RandOm Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Kurde z pamięci Ci nie powiem ale popatrz w informatorze krainy pstrąga i lipienia tam pisze co gdzie i jak:) Bo nie chcę wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniegu Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ponoć na Ścinawce koło Tłumaczowa można poganiać za kropkiem ze spinem i to z dobrymi rezultatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RandOm Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Śniegu byłeś na rybkach?? Jakie wyniki?? I na co?? Bo muszę coś ukręcić na sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 byłem na scinawce w tlumaczowie wczoraj mozna poganiac ze spinem to fakt szkoda tylko ze ryb nie ma a te co sa nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniegu Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Ajaj,jeszcze rok temu kolega jeździł do Tłumaczowa i nawet coś tam łapał... A dziś na odcinku w Strachocinie nie miałem w ogóle brań,kompletna klapa.Natomiast w Stójkowie brały całkiem nieźle jednak jakieś fatum nade mną ciąży bo najwiekszy pstrąg słabo się zaciął i po kilku sekundach przeciągania liny się zerwał Nie zapomnę tego wiru na powierzchni...5 stopni na plusie na termometrze i coś się nareszcie rozkręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RandOm Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Kurde kolego tak mnie ostro nakręcasz na ten odcinek że nie odpuszczę a możesz mi podać na co łowisz?? ukręcę sobie:) jak nie chcesz na forum to zapodaj na priva:) jak masz to foto Albo recepturkę Z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniegu Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Na maila zapodałem Ci kilka zdjęć.A co do nich to łowne są nimfy na haczykach 12-8.Kolory to raczej różnego rodzaju zielenie,brązy,szarości a ostatnio czarna nimfa jest prawdziwym killerem.Łowne są nimfy z wełny jak na lipka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Panowie, odświeżę temat. Jak temat z jesiennymi lipieniami w okolicy Lądka? Czy może odpuścić sobie i próbować na innych rzekach?Z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Byłem początkiem czerwca. Więcej chyba się nie skuszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Czy jest ktoś z okolic Lądka, kto odbyły szczerą rozmowę na temat muchowania na Białej? Jeśli tak, proszę o cynk na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NorbertO Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Czołem,Odświeżę trochę temat Koledzy, będę miał okazje pobyć weekend w Lądku = kilka pytań do ludzi z okolic dot. Białej Lądeckiej:1. Czy na ww. rzece można łapać spinem/castem?2. Gdzie można kupić zezwolenie? (może online jest opcja?)3. Jakie odcinki w okolicach Lądka warte są brodzenia z spinem?4. Wszelkie inne porady również mile widziane Z góry dzięki.Pzdr.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz B. Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Napisz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Witam, odświeżę trochę temat.Jak tam sytuacja na Białej Lądeckiej?Czy ktoś jeszcze tam łowi?Czy jest szansa na kontakt z pstrągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Z tęczakiem na pewno jest go tam mnóstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Odezwij się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Witam. Panowie czemu wszystkie odpowiedzi są na priv? ????????Będę na jeden dzień i zawsze zastanawiałem się czy można tam gdzieś połowić spinem. Wiem w rejestrze są zapewne odcinki gdzie i jak ale jak mam jechać i szukać to szkoda czasu. Może by ktoś się troszkę pochwalił gdzie chodź godzinkę można połowić. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Nie dziw się gryzon , każdy chroni swoje rzeki bo presja jest wielka.Ciekawe czy w Radochowie jest dalej hodowla tęczaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 W sumie się nie dziwię. Sami zapracowaliśmy taki stan. Tylko właśnie szkoda jest tego naszego czasu. Ja lecę odstawić mamę do sanatorium i myslal m że z godzinkę dwie pomachać spinem. Ale nie znając rzeki i szukając odcinka na którym można połowić bez zbędnej spiny że jestem na nieodpowiednim odcinku to szkoda mojego czasu. Odcinki są tak strasznie podzielone i w dodatku podzielone również na metodę łowienia że czasem szkoda brać kija do bagażnika. No cóż może jednak jak czas pozwoli to zasiądę do mapy i poszukam jakiegoś jednego odcinka na godzinę. Pozdrawiam i udanego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Na spina możesz łowić w Lądku, od kładki na ul Widok w dół rzeki. Polecam odcinek wzdłuż ul Wiejskiej. Pstrąga do 25cm jest sporo, większych trochę mniej. Obrotówki z prądem lub wobler powoli podciagany w rynnach lub na płaniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Na spina możesz łowić w Lądku, od kładki na ul Widok w dół rzeki. Polecam odcinek wzdłuż ul Wiejskiej. Pstrąga do 25cm jest sporo, większych trochę mniej. Obrotówki z prądem lub wobler powoli podciagany w rynnach lub na płaniach.Dziękuję Ci dobry człowieku . Nic tylko teraz się przygotować i oczyścić głowę że śmieci i zrelaksować się na rybkach. Szkoda , że człowiek ma tak mało wolnego czasu, a jak ma to tylko okonie,sandacze i szczupaki. Teraz przy szybkich wypadach będzie można poświęcić godzinkę, dwie na pięknie kolorowe pstrażkizawsze to jakaś odmiana. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Pasja ma łączyć, nie dzielić. Udanego odstresowania ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Warto tracić popołudnie na Białej czy może pojechać gdzieś dalej? coś ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Na Białej przeważają rybki w rozmiarze 20-25cm, idzie się pobawić. Są i duże,ale tak z marszu ciężko się dobrać do nich. Przejdź się wzdłuż ul Wiejskiej w Lądku i daj znać jak tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Zaczął już ktoś sezon? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Jak otwarcie sezonu na rzekach Kotliny Kłodzkiej? Trafiają się pstrążki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi