kreczmar Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Na początek wypadałoby się przywitać. Na imię mam Tobiasz mieszkam w okolicach Głogowa. Wędkarstwem zaraził mnie szwagier i to wcale nie tak dawno temu (1 czerwiec 2015r.) Pierwsze próby stworzenia swojego woblera przypadły pewnie jak u większości z Was w długie zimne wieczory. powstał w okolicach października i tak ciągnie się to do dnia dzisiejszego. Serie woblerów które udaje mi się w wolnej chwili wystrugać nie są duże raptem kilka kilkanaście sztuk. Dały mi już kilka fajnych ryb z czego bardzo się cieszę. Dobra będzie tego... kilka fotek 5 cm waga 6-7 gram ok 2,5 cm waga 3-4 gramy 7 cm waga 6-7 gram Bezsterowiec 7cm, 13 gram c.d.n 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam kolejnego Kolegę, z natchnieniem twórczym. Ładnie, szczególnie boleniówki. Warto byłoby przy kolejnych boleniowych dopracować "oczka - prowadzące i ogonowe" Są za długie, ale to drobnostka.Tobiasz. Prostą metodą malowania oczu, (w woblerach kleniowych) jest nanoszenie farby drewnianym wałeczkiem lub stopką wiertła. Moczysz stopkę przykładasz i jest, po przyschnięciu mniejsze, np. czarne do środka i jest gotowe. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Podoba mi się Twoje podejście do tematu. Jak na same początki jest nieźle, a będzie tylko lepiej. Byle tylko zapału starczyło Tradycyjnie - witaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Bardzo ładne ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi123 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Boleniówki wyglądają rewelacyjnie wrzuć jeszcze jakiś foty z rybkami to w ogóle będzie miazga. Pozdro i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 bezsterowiec robi robotę w ciągu godziny dał dwa bolenie tego ze zdjęcia jak dobrze pamiętam to mierzył 61 cm i trochę mniejszego Dzisiejsze dostały oczy i już schną po kolejnej kąpieli w lakierze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Cześć. Bardzo piękne są twory twych rąk. Graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witaj Tobiaszu w swoim wątku. Kolega Janusz napisał już,to,co ja chciałem napisać więc nie będę się powtarzał ,Trzymam w rękach Twoje woblerki i nie chce się wierzyć w to że robi je osoba z tak małym stażem strugacza. Oczywiście zaraz przeprowadziłem krótki test wodny, Bezsterowiec na bank będzie łowił, praca jest genialna i można nim naprawdę poszaleć na różne sposoby. Sterowce,- bardzo ładna i delikatna praca , Jeśli pozwolisz, to w jednym z wobków wymienię ster na ciut większy ( dosłownie 1mm szerszy i dłuższy), Zobaczę co wtedy się stanie, Oczywiście wszystko Ci napiszę, No dobra, to tyle. Czekam na kolejne dzieła, które nam tutaj zaprezentujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Fajnie słyszeć pozytywne opinie, motywuje to do dalszej pracy. Fakt strugam od niedawna z tym że mam doświadczonego nauczyciela - Piotra Dziadure. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Kilka ostatnich woblerów zwodowanych Do tej pory największa partia jeszcze tylko ołów szpachla... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Aż nie chce się wierzyć ,że po tak krótkim czasie zabawy z wobkami i struganiem wychodzą takie cacuszka.Życzę wytrwałości i czekam na kolejne foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 O ile pamięć mnie nie myli to są to woblerki co chciałeś abym je potestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Cały czas staram się coś działać z boleniówkami. Część już na wykończeniu inne dopiero co dostały łuski i wyszły z kaponu. Na ostatniej fotce breloczek do kluczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Zwykłe, proste i takie najbardziej mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Coś tam gryzło 61 cm jeszcze oczy malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Ale fajna gęba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Zamówienie córeczki na breloczek do kluczy spełnione. Czyszczenie oczek stery i ustawka Zafundowałem sobie małe wsparcie warsztatowe. Planuję zacząć robić woblery z samby więc piła włosowa będzie przydatna. Długo nie mogłem wytrzymać i poleciałem do warsztatu. Będzie pierwsze podejście do tematu pstrągowego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek74 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Gdzie kupujesz drzewo sambowe ,przywiozłem kiedyś trochę z francji i fajnie się z niego strugało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Na alle drogo szukaj jako elementy do sauny Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek74 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Dzięki poszukam ,strugałem też z cedru świetny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Wpisz abachi i wyskoczy kilka propozycji. Dobrze ze napisałeś bo miałem pytać właśnie o cedr. Mam małą deszcze taka może 15 20 cm na 50 cm coś tego pewnie skrobne Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Niby jeszcze za oknem wakacje, ale trzeba robić powoli zapasy na długie zimne wieczory. Listwy z samby o grubości 7mm Od dzisiaj mam dwa tygodnie urlopu więc trzeba zrobić kilka woblerów na kropki. Boleniówki ogarnięte czekają na wodowanie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Lecisz z koksem ja Dziaduro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Lecisz z koksem ja Dziaduro W końcu uczę się od "miszcza" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Tobiasz, kupowałeś gotowe 7mm, czy ciąłeś ze standardowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi