Skocz do zawartości
  • 0

Wiosenny zlot pstrągowy jerkbait.pl - Dunajec 2011

Kuba Standera

Pytanie

Witajcie!

Ju?ź czas na ogłoszenie kolejnej imprezy.

Jako ze ostatnie spotkania nad Drawą obfitowały w miłe pogaduchy, ale z rybami było jak było postanowiliśmy zmienić miejsce. Długo trwały negocjacje z Łupawą, niestety włodarze łowiska niezbyt byli zainteresowani wsp?łłpracą, więc... zdecydowaliśmy się z Michałem - Bujo na sprawdzony Dunajec. Wstępnie planowane było spotkanie jeszcze w lutym, by m?łc połowić głowatkę, ale niestety pogodowe myki i problemy z wodą, oraz niestety moja zbyt długa grypa wyautowały ten termin.

Tak?źe - spotykamy się nad Dunajcem, na najpiękniejszym odcinku - W Sromowcach tu?ź powy?źej parku. Jest to miejsce, kt?łre na ka?źdym zlocie przyciąga wręcz pielgrzymki łowiących, zar?łwno ze względu na rozsądną ilość ryb jak i widoki zapierające dech w piersiach.

Ilość miejsc - jest bardzo du?źa, więc zapraszam zar?łwno dobrych, zlotowych znajomych, jak i nowych koleg?łw, kt?łrzy chcieliby się z nami spotkać w realu.

Jak zwykle pogaduchy (a ?źe będzie to dwa tygodnie po pierwszej polskiej edycji Rise FF festiwal, to myślę ?źe temat?łw nie braknie), kręcenie much, mo?źe jakieś ciekawe filmy

Zlot oczywiście bezwzględnie C&R

Zapraszam serdecznie osoby chcące rozpocząć przygodę z muchą.

Wstępny termin - 8 - 10 kwietnia

Cena - pewnie jak poprzednie zloty, przeze mnie organizowane nad Dunajcem - okolice 350 all inclusive, ale ?źe negocjacje z miejscem noclegowym trwają to jeszcze będzie potwierdzenie.

Do łowienia będziemy mieli pstrągi i klenie, lipienie i głowatki mają wtedy okres ochronny.

Serdecznie zapraszam!

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

ja prosze o wpisanie ale na chwile obecna leze z noga w gipsie (zerwane wiazadlo)i nie wiem czy uda misie juz chodzic normalnie :D

Miejsc?łwka i hotel o kt?łrym myślę jest tak poło?źona, ?źe na w?łzku byś połowił. Przej?źd?źasz przez trawnik, po łagodnym betonie do wody :D

• 0

Cholercia jasna to ?źe zmieniła się lokalizacja to jeszcze przełknę ale ?źe zlot jest na drugi weekend a nie w pierwszy to ju?ź nie :(

Gdyby tydzień wcześniej 1,2,3 kwietnia to bym się meldował na zlocie a tak niestety muszę odpaść :( bo w tym wstępnym terminie będę kończył urlop i wracał do UK.

• 0

Niestety - w poprzedni weekend są 3 imprezy na kt?łrych w zasadzie nie wypada mi nie być, w tym jedną, gdzie obiecałem pom?łc w organizacji. Po za imprezami jest jeszcze sprzątanie Raby - w efekcie jakby była szansa się nie tylko zduplikować, a zkwadryfikowac, to bym skorzystał.

• 0

Jestem nowym u?źytkownikiem waszego forum, więc na wstępie chciałbym się serdecznie z Wami przywitać. Wędkarstwem pałam się dość długo, ale spining w rękę chwyciłem po raz pierwszy dopiero w zeszłym roku. W ubiegłym roku poznałem tak?źe kolegę mifka. Wtedy nie wiedziałem jeszcze, ?źe łowi ryby i ?źe jest jednym z redaktor?łw JERKBAIT-a – teraz ju?ź wiem. Na początku stycznia mifek skutecznie nam?łwił mnie na wyjazd nad Drawę. Cały dzień uganialiśmy się za trotkami i choć ryby w tym dniu były od nas sprytniejsze, to wyjazd ten zmienił moje wyobra?źenie o spinningu. Dzięki mifkowi zainteresowałem się castingiem i muszkarstwem. Mifek wielkie dzięki.

Myślę, ?źe ten kr?łtki wstęp pozwoli Wam przychylnym okiem spojrzeć na raczkującego w/w technikach połowu „kolegę”.

Chciałbym tak?źe skorzystać z okazji i dopisać się na organizowany przez Was zlot na Dunajcu. Oczywiście je?źeli się zgadzacie.

Pozdrawiam

• 0

Marecki - zapraszam

Jednocześnie prośba o wpisywanie się samemu, jak zawsze, kopiując listę i dopisujac sw?łj nick.

Lista uczestnik?łw:

0. Standerus

1. Popper

2. Mifek

3. Szpiegu

4. Bujo

5. Boruta straszny diabeł

6. Jozi

7. LadyD

8. Sławek

9. Skwara

10. Marecki

Nikt nie pominięty?

• 0

Nieoczekiwanie zmienił się mi termin jednej z imprez, chciałbym przestawić nasz zlot o tydzień - co Wy na to?

15-17 kwietnia?

Niestety, bardzo powinienem być na tamtej imprezie,

Kuba zlituj się.

Ustal raz konkretnie, bo zaczynam mieć dziwne przeczucia :wacko:

• 0

Popperze drogi - tak krawiec kraje jak mu staje :mellow:

Niestety mam swoje ograniczenia, po części związane z pracą dziennikarską, po części z tym ze wędkowanie to nie jedyne hobby, koledzy od LR?łw te?ź są kumplami, i te?ź organizujemy zloty.

Niestety układ jest jaki jest, ja bym chętnie znalazł zastępstwo, bo jak Was bardzo lubię, to jebaczki i koszt?łw z organizacją jest sporo.

Nie ?źebym kręcił trąbą, po prostu wyjaśniam jak działam, nie dlatego ze jestem złośliwcem, a po prostu rzeczywistość ma zawsze rację.

• 0

Ja się zdeklarować nie mogę bo czasu mam na wszystko niewiele. Jedyne co mogę i na pewno zrobię to przyjadę chocia?ź porzucać i pogadać bo chyba mam ze wszystkich najbli?źej. A jak się nagle oka?źe, ?źe mogę zostać to coś się wykombinuje.

• 0

Nic nie cukruje, zobaczyć śmiejącą gębę Mifka rzecz bezcenna :lol: . Sama szczera prawda!!! A gdzie Milo się obija, ?źe nie ma go na liście.Pewnie gdzieś łowi na wygnaniu.

milo ostatnio jest jak zebra na pasach :D - pojawia się i znika :D

ale z poprzednich rozm?łw wynikało, ?źe jeśli pogoda dopisze to raczej będzie :D