slawek_2348 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Właśnie się zaczyna na TVP Kultura.Kto nie widział - powinien obejrzeć- warto .Projekcja niestety z przykrej okazji - śmierci Kondratiuka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Świetny film, świetnego artystyPozostaje tylko wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 "Niech z bólu ryczy ranny łoś, zwierz zdrów przemierza knieje, ktoś nie śpi by spać mógł ktoś to są normalne dzieje! Bredzi Pan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Może jakiś link do obejrzenia po wskazanej emisji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 http://www.cda.pl/video/206396df proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Albo i na jutjubie...https://m.youtube.com/watch?v=djhUa085_Vc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Bartek, nie oglądałeś? To kultowe dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A przy okazji wiele wyjaśnia w temacie rybostanu ZZ.Oprócz rybaków, kłusoli, mięsiarzy, także dr Plama maczał w tym palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dzięki Panowie.Andrzeju, od kilku lat unikam wód Okręgu Mazowieckiego z przyczyn ideologicznych Może dlatego, jako mało zainteresowany, nie widziałem tego dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki Panowie.Andrzeju, od kilku lat unikam wód Okręgu Mazowieckiego z przyczyn ideologicznych Może dlatego, jako mało zainteresowany, nie widziałem tego dzieła Hehe ale tytuł nie wskazuje na wody Okręgu Mazowieckiego Film jest b.znany od lat jak "Rejs" ma kultowe teksty jak ten co wcześniej zacytowałem lub np " alkohol to trucizna dla prawdziwego mężczyzny" "komary rypią , przejdźmy do środka" no i nie da się nie wspomnieć o obsadzie chyba najlepszych aktorów komediowych ówczesnych czasów Edytowane 23 Czerwca 2016 przez Sebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Kondratiuk jest też reżyserem ,,W niebo wziętych'', jak dla mnie lepszy od Hydrozagadki - polecam Edytowane 23 Czerwca 2016 przez marekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Skoro już mowa a starszym kinie rodem z PRL, to polecam "Bazę ludzi umarłych" Czesława Petelskiego. Takich filmów już się nie robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 O tak, Baza ludzi umarłych, film na podstawie noweli Marka Hłaski, rewelacyjna obsada i faktycznie takich filmów już się nie robi. http://www.cda.pl/video/207791af 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Panna Jola jest bardzo zgrabna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Byla bardzo zgrabna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) To dodajmy do klasyki "Wilcze Echa" świetny film i "Prawo i Pięść" + Edmund Fetting Edytowane 23 Czerwca 2016 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Skoro już mowa a starszym kinie rodem z PRL, to polecam "Bazę ludzi umarłych" Czesława Petelskiego. Takich filmów już się nie robi. Pełna zgoda, kosa film. To dodajmy do klasyki "Wilcze Echa" świetny film i "Prawo i Pięść" + Edmund Fetting I tutaj zgadzam się całkowicie. Swoją drogą, czemu nie znam filmu "Hydrozagadka"? A to zagadka Odniosłem się do wód OM na podstawie wpisu Sławka Obiecuję obejrzeć, choć trudno mi wygospodarować godzinkę w trakcie mojego dnia. Jutro jadę sam nad wodę odpocząć, pooddychać, zapomnieć. Będzie szansa, jeśli zasięg pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 O tak, Baza ludzi umarłych, film na podstawie noweli Marka Hłaski, rewelacyjna obsada i faktycznie takich filmów już się nie robi. Film doskonały , a książka jeszcze lepsza . Kiedy przeczytałem pierwsze opowiadanie Marka Hłaski , wiedziałem że muszę przeczytać wszystko co on napisał.Jeden z moich ulubionych pisarzy , bardzo polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 (edytowane) Kondratiuk jest też reżyserem ,,W niebo wziętych'', jak dla mnie lepszy od Hydrozagadki - polecam Jest jeszcze jeden Film reżyserowany przez Kondratiuka ,który warto obejrzeć " Gwiezdny pył" . Akcja filmu rozgrywa się wokół domu , który znajduje się nad Narwią niedaleko Serocka. Dom ten później kupił Kondratiuk i Iga Cembrzyńska . Miałem przyjemność uczestniczyć w adaptacji tego domu i poznać osobiście Igę Cembrzyńską . Ponieważ wiedziałem ,że Iga Cembrzyńska przyjaźniła się z Jankiem Himilsbachem , a postać Janka bardzo mnie fascynowała , to wykorzystałem tę znajomość by się o Himilsbachu jak najwięcej dowiedzieć. Edytowane 23 Czerwca 2016 przez pisarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Mleczna Droga z Benoitem i Figurą również wymiata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Nieco lżejszy obraz, ale jaka gra. Cafe pod Minogą! P.S. Piotrek, a czy ten dom nie stoi przypadkiem w Karniewku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brunet Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Big Bang z J. Gajosem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Nieco lżejszy obraz, ale jaka gra. Cafe pod Minogą! P.S. Piotrek, a czy ten dom nie stoi przypadkiem w Karniewku?Widzę że jesteś zorientowany , tak dokładnie w Karniewku .Książkę Wiecha "Cafe pod Minogą" czytałem po kryjomu na lekcji biologii , w pewnym momencie trafiłem na tak zabawny fragment , że nie powstrzymałem się od śmiechu , a właściwie to wybuchnąłem śmiechem . Książkę mi skonfiskowano i oddano rodzicom wezwanym do dyrektora szkoły . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 A ja, dzisiaj, na masówce, patrząc i słuchając Prezesa "kadrowego" korporacji w której pracuję przypomniałem sobie fragment o "najmimordzie którego nikt nie zapraszał nawet do kanarka chorego na żołądek" (cytat z hr. Rogera) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi