proraf Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam.Jestem początkującym w castingu.Mam problem;kupiłem ABU goldmax który nawija nierówno linkę na szpulę .Po prawej stronie jest jej więcej niż po lewej.Czy to się jakoś reguluje?Bo wygląda jakby linka była nawinięta po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Hej,bardzo możliwe, że wpływ na nierówny nawój miał sposób, w jaki nawijałeś: jeśli użyłeś do tego samego dolnika 2-częściowej wędki, jak to zazwyczaj robimy przy napełnianiu kołowrotka o stałej szpuli, utrudniłeś pracę wodzikowi - linka szła ku kołowrotkowi po jednej ze ścianek przelotki, zamiast latać swobodnie w przelotce z prawej do lewej.Warto spróbować nawinąć jeszcze raz, z linką przewleczoną przez wszystkie przelotki wędziska. Przynajmniej ja tak nawijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Masz rację,użyłem tylko dolnika.Spróbuję nawinąć ponownie używając całego wędziska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Wczoraj miałem ten sam problem ... bo od wczoraj mam pierwszego multika i chciałem sprawdzic jak nawija plecionkę. Nawinąłem jakaś tam z kołowrotka spiningowego i włos mi dęba stanął, że kupiłem jakieś gówno . Odwinąłem plecionkę i nawinąłem ponownie, ale umożliwiłem jej swobodne poruszanie po przelotce i ... chciałbym, żeby stałoszpulowce tak nawijały .Uważaj też, żeby kij Ci się na boki nie bujał. Nie mam jeszcze kija z pazurem i podczas nawijania własnie tak się działo więc i to miało pewnie wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi