Skocz do zawartości

calvuss-kleniowe zabawki

calvuss

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie sprawa w modelem strzebelki wygląda mniej więcej tak :

Pstrągi łowię głównie w małych rzekach górskich i leśnych płytkich strumieniach w których lorbasy wiadomo siedzą w dołkach. Łowienie ,no może oprócz zimy to brodzenie lub skradanie się w górę rzeczki i potrzebny był wobler który przeleci z dołu nad chatą pstrąga i z płycizny razem z nurtem wjedzie mu na salony nie dając czasu na przyglądanie się i błyskawiczny atak....ten korpus ściąłem od góry trochę czoło musze przyznać że to poskutkowało taką fajną pracą lekko x owa z mykami niekontrolowanymi jak to nazwałeś Wojtek  parkinson z chajnimedinem  :D

On tak na prawdę zachowuje się różnie w różnych sytuacjach bo tak jak pisałem ściągany z lekkim nurtem myka lekko xując a w nurcie pod prąd ten x jest dużo mocniejszy...raczej nie jest to wobek na mega szybkie prądy raczej leniwa płytka rzeczka z dołkami lub średnia rzeka nizinna bo oprócz pstrągów nie pokazywałem go innym rybom ,klenie i szczupaki to pewne że w nim zasmakowałyby ale na te rybki mam inne modele i łowię strzeblami tylko pstrągi.

Dlatego oczko Dr by można było płycej poprowadzić mając szczytówkę w górze a w dołek trochę zjechać kierując ja w dół...

Złapałem sie tez na tym że niby wszystko identyko ,forma , stelaż ,obciążenie  a mimo to każdy wydaje mi się jakby lekko inaczej chodził od drugiego...no cóż to hand made ...pstrągi to uwielbiają

Andre99  nie zostaje nic innego jak wziąść jednego na testy i zobaczyć na swoim podwórku

post-58608-0-69816200-1685528915_thumb.jpg

post-58608-0-51331500-1685528940_thumb.jpg

post-58608-0-55516100-1685528955_thumb.jpg

• Like 1

Dla mnie praca tej strzebli jest rewelacyjna mam dwie sztuki i kazda jest inna ale niejest to duza roznica,bo to nie fabryka je robi tasmowo.Ale odskakuja dosyc mocno jakby uciekajaca rybka chciała sie schowac ,Osyry nurt niejest im dany na przytrzymanie ale sciagane do siebie z nurtem skakaja na boki jakby miały parkinsona.Mysle ze ta niesymetrycznosc calego ksztaltu ma tu tez duzy wpływ na prace podczas naporow wody.Ja jestem zachwycony narazie 0-1 przegralem ale jeszcze sie odkuje.