Cezarx Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Faktycznie można było łowić. Woda trącona ale do wytrzymania. Stan wody super. Pogoda super i zobaczyłem kropki. Działały tylko wahadła. Dzięki za info. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Czy ktoś wie może czy mocno oblodziło rzekę? plan na weekend jest ale w ciemno wolał bym przebiegów nie robić a ostatnio cały tydzień ujemne temperatury były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Czy ktoś wie może czy mocno oblodziło rzekę? plan na weekend jest ale w ciemno wolał bym przebiegów nie robić a ostatnio cały tydzień ujemne temperatury były.Zabierz łyżwy to nie spalisz wyjazdu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 wezmę kajak jak nie będzie zamarznięta zrobimy spływ:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz wroc Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 pchacz od barki bedzie leszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 W niedzielę ma być na plus. Moim zdaniem nie powinno być źle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Jak tam Panowie rzeka do łowienia, jak warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Ja odpuściłem jednak. Obawiałem się oblodzonych brzegów.Przejeżdżałem przy rzece Oława powyżej Wrocławia co prawda... gdzie nurt był mocny a mimo to brzegi były oblodzone na szerokości ok 1m od brzegów i to dało mi do myślenia że chyba warto odczekać z 2 tygodnie jak będzie na plusie.Może ktoś inny był i się wypowie bo sam jestem ciekaw:) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorphil Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jak tam? Ktoś coś łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander79 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Krótki wypad w niedzielę na zero. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 też byłem ostatnio dwa razy i też na zero ...coś słabo w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dansemacabre Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Mi udało się w tym roku coś wydłubać ale ogólnie słaby początek sezonu na Kaczawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Chodze po Kaczwie od stycznia. Generalnie jakby porównać do lat wstecz to jest dramat. Wyszarpane pojedyncze sztuki wielkości długopisa. Jakby ryby gdzieś się przeniosły. W miejscach gdzie zawsze stały ich nie ma. Odcinki No-kill puste jak ławki w szkołach przy obecnym strajku. Lipa straszna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Nic nowego.W zeszłym sezonie gdy latałem za pstrągami i patrzyłem co się dzieje stwierdziłem że ten sezon daruje sobie i dam tej reszcie niedobitków kropkowanych spokój. Byłem chwilę na odcinku C&R ale szybko wróciłem do wcześniejszych zajęc.Przykro strasznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Chwile ? ja na C&R w 2019 byłem z 15x po długie godziny, brodząc, czołgając się. Rzucałem z drzewa, z za drzewa, z prądem, pod prąd. Nie ma takiej przynęty jakiej bym nie użył (blachy, gumy, woblery, wahadła, pijawki itp.) bez efektu żadnego. Mowa o okresie styczeń-kwiecień. Ręce mi opadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Jakiś czas temu odcinek C&R był bardzo fajnym miejscem żeby odreagować, wyluzować się i połowić. Teraz wygląda to tak jakby przeciągnęli siatę z góry do dołu tego odcinka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Pamiętam jak dużo było mówione że muszkarze czekają na wylęgi owadów fruwających, w szczególności jętki. A że pracuję blisko rzeki to mam wgląd jakie robactwo zaczyma fruwać.W tym roku powiedział sobie że zakupie sprzęt muchowy. Tym bardziej że już latają jętki i mówię że na pewno rybki tego nie odpuszczą i się pokarzą.No więc tak.Z racji tego że zacząłem ganiać z muchówką dosyć często jestem nad rzeką. Rano i pod wieczór, uzbrojony we wszelakie robactwo.Odwiedzałem miejsca w których w tamtym roku jeszcze można było zobaczyć zbierające muszki rybki. Nie było to dużo zbiórek ale były.W tym roku nie zauważyłem zadnej aktywności ryb przy powierzchni. Robactwa pełno tylko ryb nie ma. Znaczy są, pstrążki, ale wielkości do 20 cm.Całe dwa udało się złapać ale nie na pływające przynęty tylko lekki jigi podane muchówką.Dlaczego to piszę. Dlatego że miejsca te były miomi bankówkami w których zawsze się kręcił jakiś patrolowy dyżurny. Teraz jest pustostan absolutny. Dzisiaj odwiedziłem całkiem inny ale ciekawy odcinek rzeki. Nic się nie działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driverrd Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ja w tym roku w połowie kwietnia odwiedziłem Kaczawę powyżej Złotoryi raz. Przeszedłem jakiś kilometr rzeki i zaliczylem w sumie 2 brania pstrążków. Zdecydowanie rybostan się mocno skurczył na tej rzeczce , podobnie na Skorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jest niby coś takiego https://rzekakaczawa.wixsite.com/fly-fishing?fbclid=IwAR1JFwVAb-GAGo14ECx2Z796PZHVnv89oIiCH_JRZlB3b4y4G7AtrTs-bKU Działa to coś czy to tylko taki pic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @ErinRaczej pozostałości po jakiejś organizacji.Adres ze strony : ul. Ul. Żwirki I Wigury 5/2Jakieś 5 lat temu było tam KOŁO PZW, adres przeniesiony. Na stronie nikt nie zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jest niby coś takiego ...Działa to coś czy to tylko taki pic ? ... Jak widać chyba nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Dolny śląsk nie ma szczęścia do klubów pstrągowych, choć właściwie to nie kwestia szczęścia. To chyba ewenement na skalę całej Polski. Drugiej takiej czarnej dziury chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 na kaczawie dzialaja tylko czaple i kormorany reszta stron poszla spac lub calej zimuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Może ocieplenie klimatu, susza robi swoje.Pstrągi nie tolerują zbyt ciepłej wody latem.Ktoś może ma obserwacje jakie temperatury wody były na miarce w Piątnicy latem 2018? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jest niby coś takiego https://rzekakaczawa.wixsite.com/fly-fishing?fbclid=IwAR1JFwVAb-GAGo14ECx2Z796PZHVnv89oIiCH_JRZlB3b4y4G7AtrTs-bKU Działa to coś czy to tylko taki pic ?? Fanpage na facebooku jest aktywny więc coś Panowie dzialają - w ubiegłym roku zabiegali o utrzymanei odcinka C&R - sam im petycje podpisywalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi