Siksa Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Na FM od jakiegoś czasu jest promocja na ten model kołowrotka. Tak się składa, ?źe poszukuje na nadchodzący sezon nowego koręciołka. U?źywany gł?łwnie będzie do łowienia boleni. Warto zainwestować w ten kołowrotek? Nie rozleci się po sezonie czy dw?łch. Czy w przypadku tego modelu widać du?źą r?ł?źnicę na plus w por?łwnaniu z Spro czy Zauberem? Z g?łry dziękuje za podpowiedzi i sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Mam taką Daiwę, po sezonie boleniowania nic nie stuka, nie puka, kręci bardzo dobrze, og?łlnie byłbym bardzo zadowolony... Ma jednak jedną wadę; rolka zbyt często się zapycha, pisałem ju?ź gdzieś o tym, podobno mo?źna to tuningować, wło?źyć jakieś ło?źyska, podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 zgadza się, og?łlnie to prawie wszystkie caldiowate mają taką ekonomiczną(okrojoną o ło?źysko rolkę), nawet te na japoński rynek. na pocieszenie, ta tulejka mosię?źno-plasticzana ponoć dobrze się spisuje w słonej wodzie(ło?źyska nawet te lepszej klasy dość łatwo ulegają w słonej wodzie). ta europejska caldia to jest najtańszy z modeli na tym korpusie(podobny jest freams kix), jeszcze odjęli ło?źysko przy nakrętce dociągającej rotor - o ile to ma jakieś znaczenie.. tak wygląda wymiana, bardzo proste(pozyskanie części a dokładnie tych podkładek ju?ź nie do końca, bo akurat ło?źysko te?ź prosta sprawa) http://crazyfisherman.blogspot.com/2007/09/pimp-my-reel-daiw a-caldia-kix-4000-part.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Damian, a orientujesz się jakie są wymiary takiego ło?źyska (nie mam czym zmierzyć) i gdzie ewentualnie mo?źna to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 3x6x2,5 do rozmairu 2500/3000. w większym nie dam głowy, trzeba zmierzyć.a pozyskać mona z baaardzo wielu źr?łdeł, ktore tym się zajmują. koledzy pewnie coś doradzą.tu trochę było o tym http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=15274&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Wielkie dzięki, źr?łdło ju?ź sobie jakoś znajdę, wymiar najwa?źniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 A mi terkocze lekko po sezonie sandaczowania i boleniowania, za to rolka chodzi bezszelestnie. Poza tym urwała mi się rączka przy dziewiczym nawijaniu ?źyłki - uczucia mieszane, jak na prawie 600pln to chyba szukałbym alternatywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 (edytowane) Witam tak się złożyło, że udało mi sie kupić praktycznie nową Caldię 3000X w dobrej kasie i tu pada pytanie od jakiej daiwy najlepiej pasowała by podwójna korbka? Edytowane 27 Marca 2014 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Mam rozmiar 2500 od trzech sezonów. Nie stuka, nie puka, nie zęboli, wszystko ok. Fajny kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Co prawda nie mam lecz bawiłem się kilku krotnie nad wodą Caldią X Japan 3500 i powiem wam jedno jeśli macie możliwość kupna używki w dobrej cenie to chyba warto się zastanowić, jak dla mnie naprawdę porządna betoniarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Co prawda nie mam lecz bawiłem się kilku krotnie nad wodą Caldią X Japan 3500 i powiem wam jedno jeśli macie możliwość kupna używki w dobrej cenie to chyba warto się zastanowić, jak dla mnie naprawdę porządna betoniarka.Kupiłem praktycznie nówkę za 450zł, kręcioł będzie używany pod bolenie, mam biomka 4000 98' JDM ale shimano to jednak nie moja firma Jeżeli możecie polecić podwójną korbę pasującą do Caldii byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi