Skocz do zawartości

Wymysły Bigrafiego

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę Ci schlebiał.

Albo będę :D  :wub:

Z tym tarłem to poleciałeś "po całości". Woblery prezentują się przepięknie. Ta dbałość o detale...

Patrząc na Twoje zdjęcia odczuwam wielką radość. Chyba nieźle bawiłeś się w czasie ustawiania instalacji? ;)

Powiem Ci że odwaliłeś kawał dobrej roboty. Ciężko uzyskać taką pracę w woblerach wyposażonych w płetwy ogonowe i boczne (zwłaszcza w łamańcach). Widzę perfekcyjne wyważenie

Zastanawiam się czy, te okonki i płocie zdałyby egzamin w trolu.

Nie ma co gadać, jesteś najlepszy :)

Dzięki chłopaki :)

Co do pracy - dużo trudniej było rozruszać płocie i okonie niż łamańce. Widać to po sterach - musiałem ostro je podginać, aby zmniejszyć kolebanie boczne. Ale na przyszłość już wiem, aby nie dawać sterów SDR tylko zwykłe. W łąmańcach też jak pisałem wcześniej - nie można zbytnio obciążać dalszych części, powinno wystarczyć max w dwóch pierwszych, wtedy akcja powinna być taka jak w nowych łamańcach - tych najmniejszych. Rezygnuję też z pianki w tych dużych - trzeba zbyt je obciążać, co też nie wpływa zbyt rewelacyjnie na pracę. Ale już mam trochę deseczek z lipy uszykowanych, i będę tworzył nowe wzory, z zawiasami drewnianymi. Ale to w przyszłości :).

Teraz na tapecie mam jeszcze te 6 szt. łamańców, praca ich podoba mi się najbardziej. Spróbuję zrobić w tym stylu jeszcze okonie 10-15cm, zobaczymy jak wyższe boki wpłyną na pracę takich łamańców.

eraz na tapecie mam jeszcze te 6 szt. łamańców, praca ich podoba mi się najbardziej. Spróbuję zrobić w tym stylu jeszcze okonie 10-15cm, zobaczymy jak wyższe boki wpłyną na pracę takich łamańców.

Nie powinno to wpłynąć na akcje przynęty, o ile obciążysz ją tak, aby przynęta tonęła.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...