Skocz do zawartości

Wobki Tobki :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu postanowiłem złożyć sobie lodówkowca do aerografu. Zakupiłem wszystkie potrzebne elementy. Wujek pospawał mi całą konstrukcję i pozostało tylko wszystko poskładać do kupy. Pojechałem do sklepu z hydrauliką siłową po węża który mi brakował do mojego lodówkowca. Okazało się że zakucie węży to koszt około 50 zł. Sprzedawca bardzo miły poinformował mnie że taniej nie jest w stanie tego zrobić. Po krótkiej rozmowie zainteresował się do czego mi to potrzebne. Powiedziałem mu że składam sobie kompresor do aerografu. Sprzedawca rzucił wszystko i poleciał na zaplecze. Usłyszałem wielki huk a w drzwiach pojawił się ów sprzedawca ciągnąc za sobą kompresor. Powiedział że uszkodził w nim presostat a właściciel nie miał czasu na wymianę więc pojechał i kupił nowy, a ten jest mu nie potrzebny i miał go wyrzucić "Jak chcesz to za flaszkę zbieraj cały złom" powiedział do mnie. Długo się nie zastanawiałem. W taki o to sposób stałem się właścicielem kompresora. Wymieniłem presostat co zajęło mi jakieś 15-20 minut i wszystko działa. Dzisiaj do kompletu doszedł sikacz tg180. Jutro zajadę do lakierni po farby i czas na naukę... 

694a3d728858e46fgen.jpg

665427cd73447738gen.jpg
  • Like 3

Pierwsze próby z aerografem. Efekt taki sobie. Trochę praktyki i efekty będą zadowalające. Przynajmniej mam taką nadzieję :) Kolorki chyba bardziej sandaczowe jak boleniowe? 

2fd5affeaaae3299gen.jpg

Pstrągówki zwodowane. Będą łowić, ale już chyba nie w tym sezonie.

3d46bb6d61e5dea2gen.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...