Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Cześć, Szukam jerków pływających, ale takich, które chodzą maksymalnie ok 10 - 15 cm cm pod powierzchnią wody.Wielkość 12 - 16 cm. Jakieś propozycje? Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Pajk Melanżyka tak potrafi,ale nie jest pływający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 pływający fatso crank zamiata pod powierzchnią. wersja bez steru pewnie też, ale nie jestem pewien.salmo jacka też da się tak poprowadzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Fatso crank odpada, sprawdzałem. Schodzi ponad 50 cm.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Cześć, Szukam jerków pływających, ale takich, które chodzą maksymalnie ok 10 - 15 cm cm pod powierzchnią wody.Wielkość 12 - 16 cm. Jakieś propozycje? AndrzejJedyna opcja Andrzej jaką widzę to Buster Jerk 15 cm Shallow Cruiser 57 gramów. Wymiata.Ewentualnie pływające walk the dog jak Maas Marauder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Jedyna opcja Andrzej jaką widzę to Buster Jerk 15 cm Shallow Cruiser 57 gramów. Wymiata.Ewentualnie pływające walk the dog jak Maas Marauder. Tanie nie są. Ale wygląda nieźle.http://www.lureshop.eu/buster-jerk-shallow-cruiser-c390-ocean-blue-15cm-57g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 To prawdziwe killery. Jak zielsko opadnie to wiadomo gdzie testować . Jak się nie spieszy to zaczekaj na zimowe wyprzedaże . Koło 10 EUR będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A co z jerkami SALMO pływającymi,nie sprawdzają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ciężko je poprowadzić na 10-15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) To jeszcze dużo muszę się nauczyć,wydawało mi się,że jak operuję kijem,góra,dół to jestem w stanie poprowadzić np.slidera,swepera 10-20 cm,????Widziałem film z udziałem P.Piskorskiego, w którym to pokazuje jak poprowadzić płytko jerki. Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Marioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 To ja chyba muszę udać się do kogoś na lekcję. Czy to Slider czy cokolwiek inego nurkuje mi na 0,5 m albo i głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 To jeszcze dużo muszę się nauczyć,wydawało mi się,że jak operuję kijem,góra,dół to jestem w stanie poprowadzić np.slidera,swepera 10-20 cm,Widziałem film z udziałem P.Piskorskiego, w którym to pokazuje jak poprowadzić płytko jerki.Tak, ale niezbyt poprawnie i wolno.Durzy, pig shad przejdzie. Guma oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Możesz śmiało nabyć: Smuttly 6, Mantę, Parówatora od @Sebalosa, Massa i Cruisera jw. podpowiedział Andrzej, Wolf Taila Jr lub/i Rapalkę Walk the Dog 13cm. Więcej typów nie mam lub nie pamiętam w tej chwili, ale to i tak za dużo .Połamania!Zapomniałem jeszcze o pływającej świni (The Pig) w rozmiarze 6". Śmiga bardzo płytko i daje dużo frajdy Pozd. Edytowane 22 Czerwca 2016 przez PLECIONA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Big Bandit shallow płytko schodzi, płycej niż średniak a minimalnie głębiej niż najpłytszy buster jerk. Dla mnie to obecnie top do takiego łowienia, płytko jeszcze można poprowadzić sebile magic swimmera 165mm wolno tonącego(SSK) a już całkiem to ten model w wersji antyzaczepowej 190 pływający. Jest jeszcze Izumi shad alive 145mm pływający i River2Sea Wideglide. To mój kanon podstawowy na najpłytsze łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dzięki za pomoc i informcje. I znowu zakupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ja tam płotki Tomego potrafię poprowadzić 15 cm pod lustrem wody a łowię głównie na zarośniętych zbiornikach gdzie 30 cm pod lustrem już jest roślinność. Płotki pływające nie są przy wadze ok 30 gram ale łowne bardzo i da się je prowadzić pod samym lustrem wody tylko szczyt kija w pionie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Abu Garcia Mc Pike bez obciążenia Robi robotę na płytkiej wodzie, można prowadzić praktycznie smużąc powierzchnię ( wysoko uniesiony kij ). Do tego dozbrojka od strony grzbietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A ha myślę sobie,że wystarczy troszkę wprawy i swepera poprowadzisz tak płytko.Dziś próbowałem stojąc na pomoście tylko praca kijem wystarczy,a nie lecieć do sklepy i kupować kolejnego jerk za ok.100???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A ha myślę sobie,że wystarczy troszkę wprawy i swepera poprowadzisz tak płytko.Dziś próbowałem stojąc na pomoście tylko praca kijem wystarczy,a nie lecieć do sklepy i kupować kolejnego jerk za ok.100 Pewnie jest w tym sporo racji, ale takie prowadzenie powodowało nie do końca prawidłową pracę woblera. Przynajmniej tak mi się wydaje.Tak czy inaczej, muszę trenować Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Przepraszam za literówkę,ciężko siedzieć na kominie ok.200 metrów i pisać ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 To jeszcze dużo muszę się nauczyć,wydawało mi się,że jak operuję kijem,góra,dół to jestem w stanie poprowadzić np.slidera,swepera 10-20 cm,Widziałem film z udziałem P.Piskorskiego, w którym to pokazuje jak poprowadzić płytko jerki. A ha myślę sobie,że wystarczy troszkę wprawy i swepera poprowadzisz tak płytko.Dziś próbowałem stojąc na pomoście tylko praca kijem wystarczy,a nie lecieć do sklepy i kupować kolejnego jerk za ok.100Pewnie że się da. Percha SDR 14 cm też poprowadzisz 10 cm pod powierzchnią . Potrzeba tylko trochę wprawy . I żółwiego tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Pewnie że się da. Percha SDR 14 cm też poprowadzisz 10 cm pod powierzchnią . Potrzeba tylko trochę wprawy . I żółwiego tempa.@Durzemu raczej chodzi o skuteczną prezentację jerka w płytkiej wodzie a nie o ściągnięcie go żółwim tempem tylko po to by nie zaczepial o dno czy zielsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Kombinacje z górną pracą tonącymi w praktyce wygląda tak, że co chwilę i tak się będzie czepiać, będzie się ściągać zielsko, częściej trzeba rzucać, a efektem zmłucona woda, bolące ręce a ryby i tak brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Kombinacje z górną pracą tonącymi w praktyce wygląda tak, że co chwilę i tak się będzie czepiać, będzie się ściągać zielsko, częściej trzeba rzucać, a efektem zmłucona woda, bolące ręce a ryby i tak brak ;)A łyżka na to niemożliwe)))Recepta częściej nad wodą,a nie przed kompem. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Korzystając z okazji, kupiłem coś takiego, powinny być ok: http://www.decathlon.pl/wizdom-tw-140-red-head-id_8296712.html A tu film z pracą woblerów: https://www.youtube.com/watch?v=w81ciqQPJxE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi