Skocz do zawartości

Wymysły Bigrafiego

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda jak pistolet-wypłosz, śmigający w warkoczach zielska za różankami czy innym ciernikiem. Bardzo realistycznie wyszło, jedne z piękniejszych konstrukcji na forum, nie mogę jednak oprzeć się wrażeniu, że gdyby ten zielony złamać bardziej na zielonkawo-złoto-brązowo było by jeszcze ładniej. Tylko kto by wtedy tego woblera od ryby odróżnił? ;)

Niczym żywy esox szedł w zielsko, jakby miało zależeć od tego jego życie :D

Coraz lepiej się prezentuje ten ambitny projekt. Ciekawe jak będzie pracował w wodzie stojącej - czy zawróci i kiwnie konwulsyjnie parę razy. No ale na to trzeba poczekać do wiosny, zapewne. Albo wanny, choć widzę, że ten wabik musi się rozbujać.

Jak rozpoczniesz produkcję seryjną celem sprzedaży, to piszę się na jedną sztukę, w nieco innym ubarwieniu :P

Niczym żywy esox szedł w zielsko, jakby miało zależeć od tego jego życie :D

Coraz lepiej się prezentuje ten ambitny projekt. Ciekawe jak będzie pracował w wodzie stojącej - czy zawróci i kiwnie konwulsyjnie parę razy. No ale na to trzeba poczekać do wiosny, zapewne. Albo wanny, choć widzę, że ten wabik musi się rozbujać.

Jak rozpoczniesz produkcję seryjną celem sprzedaży, to piszę się na jedną sztukę, w nieco innym ubarwieniu :P

Raczej nie będzie produkcji seryjnej:). Za dużo pracy kosztują  :P

Te już maja miejsce w pudełku.

500m od domu budują mi zalew - więc za 2 -3 latka będzie wysyp takich szczupaczków i zacznie się zabawa.

Niestety takie klocki to wielogodzinne ślęczenie z każdym elementem . Gdybyś chciał przełożyć godziny pracy na cenę to pewnie wyszło by sporo powyżej stówki , a wtedy pojawi się śmiech na sali , bo kto doceni to co zrobiłeś . Małe rączki zrobią to taniej z plastiku . 

E.. tam czemu od razu śmiech na sali.Byłem jakiś czas temu w FM i duże woby oscylowały koło tej kwoty a wcale nie były jak dla mnie wypasione.Może bardziej głupkowatej szydery można by się spodziewać ale takie coś należy olać i robić swoje.Jeden będzie suszył zęby a drugi kupi.Mimo wszystko roboty masa.Wyszło Ci to Bigrafi kapitalnie.

@ Bigrafi: Tak myślałem, ale potencjał w Tobie drzemie. W Twoich wabiach też. Grzechem byłoby nie wstartować więc do kolejki, również ze względów, o których piszesz. Znaczny nakład pracy = maleńka podaż :P 

A skoro o kosztach mowa - myślę, że konkurencja np. względem luckylures rozegrałaby się nie tylko na płaszczyźnie samej przynęty, ale i ceny właśnie. Wiem, to rywalizacja pokroju pojedynku Dawida i Goliata, ale... ;)

Korzystając z okazji popełnię mały OT i autorowi wątku, jak Szanowi Przedmówcy, złożę serdeczne życzenia urodzinowe :)

Życzę Tobie Bigrafi, abyś w zdrowiu, szczęściu i dobrobycie konstuował swe wabie, nie niepokojony już nigdy przez kunę przebrzydłą (i każdą inną też) oraz aby nad wodą przynety Twego autorstwa święciły trymumfy, łowiąc ryby zacnych wielkości. Sto lat !  :D

Edytowane przez Dienekes

• 2 tygodnie później...