bigrafi Opublikowano 15 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Prosta łuska na korpusiki. Potrzebujemy:1. Siatkę metalową - ta jest z kubka na długopisy - pasuje idealnie na łuskę. 2. Aby było łatwiej utrzymać woblera - deska/płyta oraz listwa i wkręty. 3. Przykręcamy przez listwę siatkę do deski. 4. Wkładamy woblera pod siatkę, bierzemy młotek i trochę stukamy 5. Po chwili efekt widoczny na woblerze. Po paru minutach stadko gotowe. Folia którą użyłem do oklejania jest bardzo cienka, służy do izolacji przewodów wentylacyjnych, bardzo dobrze się przykleja i można oddać wszystkie detale, który mamy wyrzeźbione na korpusie. Każda ze stron woblera jest oklejona jednym kawałkiem folii. Życzę miłej zabawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 osz ty, ale fajne Ci wyszły te szczupaki.. no no szacun za detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 O osz ty, ale fajne Ci wyszły te szczupaki.. no no szacun za detale tak...Gratulacje. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Dzięki za miłe słowa. W międzyczasie pomiędzy schnięciem lakieru, bawię się w podróbkę łamańca. Może wyjść coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 No pięknie ,pięknie.Ten łamaniec to pewnie z jakiegoś twardziela, czyżby dąb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 fiu fiu elegancko jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 pięknie wyrzeźbione łby szczupaków, tak kreska od oka to jet to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Cacy esoxy Prosta łuska na korpusiki. Potrzebujemy:1. Siatkę metalową - ta jest z kubka na długopisy - pasuje idealnie na łuskę. 2. Aby było łatwiej utrzymać woblera - deska/płyta oraz listwa i wkręty. 3. Przykręcamy przez listwę siatkę do deski. 4. Wkładamy woblera pod siatkę, bierzemy młotek i trochę stukamy 5. Po chwili efekt widoczny na woblerze. Po paru minutach stadko gotowe. Folia którą użyłem do oklejania jest bardzo cienka, służy do izolacji przewodów wentylacyjnych, bardzo dobrze się przykleja i można oddać wszystkie detale, który mamy wyrzeźbione na korpusie. Każda ze stron woblera jest oklejona jednym kawałkiem folii. Życzę miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Na razie nie mam natchnienia do malowania. Za to do rzeźbienia już tak. Dalszy ciąg prac nad łamańcami. Teraz najgorsze - łuski, myślę jeszcze czym je wyrzeźbić, aby były jak najbliższe oryginałowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 takie modele to tylko pod formę, bo na ile sztuk starczy cierpliwości do strugania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Cierpliwości starczy - ostatnio sprawdzałem ile mam woblerów w pudłach - skończyłem liczyć po 1 dużym - 400 szt. Starczy na kilkanaście lat łowienia w bardzo czepliwych miejscach. Tak więc teraz tylko zabawa z nowymi modelami do kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Jakby ktoś miał namiar na przeźroczyste szklane lub plastikowe półkule wielkości 6mm-10mm - 15mm -20mm Byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Piękności , gratuluję cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 jesteś the beściak świetne swimbaity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 No, robi wrażenie graty. Na razie nie mam natchnienia do malowania. Za to do rzeźbienia już tak. Dalszy ciąg prac nad łamańcami. Teraz najgorsze - łuski, myślę jeszcze czym je wyrzeźbić, aby były jak najbliższe oryginałowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Podróba solarfalla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Czyja by nie była ważne, że się napracowałeś i fajnie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 "Teraz najgorsze - łuski, myślę jeszcze czym je wyrzeźbić, aby były jak najbliższe oryginałowi. "A myślałeś o ich wypalaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Obywa się bez wypalania . Będzie taka łuska na łamańcach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 O ja je..... chłopie ale ty masz do tego rękę , lepszej łuski nie widziałem a ten pyszczek po prostu inny dział trzeba by założyć ''Artist lure builder'' . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Wczoraj trochę podmalowałem.Szczupaczki dostały następną warstwę farby i lakieru. Łamańce też skończyły 24 godzinną kąpiel w lakierze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 puzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Cuda..... A z tą "rybą na zawiasach", to już zupełny szczyt pomysłowości lurebuildingu I szczyt cierpliwości.Głęboki ukłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Niestety nie mój pomysł - skopiowany od Najlepszego Solarfall`a. Ale jeśli jego chodzą - moje też powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi