calvuss Opublikowano 27 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 ........... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 28 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Ostatni z parti testowej tzw Blokowiec...no niestety ciężko było się powstrzymać przed twórczą fantazja i wyszło grafitti ala blokowa ekipa ale coś w sobie te malowanie ma,mi się podoba a rybom no cóż nieraz mnie zadziwiały ,zobaczymy,...następne odcinki to już obiecuję bliższe natury kleniowe zabawki.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Zmiana klimatu...moja kamienna akwarystykatropheus ikola i tropheus chimba.......miało się kiedyś zajoba i zostało na starość ...pstrąg w przygotowaniu-obiecuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 No nic czas na kleniowe zabawki ,oto moje danie główne.............. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Wkoncu niebawem będą podawać do stołu.A ja właśnie wczoraj odwiedziłem moje kleniowe miejscówki i już niebawem powinno coś ruszyć.A musi być dalekosiężny kąsek.Fajny taki grubasek smuzy czy zejdzie ciut niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Pływa.smuży a jak trzeba to zejdzie ciut niżej...tzn spływ po lustrze a powrót do 5 cm pod lustrem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 7 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 ............. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 7 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 Noto wszystko czego trzeba jak z długoscia i waga Piotrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 ............ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Był przepiękny czerwcowy poranek,po prawie rocznej przerwie wreszcie stanąłem nad brzegiem ukochanej wody ,w otchłani lasu ,z dala od zgiełku dnia codziennego,od problemów ale przede wszystkim z naprawionym w miarę wzrokiem.Moim oczom ukazał się najpiękniejszy na świecie widok......nie mogłem się napatrzeć,woda leniwie meandrowała,słoneczko lekko rozświetliło świat flory i fauny,stojąc tak chyba z 15 minut i nasycając się chwilą zamarłem w bezruchu nasłuchując magicznych cmoknięć i mlaskań jakie towarzyszą zbiórką moich ukochanych ryb z powierzchni...Niestety cisza ,chyba za wcześnie ,myślę sobie,za moimi plecami w gąszczu zieleni odzywa się mieszkaniec tego przepięknego zakątka,mianowicie wielki jeleń ryczy nawołując chyba samice na amory,las ożywa ,śpiew ptaków jest nie do opisania,owady tańcują w najlepsze a na wodzie jętka przysiada to tu to tam chlapiąc o taflę...Panie jeszcze raz ci dziękuję że mogę na to wszystko popatrzeć !!!!!Teraz nasycony odgłosami i widokami zaczynam i ja swój koncert w tym "teatrze marzeń",w kieszeni tylko jedno pudełko a w nim kotlety i pączki(taką nazwę dostał kotlet po tuningu).Jakieś zbiórki malutkich rybek są zauważalne ale to tylko jelce zasysają jętkę ,pierwsze próby podania smakołyków niestety nie przynoszą brań,dopiero około godziny 8 jest pierwsze fajne wyjście i strzał ,wir na wodzie ,rozbryzg wody i pewne cięcie w tempo wydawałoby się że wszystko jest dopięte na ostatni guzik i kleń wyląduje z przynętą w pysku w podbieraku..nic bardziej mylnego,nie kleń,nie profesor...to tylko zwiadowca stada wyszedł na kontrole jakości towaru,taki restauracyjny znawca smaków,...Około godziny 9 dochodzę do miejsca które pachnie wręcz meeeega kluską...moje przeczucie się potwierdza ,ryba przy pierwszym wpadnięciu kotleta na stołówkę nie czai się ani chwili i ładuje z impetem w towar,ajjj jak one to robią znowu jajo,odczekuje 2 minuty rzut powyżej stanowiska i powolny spływ żuka na głowę ryby ...znów atak i znów...jajo.postanawiam dam mu spokój na jakieś 15-20 minut i obławiam zapływ cały czas myśląc jak go przechytrzyć.Nadchodzi czas aby po śniadaniu kleń spróbował coś na zmianę smaku,Obserwacja miejsca i zlokalizowanie jego stolika to już za mną teraz trzeba mu podać takie danie żeby nie grymasił,żeby nie ciamkał,cmokał tylko żeby pożarł z niepohamowanym apetytem i smakiem coś extra. ...na mini agrafce zawisł pączek w odcieniu brązu z atramentem ,no teraz albo nigdy,chluuuuup,łuuuuup o k!@^&!!*$$$%)(****!@ ALE STRZAŁ!!!Waga ryby i odjazd natychmiastowy w trawy mówią mojemu patykowi(dragon hm69 impulse) ze żarty się skończyły,,,przepiękna teleportacja ryby na drugi brzeg,silne odjazdy podpowiadają mi że jest wreszcie pierwszy 50+,odpinam podbierak,siad na kolanko i pierwsze próby wprowadzenia klexa do niego i jakie musiało być moje zdziwienie gdy ten klex na którego tak bardzo czekałem wygrał ze mną ta walkę i nie pozwolił mi nawet oszacować swej wielkości,dawno już był na zapleczu i śmiał się ze mnie jak z amatora kwaśnych jabłek...Myślę sobie ,gdzie popełniłeś błąd kucharzu...no nic mi nie pozostało jak wzywać Geslerową na ratunek....heheee nadchodzi godzina 11 i kluseczki odpalają jedna za drugą lecz niestety nie są to już rozmiary zadowalające szefa kuchni tylko wysypka tarłowa daje mi do myślenia że w czasie amorów to i tak dobrze że chociaż jeden z zapylaczy został przechytrzony i postanowił zakąsić coś może przed może po ...O16 moje członki odmówiły już posłuszeństwa a i oczy jakby chciały relaxu postanowiłem więc odpuścić i zbierać siły na następny wypad,bardzo ale to bardzo mocno naładowałem akumulatory zasiarczone wręcz od sierpnia tamtego roku,starczy na dziś...kotlety i pączki na stałe w menu a rozmiar rybek kolejny raz potwierdza że wabiki w rozmiarze xl chętnie zasysają nawet maluchy więc nie ma raczej sensu tracić np na lotności przynęty i własciwych rozmiarów przynęta to ta zaczynająca się od 3,5 cm i 4 gr wagi,.....złowiłem ok 12 szt i syty jestem na kilka chwil narazie.........cdn Edytowane 10 Czerwca 2021 przez calvuss 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Fajna opowieść najlepiej bym się tam teleportował bo klimat jest wyjątkowy,dla nas to najlepsze ładowanie bateri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Fotka 2 i 3 bardzo podobny zakręt jest na Wieprzu w Obroczy przy kościele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 No tutaj to kościelne dzwony nie mają prawa bić.Tego by brakowało to północ panie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Był sobie mały, tłuściutki pączek.Był okrąglutki i nie miał rączek.Z wierzchu miał piękną, chrupiącą skórkę,a w środku dziurkę na konfiturkę!Kleniom smakuje tak wysmażonyczasem się zrobiczarno-czerwony ....,,,,,, 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) Uffff 4 godziny malowania,myślałem że nigdy nie skończe ale udało się jest i on.......farbki made in Boleń 30 Edytowane 14 Czerwca 2021 przez calvuss 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Świetnie Ci to wyszło.Tak... niekonwencjonalnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Chciałem nad rzeką ale stwierdziłem że tu lepiej widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 21 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) Witam serdecznie po letniej przerwie, .różnie to było u mnie ostatnio ze wzrokiem dlatego odpust musiał nastąpić. Już niedługo dostanę okularki do czytania i będę widział więcej szczegółów z bliska więc produkcja ruszy na nowo...tymczasem żeby nie zwariować kilka rybek z lata na przynęty calvuss.... w pamięci szczególnie utkwi mi Ciosa 45 cm która załadowała w wobsa w zwarach wiślanego odmętu wysokiej wody. Edytowane 21 Września 2021 przez calvuss 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 8 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Ponownie się przywitam ,lecz tym razem juz nie będę pisał że zaraz to narobię wobsów itd bo niestety nastepują komplikacje ze wzrokiem, mianowicie pojawiły się jakieś zaćmy wtórne i nie pozwalają mi one na dobór okularów do widzenia ostrości z bliska ,,,musze poczekać Żeby jednak nie zwariować naklepałem trochę większych tematów poświęconych zębaczom i ruszyłem z towarem nad wodę ...oto wyniki......tu blachy niestety nie widać bo połknął aż po same jajka.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Stworzony w bólach... Rzeka pilnowana i patrolowana czeka cierpliwie....... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Jak dobrze widzieć że Piotrus wróciłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 21 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jak dobrze widzieć że ktoś czekał ,budujące to meeeegaWalczyłem zprzeciwnościami losu i coś tam próbowałem ale ciężko szczegóły dopracować, malowałem jakiś obraz ,rysowałem ale w głowie tylko ta myśl że sylwester w kropki coraz bliżej, poklepałem więc trochu...czas zakładać bombki WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM,,,, 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2021 Myślę Piotruś że wiele osób czekało.A my czekamy na kropy z armia wahadełek.Ale już niebawem a dziś około16 pogadamy na spokojnie Piotruś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Na sezon pstrągowy najpierw odpowiedni termos trzeba przygotować.....farbki by boleń...a tak na poważnie to coś tam zaczynam . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 No to to rozumiem warsztat się rozpędza a tam wzór który bardzo mnie ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi