Kreska Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Suzuki ale wolałbym 6lb i polecam wędkarską kuźnie Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Kreska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 seeker i ...... nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dzięki koledzy wybór padł na ULXF 7” 4lb pozostaje mi tylko komuś zlecić złożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam KolegówMam pytanie odnośnie blanku z górnej półki na duże okonie typu 40+ co byście polecili?Przewertowalem wszystkie strony ale nie widzę jasnej odpowiedziMam Phenixa ale on jest trochę za słaby i to nie blank z górnej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam KolegówMam pytanie odnośnie blanku z górnej półki na duże okonie typu 40+ co byście polecili?Przewertowalem wszystkie strony ale nie widzę jasnej odpowiedziMam Phenixa ale on jest trochę za słaby i to nie blank z górnej półkiNa jakie przynęty te 40+ chcesz łowić? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Na jakie przynęty te 40+ chcesz łowić? Pozdrawiam, Tomasz eSOgółem będą to przynęty do 10 cm a główki do 6-7 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ja do tego mam phenixa tx 783... 5-15 gram... Lub matagi nimble minnow tr74... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Radek. Pieprzyć "wysoką półkę", skoro masz łowisko z takimi garbami. Szanuj je tylko i nie rozpowiadaj, gdzie łowisz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Radek. Pieprzyć "wysoką półkę", skoro masz łowisko z takimi garbami. Szanuj je tylko i nie rozpowiadaj, gdzie łowisz Masz racje , ale mój Phenix wydaje mi się trochę za delikatny na takie rybki , przydałoby się trochę więcej mocy [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Najlepszy Blank okoniowy... Z wszystkich które miałem i widziałem: Kraag XF, mam 7lb i na wiosnę planuje 5lb ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Mi z kolei, najbardziej pasowała 8 funtowa elitka w jednoskładzie i pstrągowy https://photos.app.goo.gl/BYzHmLb1f95kWEZf1 Edytowane 11 Grudnia 2017 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 ja łowie szybką im6 tką do 25g. kije typu 5 gram hmm , nie wiem jak sie tym lowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 ja łowie szybką im6 tką do 25g. kije typu 5 gram hmm , nie wiem jak sie tym lowi.Nie wiem czy się śmiać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Prosze bardzo . Tylko zastanowmy sie czy mowimy o kijach blankach itp Okoniowych , czy o dłubaniu ikry wykałaczką . Ja szukam dużych okoni takim kijem i na takie przynęty i nie wyobrażam sobie łowić na takie lajtwowe witki bo jak biore to do reki to wlasnie wtedy che Mi się śmiać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Prosze bardzo . Tylko zastanowmy sie czy mowimy o kijach blankach itp Okoniowych , czy o dłubaniu ikry wykałaczką . Ja szukam dużych okoni takim kijem i na takie przynęty i nie wyobrażam sobie łowić na takie lajtwowe witki bo jak biore to do reki to wlasnie wtedy che Mi się śmiać, Dużo łowisz tych dużych okoni takim kijem ? W naszych polskich wodach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Wtedy kupuj borona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 No wiadomo, że łowimy jak się nam podoba, niektórzy trollingują za okoniem ale temat jest inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Ja się wcale nie dziwię, duże okonie są silne i uncja to wcale nie jest jakaś armata do garbusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 No i jak to się ma do tytułu wątku? Uncjówka może uczestniczyć w rankingu na najlepszy blank okoniowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 pewnie łowi na przysłowiową choinek więc pewnie po to mu szczota na szczupaka ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Hehe . Czasami fajnie się "Tu" humorek poprawi. Łowi sie świetnie a kazdy 4dziestak gnie taka wędeczkę w najlepsze. Lowiąc z bregu uważam taki kij za najlepszy i uniwersalny w moim odczuciu i moim sposobie łowienia okoni. Jeżeli mowimy o zawodniczym dłubaniu okonków z pod pomostu to już inna liga , jeżeli mowimy o łowieniu z łodzi to już inna liga.... Ja łowie kijem o blanku szybkim pracojącym po rękojeść, a z powodzeniem pozwalającym mi podbijać przynęty o 20- 25max gramach skupienia. Ot tyle . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Największe okonie 40+ siadały mi jako przyłów przy zębatych na gumy 4-5" gumy.Ale kiedy się celowo człowiek nastawił na grubo pod duże oksy to przeważnie o kiju spływał.Zdecydowanie wolę dłubać często te 30+ na kijek do 5g A wracając do tematu to Suzuki 4lb czekam z niecierpliwością na nowe ich blanki bo mam chęć coś jeszcze zbudować przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Polecam blanki suzuki sam użytkuje 2 szt. 4lb 601-pro i 6lb.Naprawde świetne blanki pod okonia bardzo wytrzymałe.Z tańszych poleca blasa slxf604-1N.Wszystkie w jednoskladzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wędziska Robinsona serii Sashima, są dwa modele dedykowane pod okonia, Perch Jig i Prech Spin, jestem pod urokiem tej serii, świetnie mi się łapie Trout Spinem, a Perch Jiga miałem w ręce i przez chwilkę łowiłem, miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolmax Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam, Chcialbym sobie skrecic kijek. Koniecznie 2-czesciowy. Dlugos 2-2.4. Te 2.4 to preferowane. Taki lekki uniweral rzeczno-jeziorowy. Przede wszystkim pod 2,3 i 4’ jaskolki na glowkach 4-8 gram oraz na 4’ kopyta na glowkach 3-5 gram. Chce czuc opad (praca przynety) na kiju, przynajmniej dla tych kopyt. Ogolnie okon. Bardzo czestym przylowem so klenie I bolenie po 60-70 cm, a takze sandacze, tez 50-60 cm. Komfortowe, dynamiczne rzuty bez ogladania sie na szczytowke. Ktory z tych blankow by sie najlepiej nadal?TR76 Super Shore L 2-Put-Over 230cm 3-11 6-12lb Fast L 41gTR76 Super Shore ML 2-Put-Over 230cm 5-14 8-14lb Fast ML 43gTR78 Super Nimble Minnow 2-PutOver 234cm 3-14 5-12lb Fast ML 39g Moze jakies FXy 2-czesciowe? Normalnie bralbym jakiegos TX lub MX do 10lb ale nie ma w 2 kawalkach. pozdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi