. Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez Hunter_pike 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Sławku może Ty pomyliłeś fora, ja chcę poczytać o wędce na okonia. A tu same niezrozumiałe słowa ,głowa mnie boli idę spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Panowie to moze ja sie wetnę i zapytam o konkrety:Poszukuję blanku na okoniówkę 1,98-2,10 do kwoty 300pln. Z racji tego, że wędkuje w miejscu gdzie nie trzeba szukać ryb i bawić się w UL, tylko łowi się ładne okonie kij ma być przeznaczony do gumek max 7,5cm na główkach 5-10g, a także do woblerów i okoniowych obrotówek. Kij musi również poradzić sobie z nieuniknionym, regularnym szczupakowym przyłowem rzędu 70-80cm. Oczywiście ma być szybki, czuły i nie gubić rybek Myślałem o SJ782-2-MHX, jakie jeszcze blanki wziąć pod uwagę? Może coś z Bastona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Moze MHX S842-2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tez o nim myslalem ale podobno bedzie za delikatny do 10g główki i gumy 7,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Panowie to moze ja sie wetnę i zapytam o konkrety:Poszukuję blanku na okoniówkę 1,98-2,10 do kwoty 300pln. Z racji tego, że wędkuje w miejscu gdzie nie trzeba szukać ryb i bawić się w UL, tylko łowi się ładne okonie kij ma być przeznaczony do gumek max 7,5cm na główkach 5-10g, a także do woblerów i okoniowych obrotówek. Kij musi również poradzić sobie z nieuniknionym, regularnym szczupakowym przyłowem rzędu 70-80cm. Oczywiście ma być szybki, czuły i nie gubić rybek Kolega to ma duże wymagania na takie coś to trzeba 3xtaki budżet i można śmiało odwiedzić stronę FC.Nie ma szybkich czułych blanków do 300pln. To co można trafić to w miarę szybki w kategorii cena/szybkość ale najczęściej te tańsze opcje wychodzą gorzej od gotowców dostępnych w sklepach.Tak samo nie ma odpowiedzi na temat najlepszy blank okoniowy.Ktoś kto dłużej jest na forum na pewno widział ile modeli potrafi jedna osoba kupić żeby dojść do tego właściwego.. który i tak zaraz ląduje na giełdzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Kolega to ma duże wymagania na takie coś to trzeba 3xtaki budżet i można śmiało odwiedzić stronę FC.Nie ma szybkich czułych blanków do 300pln. To co można trafić to w miarę szybki w kategorii cena/szybkość ale najczęściej te tańsze opcje wychodzą gorzej od gotowców dostępnych w sklepach.Tak samo nie ma odpowiedzi na temat najlepszy blank okoniowy.Ktoś kto dłużej jest na forum na pewno widział ile modeli potrafi jedna osoba kupić żeby dojść do tego właściwego.. który i tak zaraz ląduje na giełdzie. Ja tam znalazłem swój złoty gral Matagi SS LL i Mebaru bez wklejki Nic innego do "okoniowania" mi nie trzeba - no ale budżet nieco inny W tej cenie to tylko MHX jakiś - chyba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Pomimo zupełnie zabawnej emocjonalnej eskalacji w wykonaniu wielbicieli wklejanek, oraz uduchowionych marketingiem absztyfikantów supermodnych tytanów w micro tunelu, sprawa jest prosta jak drut.. Każdy blank można uzbroić tak , aby obniźyć do maximum jego dolne cw. Superlekkie zbrojenie nie jest w świecie takim przeświętym dogmatem jak to się tutaj z wrzaskiem i hejtem przedstawia. Wiem że odchudzanie jest trendy ,ale zachowajmy przytomność i dystans niejaki do mód wszelkich. . Uprawiając doraźnie na potrzeby przykładu i tak powszechną kryptoreklamę - wyłuszczam ;- wyjątkowo ekonomiczny Premier 6'6" 1/32-3/16 do 6lb megamodnie odzian w 8-9 najnowocześniejszych micro przelotek jest minimalnie szybszy, ale jednak gorszy rzutowo z żyłką i bardziej ograniczony wagowo od dołu od tradycyjnego zbrojenia - wypartego, a raczej chyba nieznanego - czyli pięć przelotek V albo Y z siódemką na końcu..Wiem, bo to zwyczajnie sprawdziłem w działaniu.. Dolne cw można sobie dowolnie regulować wagą czy rozmiarami ostatnich trzech przelotek. Choć zdaje się- mi! - że ideologiczna słuszność, z marketingowych hasełek wyssana i tu wyżej stoi.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Sławku tak tylko zapytam jaki rozmiar przelotki uważasz już za mikro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Tylko ja nie rozumiem dlaczego mamy się uwsteczniać i dalej brnąć w tej samej ''kupie''...bo stare było lepsze.Jaki jest sens męczyć blank ciężkim żelastwem,aby pozornie obniżyć c.w. i tym samym zmniejszyć czułość,dynamikę niezłych blanków.Jak blank jest do 6g to niech taki zostanie,a nie klepać doktrynę z przed kilku-kilkunastu lat,gdy wybór był dużo mniejszy i trzeba było kombinować.Przypomina mi to opowieści o starej motoryzacji,że kiedyś to były samochody...a dzisiaj są to tylko plastikowe zabawki.Dla mnie Pańskie wpisy Panie Sławku to takie zaczepki smutnego i nieszczęśliwego człowieka,któremu los nadepnął na odcisk...chyba za mocno,i te jałowe dysputy na wyższością starego nad nowym,to takie szczekanie starego psa za czasami,które już niestety odeszły. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No nie wiem po co mielibyśmy biegać jak barany za każdym kolejnym wskazaniem. Czemu tylko przyspieszać każdy możliwy blank w myśl pustogłowej ideologii, jeśli pożytków i dobrych użytków można mieć zdecydowanie więcej ? Rodbuilding jest tylko dla lemingów, a fishing dla ograniczonych jedną jadyną wykładnią, potakiewiczów ?Dla mnie twoje wpisy tutaj to bezrefleksyjne powtarzanie katalogowych frazesów, człowieka wychowanego do bezdyskusyjnego posłuszeństwa , żyjącego wg dyktatu bieżącej mody. Nie do przyjęcia dla człowieka zdystansowanego - bez parcia do tanich lajków.. Spróbuj czasem samodzielności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Nie no Panowie, miałem nadzieję się dokształcić otwierając ten wątek, a straciłem dużo czasu licząc że za chwilę będzie coś sensownego napisane.Dajcie se siana z takimi wpisami.Nic to nie wnosi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi