Tomy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Obciążenie jak w Tarnusach i jak u Tomego Lawiatanach Powinno być OK.Jak to z tego tworzywa to na 100% będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jak to z tego tworzywa to na 100% będzie ok.Pianka W niej najłatwiej tworzyć detale. Dzięki Tomy za podpowiedzi w sprawach malowania. Szykuję już następne ukleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Praca uklei. Podczas wolnego prowadzenia błyska tylko boczkami, ale podczas prowadzenia w tempie boleniowym pokazuje na co ją będzie stać. Przypomina ukleję próbującą w popłochu wyskoczyć z wody. Jakość nieciekawa- filmik robiony w telefonie, który trzymałem w zębach, ale coś tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Na powierzchniowce może być super ,tylko przy dużej prędkości nie zobaczą tych detali które wystrugałeś.Ukleja i tak wygląda magicznie,ale film nakręć czym innym,to będzie widać pracę jak należy.Ps. dobrze ze nie połknąłeś telefonu,szkoda by było ............. Ciebie ,za dobry w struganiu jesteś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Więcej uklejek - w tym DR - jeszcze przed testami. Tło przygotowane przez mojego syna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Ja dla odmiany trochę skrytykuję . Wobler ogólnie robi dobre wrażenie, ale jeśli zależy Ci na realizmie to łuska powinna być mniejsza i delikatniej odciśnięta. Kolor kwestia gustu, ale ja wolę bardziej srebrne boki. Myślę że to kwestia tych głębokich łusek że srebro nie ujawnia się jak powinno. Głowę bym zostawił jak jest.pozdrawiamw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Dzięki za słowa krytyki Korpus był szykowany pod folię, która by łuski przytłumiła, ale zachciało mi się bawić w akryle, więc jest mocniejsza.Właśnie kończę malowanie 6 łamańców tam łuska wyszła dużo bardziej delikatna, ale muszę najpierw je jeszcze polakierować. Przetestuję też trochę inne umiejscowienie oczka - powinno wpłynąć to na odmienną pracę. Fotki wstawię jak wyjdą z lakieru. Edytowane 23 Lipca 2013 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Skończone łamańce. Dwa mają podwójne mocowanie przedniego oczka w celu uzyskania odmiennej pracy. Testy basenowe przeszły rewelacyjnie.Malowanie w całości ręcznie akrylkami. Edytowane 25 Lipca 2013 przez bigrafi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Trochę Ci zajęło ich wykończenie ale efekt rewelacyjny malowanko bardzo przyzwoite, a i praca na pewno też nie gorsza od poprzednich ;> zastanawia mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie czy oczka na kotwiczki to wkręty? stelażu chyba nie było jak pociągnąć? absolutnie tutaj nie neguję ich wytrzymałości, sam też je stosuję, pytam z czystej ciekawości ps. mógłbyś się kiedyś pokusić o wydłubanie takiego 5cm łamańca ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Oj sporo pracy potrzeba dla tych łamańców. Do tego pieczołowite malowanie. Szacunek za wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Trochę Ci zajęło ich wykończenie ale efekt rewelacyjny malowanko bardzo przyzwoite, a i praca na pewno też nie gorsza od poprzednich ;> zastanawia mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie czy oczka na kotwiczki to wkręty? stelażu chyba nie było jak pociągnąć? absolutnie tutaj nie neguję ich wytrzymałości, sam też je stosuję, pytam z czystej ciekawości ps. mógłbyś się kiedyś pokusić o wydłubanie takiego 5cm łamańca ;>Wkręty - drut 1,2mm długości min 2,5- 3cm ile wlazło 5cm ciężko - robiłem już uklejki 3członowe, ale z innym łączeniem. Przy 5cm nie byłoby w czym zbytnio robić łączenia jak w tych większych. Oj trzeba pracy - dość długo i zajęło ich skończenie, ale już się szykuję na następne łamańce, ale już trochę większe - okonie, wersja jak te z płetwami. Edytowane 25 Lipca 2013 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Yhym uklejki bardzo fajne ;D a propos okoni to zamierzasz zostać przy ich wcześniejszym kształcie czy jest troche "zniżysz" ? chyba cieżej będzie wprawić je w ruch przy takiej powierzchni tak czy tak trzymam kciuki i nie przestaje obserwować tematu ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Bigrafi to wie jak zaskoczyc forumowiczow hehe super robota widac fach w reku heheh pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Yhym uklejki bardzo fajne ;D a propos okoni to zamierzasz zostać przy ich wcześniejszym kształcie czy jest troche "zniżysz" ? chyba cieżej będzie wprawić je w ruch przy takiej powierzchni tak czy tak trzymam kciuki i nie przestaje obserwować tematu ;> Chyba je trochę zniżę, chcę dać jeszcze płetwy. Na pewno dostaną stery aby je rozbujać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Ja zwykle miazga Kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 No to również zapowiadają się bardzo ciekawie gdyby nie fakt, że w moich rzeczułkach szupak trafia się raz na sezon to już dawno bym od Ciebie sępił takiego łamańca ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 No to również zapowiadają się bardzo ciekawie gdyby nie fakt, że w moich rzeczułkach szupak trafia się raz na sezon to już dawno bym od Ciebie sępił takiego łamańca ;>Nie da rady wysępić - tylko do użytku własnego, który kiedyś nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Jak byś miał na zbyciu takiego kolorowego łamańca pod szczupłe, jak te powyżej na desce, to jestem chętny. Sam takich nie mam długo w planach więc bym po łowił dla odmiany. Pisz na priv lub Face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greed111 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 No chyba, że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ruszam z następnym projektem. Okonki łamańce. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Po paru następnych odciskach na rękach kształty pod szlifowanie gotowe. Po szlifowaniu dostaną jeszcze łuski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Twoje Ja bym takie zostawił, nie robił łamanych. Lepsze jest wrogiem dobrego. A Twoje woblery wyglądają jak żywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Najważniejsze to zgrabnie ominąć sęka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Wow okonie zapowiadają się niesamowicie czekamy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 2 dni szlifowania. Teraz pozostały łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi