Jozi Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Jak dla mnie:1.Kocia Łapa 0,5-5g -tym jestem w stanie zawsze "wydłubać okonia, chyba że ich nie ma w wodzie .2.Pheniks iron- tym to samo co powyżej tylko nie ma już takiego zasięgu jak poz.1.3.Kijek poczyniony przez Wojtka @Wobler WZ, to już pod główkę 2,5g i szybsze jigowanie.Każdy kij w innych warunkach, ale ten z poz.1 zawsze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekPodjadek Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 jasne Jozi, tyle, że:1. Kocia łapa ma jedną wadę - cenę2. Ajron ma tą samą wadę co Kocia Łapa 3. Tego kija nie znam ale zakładam te same wady co u powyższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Airon może tak a kocie łapki kupiłem za 5stówek sztuka więc nie ma tragedii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekPodjadek Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Farciarz Chciałbym być również farciarzem i kupić gdzieś przelotkę szczytową PB Minima z ringiem 5 ale niestety w beerce na stronie są tylko 4 i 6.Jednej z Niemiec przecie ściągał jednej sztuki nie będę. Blank 7' chciałem uzbroić w XSV4XG 20, 12, 8, 7,6,5,5,5 i tip 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Sam chętnie kupie kilka piątek, widziałeś gdzies takie ?Z tego co mi wiadomo to nie są takie rozmiary produkowane, ale nie jedno mnie jeszcze zaskoczy pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekPodjadek Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Właśnie nie są produkowane... Co można zastosować jako alternatywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Raczej tylko FST z fuji, niestety ramka Gunsmoke. Jak nie przeszkadza kolor to tylko taka alternatywa. W kolorze silver nie spotkałem nic w rozmiarze 5.Czasem jak kończyłem 5 w ramce V uzywałem takiej przelotki Edytowane 10 Września 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Można szarpnąć się na TFST (tytana) lub na TAC SlimSicTi-Top Titanium (tańsza wersja) 5 tka kosztuje 4,40 Euro Edytowane 10 Września 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekPodjadek Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Pięknie dziękuję za podpowiedzi Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Batson ma trochę przelotek szczytowych z ringiem 5. Głównie w wersjach mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 chciałbym kijek od 0,5do5-6g przy długości 230-240 do mikrojigów i mikrogumek co śadzicie o tym blanku?http://sklep.wedki.pl/elixir-lite/31-fx-761-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Z 0,5g to trochę przesada ale tak od 1 g już powinien się ładować.Kolega ma na tym blanku kocią łapkę, zobaczymy co to będzie z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kijek który ma komfortowo obsłużyć 5-6g nigdy nie obsłuży choćby nawet zadawalająco (bynajmniej mnie) 0,5-1g. Poza tym kolego piszesz o mikrogumkach i mikrojigach, a to ni jak ma się do 5-6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dobrym rozwiązaniem jest mieć dwie szczytowki zrobione wtedy da się to pogodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad79 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kijek który ma komfortowo obsłużyć 5-6g nigdy nie obsłuży choćby nawet zadawalająco (bynajmniej mnie) 0,5-1g. Poza tym kolego piszesz o mikrogumkach i mikrojigach, a to ni jak ma się do 5-6g.Jeśli 5 gram to jego górna granica to wszystko zależy od konstrukcji blanku.Sam posiadam jedną z takich okoniówek z serii Perch FA i obsługuje przynęty na główkach 1,5 i 5 na prawdę komfortowo.Wszystko zależy od naszych preferencji i tego gdzie nim łowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Wszystko zależy, "co i dla kogo" oznacza słowo "komfortowo". Przerobiłem sporo kijaszków, zarówno z pracowni jak i seryjnych właśnie w zakresie 0,5-5g i nikt mnie nie przekona, że takim kijem można łowić "komfortowo" 5g i 1,5g. Oczywiście, to jest tylko moje zdanie i mój "komfort" który wypracowałem sobie sam. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez sylweczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Wszystko zależy, "co i dla kogo" oznacza słowo "komfortowo". Przerobiłem sporo kijaszków, zarówno z pracowni jak i seryjnych właśnie w zakresie 0,5-5g i nikt mnie nie przekona, że takim kijem można łowić "komfortowo" 5g i 1,5g. Oczywiście, to jest tylko moje zdanie i mój "komfort" który wypracowałem sobie sam.Sylwek od 1,5g-5g ołowiu jeszcze ogarniesz, wiem bo FX 862-2 spokojnie to ogarta ale od 0,5-5g jeszcze nic takiego nie wynaleziono, co nie oznacza że w krótkim czasie coś się nie pojawi na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Z 0,5g to trochę przesada ale tak od 1 g już powinien się ładować.Kolega ma na tym blanku kocią łapkę, zobaczymy co to będzie z tego...kurde, Józek...a jak na blanku siądzie mega-muszysko tudzież wazka 2-4 gr to chyba nie strzeli , skoro te 0.5gr robi taką różnicę ...dżołk offkorzzz ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 ..kurde, Józek...a jak na blanku siądzie mega-muszysko tudzież wazka 2-4 gr to chyba nie strzeli , skoro te 0.5gr robi taką różnicę ...dżołk offkorzzz ...Patryk raczej nie strzeli, ale jak chcesz posyłać pchełki na 1g główce i łowić realywnie cienkimi linkami to lojek musi być subtelny bo okoń 20cm ją może urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Sylwek od 1,5g-5g ołowiu jeszcze ogarniesz, wiem bo FX 862-2 spokojnie to ogarta ale od 0,5-5g jeszcze nic takiego nie wynaleziono, co nie oznacza że w krótkim czasie coś się nie pojawi na rynku .Józek pewnie, że ogarniesz-ja wcale nie mówię "nie" ale nie pisz proszę o "komforcie". Przy takich wykałaczkach każdy gram robi bardzo odczuwalną różnicę pracy kija. ..kurde, Józek...a jak na blanku siądzie mega-muszysko tudzież wazka 2-4 gr to chyba nie strzeli , skoro te 0.5gr robi taką różnicę ...dżołk offkorzzz ...Aż się oplułem ze śmiechu-sorki ale dobre, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 to trochę inaczej...mam jigi w gramaturach 0,4-0,8 czy jest blank który dobrze uzbrojony będzie się pod nimi ładował?Czy dobrym pomysłem jest używanie do nich plecionki 0,02-0,04mm?Blanki E-glass co to za rodzaj ....czyżby szkło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 tak to szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 to trochę inaczej...mam jigi w gramaturach 0,4-0,8 czy jest blank który dobrze uzbrojony będzie się pod nimi ładował?Czy dobrym pomysłem jest używanie do nich plecionki 0,02-0,04mm?Blanki E-glass co to za rodzaj ....czyżby szkło?Nanofil 0,02 lub 0,04 z przyponem z dobrego monofilu 0,08-0,12, perfecto będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) to trochę inaczej...mam jigi w gramaturach 0,4-0,8 czy jest blank który dobrze uzbrojony będzie się pod nimi ładował?No i jak Ty chcesz dobrze "ładować" takie pchełki takim samym kijem, co przynęty 5-6g? Dla mnie to niewykonalne. Według mnie powinieneś sie zdecydować, czy jednak "maleństwa", czy 5-6g. Załóżmy, że pozostaniesz przy microjigach to blank, który wskazałeś wcześniej, ni jak się do tego ma. Znam go i bawiłem się kilkoma jego różnymi wykończeniami. Owszem nada się, ale jak dostanie porządną wklejkę z tym, że wtedy jego górna granica "komfortowego" (moje ulubione ostatnio słowo) łowienia niestety, ale mocno maleje. Reasumując: do takich maluchów, to poszukaj blanku o cw do 3,5g max. i najlepiej jeszcze go wklej. Dopiero wtedy poznasz prawdziwy "komfort" Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez sylweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Tu macie cały wybór blanków okoniowych, wklejek i nie wklejek, od 0,4g w górę.Brać, przebierać, wybierać, testować. Oglądałem większość. Każdy inny, każdy znajdzie coś dla siebie. A BiG POND, to już super wykałaczka, gnie się niesamowicie. http://www.sklep.brc.com.pl/pl/c/MATAGI-JAPAN/168 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi