esox1972 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 WitamJak w temacie, szukam wszelkiego info na ten temat, bo chciałem się już przesiadać, ale pojawił się problem,w 998 jest możliwość podpięcia takiego sterownika, nazywa się to "cannonlink downrigger control module"do obsługi automatycznej wind trollingowych, obsługa do jak dobrze pamiętam 6-u jednocześnie.Czy nasz forumowy kolega "Paprykarz" dlatego może się jeszcze nie przesiada na Helixa,bo wiem ,że używa 998 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A kolega jak ma zrobione,bo wiem ,że też jest miłośnikiem koliberka ?Mam tradycyjnie przykręcone do pawęży, nic mi nie przeszkadza. Nawet jak zabieram echo do Norwegii i mocuję za pomocą uchwytu do pawęży to też wszystko jest ok. A nawet gdyby tak było to można zawsze nieco unieść silnik na trymie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 No to następny silnik z trymem elektrycznym widzę trzeba ogarnąć,ale te mocowanie kolegi "tomasxt" też ciekawe i można sobie klona zrobić,tylko pytanie jak wysoka może być burta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) To jest uchwyt projektowany do kajaków. Pytanie, jak się zachowuje podczas przemieszczania się z większymi prędkościami ? Obawiam się o jego stabilność. Poza tym jego maksymalna długość to 18 cali, czyli około 45 cm, trochę mało żeby to sięgało z burty do wody i jeszcze trochę się zanurzyło poniżej dna łodzi. Scotty #140 Kayak/SUP Transducer Mounting Arm, Slip Disks Included, Fits All Scotty Post Mounts Telescopes from a compact 11.5 in. to 18 in.Made of high strength compositeSlip Discs included for micro adjustments The Scotty Transducer Arm Mount has been designed for kayak anglers needing an easy way to install transducers for transport. This Kayak/SUP Transducer Mounting Arm is made of high strength composite material that will offer you years of service without any corrosion problems. Also included is the Slip Discs that offer micro adjustments when needed. The Scotty Transducer Arm Mount telescopes from a compact 11.5 in. to 18 in. when fully extended and swivels 360 degrees. Model Year: 2016, Product ID: 430428, Model Number: 0140a, GTIN: 0062017001401 Edytowane 20 Lipca 2016 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ja nie potrzebuję go do pływania z prędkościami,na czas płynięcia mogę go podnieść ponad lustro wody,mam taki montowany na rufie do pawęży i przy 40km/h się trzyma i nic mu nie jest,ale jest zrobiony z materiałów fest,a nie z plastiku.Na jeziora ze strefą ciszy,gdzie mam łodzie to mi to nie przeszkadza,tam zresztą używam mocowania do silnika elektrycznego i nie mam kłopotu.Niestety na spalinowej łódce problem jest ,że nie mając trymu elektrycznego będę miał obciętą jedną stronę SI jak będzie na rufie,a tak przy tym uchwycie problem byłby rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A skąd pewność, że będzie obcięta jedna strona ? Przecież przetwornik nie był jeszcze montowany. Proponuję zrobić próbę z przyssawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 no niestety to już było testowane na dwóch poprzednich moich łodziach i miałem duże zakłócenia po stronie silnika,chyba że było zbyt blisko niego zamontowane,ale to raczej było z 60 cm,bo to była łódka Michał Milexu,a potem ostatnia Columbia 390,no teraz ten Pegazus 430 to myślę,że będzie z 75cm to może już będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 To jest uchwyt projektowany do kajaków. Pytanie, jak się zachowuje podczas przemieszczania się z większymi prędkościami ? Obawiam się o jego stabilność. Poza tym jego maksymalna długość to 18 cali, czyli około 45 cm, trochę mało żeby to sięgało z burty do wody i jeszcze trochę się zanurzyło poniżej dna łodzi. Scotty #140 Kayak/SUP Transducer Mounting Arm, Slip Disks Included, Fits All Scotty Post Mounts Telescopes from a compact 11.5 in. to 18 in.Made of high strength compositeSlip Discs included for micro adjustments The Scotty Transducer Arm Mount has been designed for kayak anglers needing an easy way to install transducers for transport. This Kayak/SUP Transducer Mounting Arm is made of high strength composite material that will offer you years of service without any corrosion problems. Also included is the Slip Discs that offer micro adjustments when needed. The Scotty Transducer Arm Mount telescopes from a compact 11.5 in. to 18 in. when fully extended and swivels 360 degrees. Model Year: 2016, Product ID: 430428, Model Number: 0140a, GTIN: 0062017001401 Już gdzieś wcześniej pisałem, że ten uchwyt jest trochę taki odpustowy. Strasznie delikatny i krótki. Krótki w porównaniu do burty Foxa 420. Jedyne zastosowanie to łowienie stacjonarne w verticalu z małym przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpruszek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) . Edytowane 15 Marca 2017 przez mpruszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konslawecki Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Ja też z tym walczę znam budowę przetwornika si sięga na 80% długości przetwornika i niestety silnik spalinowy powinien być za przetwornikiem, brakuje mi jakiś 1cm max 2. Zrobię testy to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
esox1972
Witam
Jak w temacie, szukam wszelkiego info na ten temat, bo chciałem się już przesiadać, ale pojawił się problem,
w 998 jest możliwość podpięcia takiego sterownika, nazywa się to "cannonlink downrigger control module"
do obsługi automatycznej wind trollingowych, obsługa do jak dobrze pamiętam 6-u jednocześnie.
Czy nasz forumowy kolega "Paprykarz" dlatego może się jeszcze nie przesiada na Helixa,
bo wiem ,że używa 998 ?
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi