Skocz do zawartości

Co na Kaczawie?

robertd

Rekomendowane odpowiedzi

aco wy z ta kaczawa ,innych rzek nie ma ,prawda taka ze ryb malo nie trzeba zbytnio naglasniac tej rzeczki chcesz przyjechac zachowaj to w tajemnicy nie oglaszaj na publicnym forum gtakie moje zdanie zreszta chcecie to przyjedzie zlowicie w 6  5 pstragow przez 8 h moze odechce sie wam tej rzeczki

aco wy z ta kaczawa ,innych rzek nie ma ,prawda taka ze ryb malo nie trzeba zbytnio naglasniac tej rzeczki chcesz przyjechac zachowaj to w tajemnicy nie oglaszaj na publicnym forum gtakie moje zdanie zreszta chcecie to przyjedzie zlowicie w 6  5 pstragow przez 8 h moze odechce sie wam tej rzeczki

:D  :D  :D  :D

• Like 1

Gość SławomirW

Fanpage na facebooku jest aktywny więc coś Panowie dzialają - w ubiegłym roku zabiegali o utrzymanei odcinka C&R - sam im petycje podpisywalem.

Fanpage rzeczywiście aktywny ale tylko po to by wstawiać linki co kto inny w Polsce robi dla dobra pstrągowych rzek, albo totalne głupoty. Marność nad marnościami. Zresztą tu wszyscy mają w nosie jakiekolwiek akcje by coś zrobić dla rzek. I zabierają wszystko co złowią nawet na odcinku no kill. Nikt tego nie pilnuje i dodatkowo wędkarze i niskiej moralnośći i mamy to co mamy. Kilkanaście lat temu Kaczawa była wspaniałą rzeką o której było słychać w całej Polsce

Edytowane przez SławomirW

• 7 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Testuję powoli tą rzeczkę. Proszę o słowo komentarza od lepiej zorientowanych:

1. oglądałem ostatnio (krótko) odcinek rzeczki przy Szczytnikach nad Kaczawą - piękny fragment rzeczki, woda szybka jak potok górski ale niemal bez brania byłem, nie widziałem żadnych zbiórek. Jednego klenika złapałem już nieco niżej jak woda nieco zwolniła. Mam wrażenie że pstrąga juz tam nie ma a na klenie jeszcze woda za szybka (przynajmniej o tej porze roku) - jak sądzicie?

2. w Prochowicach ogłądałem kilka razy odcinek rzeki na wysokości miasta - teraz widzę wody tam prawie niema (niemal stoi) bo elektrownia zabiera całą wodę do młynówki a główne koryto niemal stoi - mam wrażenie że przeginają - że robią to nielegalnie - czy ktoś ma jakieś rozpoznanie sytuacji?

Pozdrawiam i połamania (od poniedziałku życzę),

Jeszcze czasami coś się wydłubie jeśli chodzi o pstrąga i pojedynczego lipienia w górskim odcinku.

Poniżej nawet jakaś drobna rybka typu jelec itp.

Jaź, kleń, pstrąg, cokolwiek innego jak się wyłoni to jest to święto narodowe.

Rzeka zdechła.

Osobiście przestałem zwiedzać Kaczawę.

Informacje mam od znajomego co czasami wyskoczy sprawdzić co się dzieje.

• Like 1