Skocz do zawartości

Wymysły Bigrafiego

Rekomendowane odpowiedzi

Super Rafał!

Eeee tam, siedziąc przed TV mozna dłubać takie łuseczki :P z czasem po paluszku idzie :D

Mam coś podobnego wystrugane, ale ja z moim ostatnim tempem to do maja może skończe...

@WOBLER-W1, własnie ostatnio Twojego leszczyka se przypomniałem i ogladałem. Jaki tam był gruby poliweglan na ster? Jego użytkownik miał jakieś efekty na tego wabia?

WOBLER-W1, Szkoda, bo od kilku dni się zastanawiałem nad pewnymi sprawami przy takich klockach. Liczę że kiedyś będzie kusił ryby, a nie się  kurzył ;)

Ale teraz widzę że Rafał fajnie na bieżąco wszystko pokazuje, wiec w razie co to będzie gdzie podpytać ;)

A jaki gruby drut daliście? Najgrubszy jaki mam to 1,2mm i do korpusiku 180mm + płetwa ogonowa wydaje mi się delikatny

@bigrafi, widać że było warto i bo ręczne bardziej cieszy.

Edytowane przez PGr1

WOBLER-W1, Szkoda, bo od kilku dni się zastanawiałem nad pewnymi sprawami przy takich klockach. Liczę że kiedyś będzie kusił ryby, a nie się  kurzył ;)

Ale teraz widzę że Rafał fajnie na bieżąco wszystko pokazuje, wiec w razie co to będzie gdzie podpytać ;)

A jaki gruby drut daliście? Najgrubszy jaki mam to 1,2mm i do korpusiku 180mm + płetwa ogonowa wydaje mi się delikatny

@bigrafi, widać że było warto i bo ręczne bardziej cieszy.

Dałem drut 1,2mm. Pokażę resztę też krok po kroku, może ktoś skorzysta :).

Ktoś kiedyś niebywale chwalił skandynawskie woblery... A ja wam powiadam: cudze chwalicie, swego nie znacie! :)
Coś mi się wydaje, że to będą najbardziej realistyczne wizualnie woblery, jakie kiedykolwiek ktoś stworzył. Nawet nie wiem czy to można jeszcze nazywać wogóle woblerem... :wub:  Coś świetnego!!!!

@ Bigrafi: Ciekaw jestem efektu finalnego (trudno się nie powtórzyć - potencjał ogromny drzemie w Twych rękach), a w szczególności - pracy tych cudeniek. Zastanawiam się, jak spore przecież powierzchniowo płetwy wpłynął na typowy dla woblerów ruch i czy aby nie będą go tłumić, generując w wodzie spory opór. Trzymam kciuki :)