meme174 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam szukam filtru szarego regulowanego - oczywiście wiem ze hoya itp ale moze są jakies inne dobre a cenowo przyjaźniejsze Pozdrawiam meme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Cześć Michale Słuchaj, są 2 opcje. Ramka przykręcana do obiektywu, do której wkładasz prostokątny filtr, lub filtr okrągły.Jaka średnica? PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 system cokin znam chodzi mi o filt fader wkręcany na obiektyw średnica 67 mm np nd2 - nd400 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Szukasz wygody , stracisz na jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Mam najnowsze Marumi Vari DHG nd2-400...jestem ogólnie zadowolony.Ważne,żeby nie przykręcać go na maxa w górnym zakresie(mniej więcej do przedostatniej kropki) i ustawiać automatyczny balans bieli(później przy obróbce RAW-a można ewentualnie zmienić).Jakośc obrazka zadowalająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Między innymi o to mi chodziło. Uzyskane efekty są w pewnym stopniu zależne od temperatury barwowej światła otoczenia a i zapewne od konta padania światła na obiekt w stosunku do obiektywu. Oczywiście obróbka w RAW jest konieczna.Marumi to już dobra firma a więc i efekty stabilniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Szukasz wygody , stracisz na jakości Robert i tu sie troche mylisz akurat zmienny filtr nie jest potrzebny mi do fotografi bo zdaj sobie sprawę ze z cokinem bedzie lepiej - a do filmowania a raczej szybciej adaptacji podczas filmowania aby nie trzeba było kombinować jak łysy koń pod górkę Kurde wyszło chyba ze racje masz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 noooo, chyba tak ...widzę stały progres cieszę się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 noooo, chyba tak ...widzę stały progres cieszę sięStaram sie :-) Hmm czyli suma Summarum nie ma tańszych alternatyw i trzeba wyłożyć moniaki na dobry filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jeśli ta zabawa nie jest chwilowym uniesieniem ... to raczej nie masz wyjścia. A szczególnie w przypadku filtrów szarych jak i polaryzacyjnych, efekty fotograficzne uzyskane dzięki nim są nie do osiągnięcia dzięki programom graficznym.Tu się nie oszuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Między innymi o to mi chodziło. Uzyskane efekty są w pewnym stopniu zależne od temperatury barwowej światła otoczenia a i zapewne od konta padania światła na obiekt w stosunku do obiektywu. Oczywiście obróbka w RAW jest konieczna.Marumi to już dobra firma a więc i efekty stabilniejsze A w jakim banku to konto ? Przepraszam Robercie, ale mam trochę hopla na tym punkcie, tak z czystej życzliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 To wiem Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Jak do filmowania to fader zawiele nie popsuje obrazu. Rzadko będzie stosowana maksymalna filtracja. Strata ostrości przy 2 megapikselach też będzie malo zauważalna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Na "kamerowaniu" się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi