Waagh Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Jakieś wieści nowe z kaczawki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 (edytowane) Na kaczawie jeszcze nigdy nie byłem na urlopie planuje skoczyć do dunina ale za to na mojej skorze można połapać i to w takich miejscach, że nawet bym sie nie spodziewał. Oczywiście wszystkie C&R. Edytowane 11 Lipca 2015 przez tetsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Panowie , chodzi ktoś na Kaczawę ? Nie żebym pytał czy ,,coś się dzieje'' bo Kaczawę mam 50 metrów od domu i bywa że jestem kilka razy w tygodniu na spacerze z wędką , bardziej chodzi mi o znalezienie kompana i choć uwielbiam samotne spacery po rzece to jednak fajnie jest jak jest zawsze ktoś kto może zrobić drugiej osobie zdjęcie z rybką czy po prostu porozmawiać i wymienić cennymi radami nie wspomnę już o wypiciu piwka ... Bardzo bym chciał w tym roku zakupić sprzęt na muchę a nigdy w życiu tym nie rzucałem i nie mam pojęcia co i jak, także jeśli ktoś łowi tą metodą i mógłbym poobserwować to też bym się ucieszył Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam odświeżam temat z braku możliwości łowienia na kwisie za wysoka wodą od jakiegoś czasu zwiedzam Kaczawę ale w internecie, przyszedł czas by się wybrać nad wodę jakieś wieści z nad rzeki coś się dzieję szczególnie pstrągi warto ? Nie pytam gdzie Ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Tydzień temu woda brudna.Zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Wybieram sie w niedziele w okolice złotoryji Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Koledzy a lowicie w jej doplywie- nysie szalonej w okolicach Jawora? Czesto jestem tam na wakacjach i zastanawiam sie czy mozna tam polowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jaki stan wody czysta niska pany w niedziele wybieram sie a nigdzie nie moge znalesc info ta rzeka ma jakis pomiar stacje? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 http://monitor.pogodynka.pl/#map/16.4294,49.7808,6,true,true,0 podają na pewno stan Kaczawy w miejscowości Rzymówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dzięki kolego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Na Kaczawie bardzo przyjemnie czysta woda, minus że ta rzeczka płynie wszędzie przez wioski więc miejscowe wieśniaki śmiecą na potęgę... Zameldowaliśmy się około 10:30 wczoraj na Kaczawie.Kilka pstrążków 25-33 cm zabawa niestety potem zakręcili gdzieś wodę i po łowieniu opadła z pół metra w pare minut. Więc uciekliśmy na bóbr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Koledzy proszę o info czy Kaczawa nadaje się do łowienia?Rzeka nie jest zamarznięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W!elk!M4ti Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Witam kolegów po kiju. Orientuje się ktoś czy w okolicy Złotoryi są obecnie jakieś miejsca gdzie można połowić pstrągi na Kaczawie? Jutro się wybieram w ciemno a kilkadziesiąt kilometrów mam do przejechania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Nie ma. Wszystko wyjedzone, szkoda paliwa na Twój wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Nie ma. Wszystko wyjedzone, szkoda paliwa na Twój wyjazd.nie ma to jak zniechęcić konkurencje już lepiej nic nie pisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Nie ma. Wszystko wyjedzone, szkoda paliwa na Twój wyjazd. nie ma jak to nabijać licznik nic nie wnoszącymi postami. Czy ktoś już był na Kaczawie? w zeszłych latach jeździłem w jeleniogórskie ale po tych spaniałych poczynaniach zarządu z wrocławia jak i jeleniej góry szukam miejsca gdzie nie trzeba robić dopłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W!elk!M4ti Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Tak czy siak wybieram się na Kaczawe w przyszłą sobotę. Nawet jak nie będzie kontaktu z rybą to w spokoju spędzę czas. Dam znać jakie efekty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wczoraj cały dzień lało, okolice Rzymówka, Krotoszyce bardzo wysoki stan i kawa z mlekiem. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorphil Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Nie ma. Wszystko wyjedzone, szkoda paliwa na Twój wyjazd. Witam. Taka niestety prawda, nic sensownego nie złapiesz na tym odcinku a szkoda jak już to proponowałbym odcinek no kill w Legnicy może tam udało by się coś zadowalającego złapać Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Jorphil 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Rok temu dwa wypady na ten odcinek na zero, czekam z niecierpliwością na Twoją tegoroczną relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tez od ponad dwóch lat lowie na Kaczwie i drobnicy takiej max 25 cm trochę połowilem. W zeszłym roku już coś gorzej i mnie ryb się trafiło. W ciągu tych dwóch lat dosłownie trafiły się dwie sztuki w regulaminowym wymiarze, jeden 30,5cm a drugi 31cm. Wiec szału ni ma. Panowie a tak z ciekawości. Nikt się nie będzie czepiał ze się łowi na kaczawie w okresie ochronnym?Tez pojechałbym już w styczniu ale obawiam się problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalroy Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Na Kaczawie okres ochronny jest do 31 grudnia: "w przypadku pstrąga potokowego od 1 września do 31 stycznia w rzece Wiśle i jej dopływach od jej źródeł do ujścia rzeki San, w rzece San i jej dopływach oraz w rzece Odrze i jej dopływach od granicy państwowej z Republiką Czeską do ujścia rzeki Bystrzycy oraz w rzece Bystrzycy i jej dopływach. W pozostałych wodach od 1 września do 31 grudnia." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 czyli na kaczawie wolno lowic od 1 stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smyku Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Tak od 1 stycznia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Faktycznie sprawdzałem. Kaczawa to lewy dopływ Odry. Dłuższy okres ochrony jest, tak jak Kolega pisze wyżej, od granicy z czeskiej do ujścia Bystrzycy do Odry. Kaczawa wpływa do Odry za tym miejscem - czyli można łowić od 01.01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi