gaweł Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Fatso crank odpada, sprawdzałem. Schodzi ponad 50 cm.AndrzejFatso crank 10 i 14 idzie po wierzchu/0-5cm/ Tak samo slaider 10F czy 12F.Kwestia prowadzenia/czytaj trzymania kija-pion/na Drużnie inaczej się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Kombinacje z górną pracą tonącymi w praktyce wygląda tak, że co chwilę i tak się będzie czepiać, będzie się ściągać zielsko, częściej trzeba rzucać, a efektem zmłucona woda, bolące ręce a ryby i tak brak ;)A łyżka na to niemożliwe)))Recepta częściej nad wodą,a nie przed kompem.Trochę praktyki i bez testowania nad wodą pewne obserwacje można przekazać również na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Trochę praktyki i bez testowania nad wodą pewne obserwacje można przekazać również na sucho Jednak klepanie w klawiaturę wygrywa z praktyką i ręce nie bolą???? Edytowane 24 Czerwca 2016 przez Marioo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo807 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Durzy mam kilka stromów które można poprowadzić pod powierzchnią jak znajdę linka to zapodam .Może takie by Ci spasowaly?Ktoś wystawiał takie na giełdzie jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jednak klepanie w klawiaturę wygrywa z praktyką i ręce nie boląTo gościu nie zaprzeczaj sobie, jakbyś trochę połowił jerkami to byś nie negował mojej opini i zostaw głupie komentarze dla siebie. Przeciągnąć wierzchem to można prawie wszystko, ale chodzi o prezentację przynęty, ale po co ja to piszę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) To gościu nie zaprzeczaj sobie, jakbyś trochę połowił jerkami to byś nie negował mojej opini i zostaw głupie komentarze dla siebie. Przeciągnąć wierzchem to można prawie wszystko, ale chodzi o prezentację przynęty, ale po co ja to piszę... Przyjacielu bez spinki to,że masz dwa i pół tysiaka postów to nie znaczy że ."JESTEŚ BOGIEM"ile wędkarzy tyle opini,czy to tak ciężko zrozumieć.Mam ponad czterdzieści lat i nie nam zamiaru wdawać się w pisemne pskówki.A co do tematu P.Piskorski pokazał na filmie( nie pamiętam tytułu) że slidera i swepera można zaprezentować bardzo płytko,chyba że kłamie?albo ty wiesz lepiej?A druga sprawa"gościu"możesz powiedzieć do kolegi z podwórka. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Da się. Napisałem że SDR-a też się da. Tylko po co jak są lepsze przynęty na 10-15 cm wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Panowie, dajcie na luz....Żeby była jasność. Próbowałem różnych przynęt i różnych sposobów prowadzenia. Slider czy fatso, prowadzone z kijem w górze, nie chodzą tak jak bym tego oczekiwał. Przy mocnym, agresywnym prowadzeniu i tak nurkują za głęboko. Taka woda. 70 cm głębokości i zielsko.Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to Sebile Stick Shadd. Nigdy nie udało mi się jej sprowadzić głębiej, niż 20-30 cm pod powierzchnię. Tyle, że nie wiem, czy są nadal w ofercie. Mój ma ładnych kilka lat, za czym wybuchł boom na te przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Da się. Napisałem że SDR-a też się da. Tylko po co jak są lepsze przynęty na 10-15 cm wody.Pana Andrzeja(Godski) bardzo szanuję,ma swoje zdanie i nie neguje innych.???? Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wiem że to nie to ale czasami robie tej wielkości blaszki co tak płytko chodzą , kanadyjki i białe damy(tak ten madel nazwał Bob) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Jerkster 3D od Duńczyków. Co prawda nie jest typowo pływającym wynalazkiem, ale pozaaplikowaniu do komory balsy lub styropianu przeistacza sięw suspendinga i nawet agresywnie prowadzony nie nurkuje. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Lepton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to Sebile Stick Shadd. Nigdy nie udało mi się jej sprowadzić głębiej, niż 20-30 cm pod powierzchnię. Tyle, że nie wiem, czy są nadal w ofercie. Mój ma ładnych kilka lat, za czym wybuchł boom na te przynęty.Zalezy jeszcze jaki Stick ! W grę wchodzi tylko model suspending i to ten mniejszy. Kiedys mialem Sebila Bonga Jerk gdzie połowa płynu wyciekła nim zalepiłem dziurę. Ten by się nadał idealnie ale gdzieś mi sie zawieruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Ten stick shad koło 15cm 70gr suspending schodzi głębiej niż 20-30cm, raczej na łowiska 1-1,5m chociaż akurat tego da się poprowadzić płyciej i czasem jest skuteczny w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 ...wszelkie "żaby" gumowe, "psy na smyczy", spoony ? nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 ...wszelkie "żaby" gumowe, "psy na smyczy", spoony ? nie pasuje? Jakoś nie gustuję w żabach, ale spoon jest już ok. Czasem działa.Kupiłem ostatnio dwa "pieski", popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Moją ulubioną rasą piesków jest "rapala" ok10cm. Równe podszarpywanie z niereguralnymi przerwami nawet po kilkanaście sekund.A żaby dają wiele frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Jak chcesz coś co robi dużo hałasu to popperka sobie kup takiego 10-15 cm. Ale pytanie było o jerki dlatego nie proponowałem nic innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Pytanie było o jerki, bo popperów nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ten stick shad koło 15cm 70gr suspending schodzi głębiej niż 20-30cm, raczej na łowiska 1-1,5m chociaż akurat tego da się poprowadzić płyciej i czasem jest skuteczny w ten sposób.Chodzi o jerk 114 i 28 g ( dane wedle sebile.pl) Mam używałem nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dokładnie, tak jak Marcin napisał. Ten Stick Shadd nie jest ani tonący, ani suspending, i nie waży 70 gr. No cóż, nie wiem, jaka oferta Sebile jest na dzieńdzisiejszy aktualna, ale ja tego jerka posiadam od jakiś 5 lat. Nigdy nie zetknąłem się z płycej schodzącym, co oczywiście nie oznacza, iż takiego nie ma.I żaden płyn z niego nie wyciekł. (chociaż takowy wewnątrz oczywiście posiada). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 ...bo pewnie Piotrze, regularnie wymieniasz uszczelkę pod zaworem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf_s Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pytanie było o jerki, bo popperów nie chcę.A Salmo Rover? Ja tam sobie chwalę przy łowieniu nad łąkami rdestnicy lub moczarki Jest jeszcze wersja Spittin Rover ze śmigiełkiem - robi więcej hałasu. Typowe powierzchniaki, ale pracują bardziej jak slidery niż poppery. Wadą jest mały rozmiar 7 cm/11g... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A Salmo Rover? Ja tam sobie chwalę przy łowieniu nad łąkami rdestnicy lub moczarki Jest jeszcze wersja Spittin Rover ze śmigiełkiem - robi więcej hałasu. Typowe powierzchniaki, ale pracują bardziej jak slidery niż poppery. Wadą jest mały rozmiar 7 cm/11g... A tych to nie znam.Muszę popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja oprócz wymienionych wyżej przez kolegów, używam tych co niżej na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi