vako Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Będą dłuższe i cięższe boleniówki ze sterem i bez(takie jak pisałem w PW)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Prawie gotowe mam 9 CM ale ukręciłem kolejny raz główcę w aerografie i czekam na nowy. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Cześć Jak sprawdza Ci się ta kabina ? Gdzie to można kupić? PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Cześć Jak sprawdza Ci się ta kabina ? Gdzie to można kupić? PozdrawiamSławekKabina idealna do malowania w domu. Wentylator nie jest mega głośny, mozna go porównać do hałasu jaki generuje okap kuchenny na 1 biegu. Mgiełkę z aerografu sasysa idealnie. Farba osiada na filtrze, którego jeszcze nie wymieniłem a pomalowałam coś ponad 100 woblerow. Dodatkowym atutem kabiny jest oświetlenie Led. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu kto chciałby malować w domowym zaciszu. Kabina kupiona na allegro w sklep techniczny. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Takie tam tablice 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 (edytowane) Cześć Jak sprawdza Ci się ta kabina ? Gdzie to można kupić? PozdrawiamSławek Sławku,tutaj link do tej kabiny: https://allegro.pl/oferta/komora-kabina-do-malowania-malarska-aerograf-9042777510 I jeszcze jedna: https://allegro.pl/oferta/przenosna-kabina-lakiernicza-malowania-aerografem-8312792043 Sorki, że zaśmiecam . Edytowane 22 Marca 2020 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Przepływ powietrza: 3 m³ / min Z danych jednej z kabin.Myślę, że sporo za mało. A wrażenie, że nic na pokój nie leci... leci leci, ale nie widać. https://allegro.pl/oferta/pistolet-lakierniczy-mini-zaprawkowy-z-dysza-0-5mm-6852804195 Co prawda nie typowy aero, ale przy dyszy 0,5 zapotrzebowanie na powietrze to ok "przepływ powietrza ok. 50l/min" Więc dla dyszy 0,2 byłoby to ok 8 - 10 l/min Przykładowy kompresorek też ma zdecydowanie większą wydajność niż ten wyciąg. https://allegro.pl/oferta/maly-cichy-kompresor-aerografu-as18-2-bezolejowy-7129451737 A wg mnie - rozwiązuje sprawę zwykły wyciąg kuchenny.Jakaś osłona z folii i hejaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sdd_ Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Wielkie dzięki Panowie. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Przepływ powietrza: 3 m³ / min Z danych jednej z kabin. Co prawda nie typowy aero, ale przy dyszy 0,5 zapotrzebowanie na powietrze to ok "przepływ powietrza ok. 50l/min" Więc jeśli dane są realne to kabinka powinna obskoczyć z 60 aerografów jednocześnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Fakt:)Kolega słusznie wskazał błąd. Zatem skąd moje wątpliwości?Z praktyki... Kiedyś zrobiłem taki wyciąg do malowania. Wentylator - nie pamiętam, ale chyba fi 150 mm i całkiem sporym przepływie.Filtr - z agrowółkniny.I w świetle czołowej latarki(czasem była potrzebna) widać było jak nie cała farba ląduje w wyciągu. Aero z dyszą 0,3 mm, ciśnienie jak do malowania... Filtr nieodpowiedni zastosowałem który za bardzo tłumił przepływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Czas brać się za sandaczowki. Pierwsze chwasty ukręcone ciekawe czy w tym sezonie przypadną do gustu odrzanskim sandaczą... Czas pokaże. Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 To nie chwasty tylko chwosty... A wobek na sandacze super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 To nie chwasty tylko chwosty... A wobek na sandacze super:)Wiem wiem słownik w telefonie... Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczmar Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Trzeba coś wrzucić bo mnie ADMINY zabrały profil "S-twórca" Po dłuższej przerwie spowodowanej lenistwem coś się skrobie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi