Skocz do zawartości

Biała Lądecka

RandOm

Rekomendowane odpowiedzi

Ajaj,jeszcze rok temu kolega jeździł do Tłumaczowa i nawet coś tam łapał... :wacko:

A dziś na odcinku w Strachocinie nie miałem w ogóle brań,kompletna klapa.Natomiast w Stójkowie brały całkiem nieźle jednak jakieś fatum nade mną ciąży bo najwiekszy pstrąg słabo się zaciął i po kilku sekundach przeciągania liny się zerwał :(

Nie zapomnę tego wiru na powierzchni...5 stopni na plusie na termometrze i coś się nareszcie rozkręciło :mellow:

• 4 lata później...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...

Czołem,

Odświeżę trochę temat :)

Koledzy, będę miał okazje pobyć weekend w Lądku = kilka pytań do ludzi z okolic dot. Białej Lądeckiej:

1. Czy na ww. rzece można łapać spinem/castem?

2. Gdzie można kupić zezwolenie? (może online jest opcja?)

3. Jakie odcinki w okolicach Lądka warte są brodzenia z spinem?

4. Wszelkie inne porady również mile widziane :)

Z góry dzięki.

Pzdr.

N

• 2 lata później...

Witam. Panowie czemu wszystkie odpowiedzi są na priv? ????????Będę na jeden dzień i zawsze zastanawiałem się czy można tam gdzieś połowić spinem. Wiem w rejestrze są zapewne odcinki gdzie i jak ale jak mam jechać i szukać to szkoda czasu. Może by ktoś się troszkę pochwalił gdzie chodź godzinkę można połowić. Dziękuję i pozdrawiam.

W sumie się nie dziwię. Sami zapracowaliśmy taki stan. Tylko właśnie szkoda jest tego naszego czasu. Ja lecę odstawić mamę do sanatorium i myslal m że z godzinkę dwie pomachać spinem. Ale nie znając rzeki i szukając odcinka na którym można połowić bez zbędnej spiny że jestem na nieodpowiednim odcinku to szkoda mojego czasu. Odcinki są tak strasznie podzielone i w dodatku podzielone również na metodę łowienia że czasem szkoda brać kija do bagażnika. No cóż może jednak jak czas pozwoli to zasiądę do mapy i poszukam jakiegoś jednego odcinka na godzinę. Pozdrawiam i udanego tygodnia.

Na spina możesz łowić w Lądku, od kładki na ul Widok w dół rzeki. Polecam odcinek wzdłuż ul Wiejskiej. Pstrąga do 25cm jest sporo, większych trochę mniej. Obrotówki z prądem lub wobler powoli podciagany w rynnach lub na płaniach.

Dziękuję Ci dobry człowieku . Nic tylko teraz się przygotować i oczyścić głowę że śmieci i zrelaksować się na rybkach. Szkoda , że człowiek ma tak mało wolnego czasu, a jak ma to tylko okonie,sandacze i szczupaki. Teraz przy szybkich wypadach będzie można poświęcić godzinkę, dwie na pięknie kolorowe pstrażkizawsze to jakaś odmiana. Dziękuję bardzo.

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...