Skocz do zawartości

Szukam płytko chodzących jerków (pływających)

Durzy

Rekomendowane odpowiedzi

Kombinacje z górną pracą tonącymi w praktyce wygląda tak, że co chwilę i tak się będzie czepiać, będzie się ściągać zielsko, częściej trzeba rzucać, a efektem zmłucona woda, bolące ręce a ryby i tak brak ;)A łyżka na to niemożliwe)))Recepta częściej nad wodą,a nie przed kompem.

Trochę praktyki i bez testowania nad wodą pewne obserwacje można przekazać również na sucho ;)

Jednak klepanie w klawiaturę wygrywa z praktyką i ręce nie bolą

To gościu nie zaprzeczaj sobie, jakbyś trochę połowił jerkami to byś nie negował mojej opini i zostaw głupie komentarze dla siebie. Przeciągnąć wierzchem to można prawie wszystko, ale chodzi o prezentację przynęty, ale po co ja to piszę... :rolleyes:  :offtopic:

• Like 2

To gościu nie zaprzeczaj sobie, jakbyś trochę połowił jerkami to byś nie negował mojej opini i zostaw głupie komentarze dla siebie. Przeciągnąć wierzchem to można prawie wszystko, ale chodzi o prezentację przynęty, ale po co ja to piszę... :rolleyes: :offtopic:

Przyjacielu bez spinki to,że masz dwa i pół tysiaka postów to nie znaczy że ."JESTEŚ BOGIEM"ile wędkarzy tyle opini,czy to tak ciężko zrozumieć.Mam ponad czterdzieści lat i nie nam zamiaru wdawać się w pisemne pskówki.A co do tematu P.Piskorski pokazał na filmie( nie pamiętam tytułu) że slidera i swepera można zaprezentować bardzo płytko,chyba że kłamie?albo ty wiesz lepiej?A druga sprawa"gościu"możesz powiedzieć do kolegi z podwórka. Edytowane przez Marioo

Panowie, dajcie na luz....

Żeby była jasność. Próbowałem różnych przynęt i różnych sposobów prowadzenia. Slider czy fatso, prowadzone z kijem w górze, nie chodzą tak jak bym tego oczekiwał. Przy mocnym, agresywnym prowadzeniu i tak nurkują za głęboko. Taka woda. 70 cm głębokości i zielsko.

Andrzej

Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to Sebile Stick Shadd. Nigdy nie udało mi się jej sprowadzić głębiej, niż 20-30 cm pod powierzchnię. Tyle, że nie wiem, czy są nadal w ofercie. Mój ma ładnych kilka lat, za czym wybuchł boom na te przynęty.

Jedyne, co przychodzi mi na myśl, to Sebile Stick Shadd. Nigdy nie udało mi się jej sprowadzić głębiej, niż 20-30 cm pod powierzchnię. Tyle, że nie wiem, czy są nadal w ofercie. Mój ma ładnych kilka lat, za czym wybuchł boom na te przynęty.

Zalezy jeszcze jaki Stick ! W grę wchodzi tylko model suspending i to ten mniejszy. Kiedys mialem Sebila Bonga Jerk gdzie połowa płynu wyciekła nim zalepiłem dziurę. Ten by się nadał idealnie ale gdzieś mi sie zawieruszył  :(

Dokładnie, tak jak Marcin napisał. Ten Stick Shadd nie jest ani tonący, ani suspending, i nie waży 70 gr. No cóż, nie wiem, jaka oferta Sebile jest na dzień

dzisiejszy  aktualna, ale ja tego jerka posiadam od jakiś 5 lat. Nigdy nie zetknąłem się z płycej schodzącym, co oczywiście nie oznacza, iż takiego nie ma.

I żaden płyn z niego nie wyciekł. (chociaż takowy wewnątrz oczywiście posiada).

• Like 2

Pytanie było o jerki, bo popperów nie chcę.

A Salmo Rover? Ja tam sobie chwalę przy łowieniu nad łąkami rdestnicy lub moczarki  :P

Jest jeszcze wersja Spittin Rover ze śmigiełkiem - robi więcej hałasu. Typowe powierzchniaki, ale pracują bardziej jak slidery niż poppery. Wadą jest mały rozmiar  :wacko: 7 cm/11g...

A Salmo Rover? Ja tam sobie chwalę przy łowieniu nad łąkami rdestnicy lub moczarki :P

Jest jeszcze wersja Spittin Rover ze śmigiełkiem - robi więcej hałasu. Typowe powierzchniaki, ale pracują bardziej jak slidery niż poppery. Wadą jest mały rozmiar :wacko: 7 cm/11g...

A tych to nie znam.

Muszę popatrzeć.