Skocz do zawartości

Wymysły Bigrafiego

Rekomendowane odpowiedzi

Praca uklei. Podczas wolnego prowadzenia błyska tylko boczkami, ale podczas prowadzenia w tempie boleniowym pokazuje na co ją będzie stać. Przypomina ukleję próbującą w popłochu wyskoczyć z wody. 

Jakość nieciekawa- filmik robiony w telefonie, który trzymałem w zębach, ale coś tam widać :)

Na powierzchniowce może być super ,tylko przy dużej prędkości nie zobaczą tych detali które wystrugałeś.

Ukleja i tak wygląda magicznie,ale film nakręć czym innym,to będzie widać pracę jak należy.

Ps. dobrze ze nie połknąłeś telefonu,szkoda by było ............. Ciebie ,za dobry w struganiu jesteś.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Ja dla odmiany trochę skrytykuję :). Wobler ogólnie robi dobre wrażenie, ale jeśli zależy Ci na realizmie to łuska powinna być mniejsza i delikatniej odciśnięta. Kolor kwestia gustu, ale ja wolę bardziej srebrne boki. Myślę że to kwestia tych głębokich łusek że srebro nie ujawnia się jak powinno. Głowę bym zostawił jak jest.

pozdrawiam

w

Dzięki za słowa krytyki :)

Korpus był szykowany pod folię, która by łuski przytłumiła, ale zachciało mi się bawić w akryle, więc jest mocniejsza.

Właśnie kończę malowanie 6 łamańców tam łuska wyszła dużo bardziej delikatna, ale muszę najpierw je jeszcze polakierować. Przetestuję też trochę inne umiejscowienie oczka - powinno wpłynąć to na odmienną pracę. Fotki wstawię jak wyjdą z lakieru.

Edytowane przez bigrafi

Trochę Ci zajęło ich wykończenie ale efekt rewelacyjny ;) malowanko bardzo przyzwoite, a i praca na pewno też nie gorsza od poprzednich ;> zastanawia mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie czy oczka na kotwiczki to wkręty? ;) stelażu chyba nie było jak pociągnąć? absolutnie tutaj nie neguję ich wytrzymałości, sam też je stosuję, pytam z czystej ciekawości ;) ps. mógłbyś się kiedyś pokusić o wydłubanie takiego 5cm łamańca ;>

Trochę Ci zajęło ich wykończenie ale efekt rewelacyjny ;) malowanko bardzo przyzwoite, a i praca na pewno też nie gorsza od poprzednich ;> zastanawia mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie czy oczka na kotwiczki to wkręty? ;) stelażu chyba nie było jak pociągnąć? absolutnie tutaj nie neguję ich wytrzymałości, sam też je stosuję, pytam z czystej ciekawości ;) ps. mógłbyś się kiedyś pokusić o wydłubanie takiego 5cm łamańca ;>

Wkręty - drut 1,2mm długości min 2,5- 3cm ile wlazło :)

5cm ciężko - robiłem już uklejki 3członowe, ale z innym łączeniem. Przy 5cm nie byłoby w czym zbytnio robić łączenia jak w tych większych.

kopiazimgp8216.jpg
kopiazimgp8215a.jpg
kopiazimgp8219a.jpg
imgp8222.jpg
imgp8229y.jpg

Oj trzeba pracy :) - dość długo i zajęło ich skończenie, ale już się szykuję na następne łamańce, ale już trochę większe - okonie, wersja jak te z płetwami.
Edytowane przez bigrafi

Yhym ;) uklejki bardzo fajne ;D a propos okoni to zamierzasz zostać przy ich wcześniejszym kształcie czy jest troche "zniżysz" ? chyba cieżej będzie wprawić je w ruch przy takiej powierzchni ;) tak czy tak trzymam kciuki i nie przestaje obserwować tematu ;>

Chyba je trochę zniżę, chcę dać jeszcze płetwy. Na pewno dostaną stery aby je rozbujać.