Skocz do zawartości
  • 0

Cover,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze wiekszy.

esox1972

Pytanie

Witam Kolegów

W związku z zbliżającym się terminem ogarnięcia tematu pytań kilka o sugestie dotyczące następujących rzeczy co do covera 8-12".

1.Jaki kolor koledzy by sugerowali : czarny,ciemnozielony,granatowy,czy taki jak tu zamieściłem na zdjęciu mojego oryginału "wojskowy brąz",

ewentualnie dwa,żeby był wybór?

2.Czy drukować jakąś nazwę bądź grafikę(haft nie wchodzi w grę ,bo będzie cieknąć woda),czy lepsze bez i każdy sobie upiększa we własnym zakresie ?

3.Co do zasilania, standardowa obudowa na 2x7ah,według mnie to już za mało przy 8 do 12 cali w kolorze,dodatkowo będzie pływać w coverze,

trzeba wypełniać styrodurem.Szukam czegoś większego co pomieści 3x7ah lub jeden większy,może macie jakiś pomysł co do użycia gotowej obudowy,

ale z tego co patrzyłem wymiary ni jak się mają do wielkości akumulatorów.

Dla przypomnienia zdjęcia covera,żeby było odniesienie do pytania o wybór koloru.

Produkt będzie "made in Poland".

post-56089-0-68259900-1467076553_thumb.jpg

post-56089-0-96967700-1467076569_thumb.jpg

post-56089-0-68460600-1467076686_thumb.jpg

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jako posiadacz 12" i 10" mogę udostępnić do zdjęć; ale w temacie. Obie są zamontowane na łodzi, 12" na stałe za to 10" jako wersja również mobilna. Myślę, że koncepcja 9-10" jest zdecydowanie trafniejsza. Naprawdę 12" to kobyła i raczej posiadacze przeznaczyli ją jako stacjonarną.

Wizyta w Normarku i przymiarka do Helixa 9",rozumiem,że 10 jest w tej samej obudowie tylko ekran jest większy,a 12" to też tak idzie ?

Pytam,bo posiadasz obie,niestety w Normarku mieli największą 9".

Ogólnie wszystko jest,na dniach odbieram kabelkologię zamówioną i jedziemy,napisz o chęci nabycia w privie,bo tam już mam sporą kolejkę,ludzie nie z portalu jb.pl też czekają,mam bardzo dużo zapytań i wręcz zapisów na ten cover,a priorytetem są dla mnie koledzy z tego forum,którzy swoimi podpowiedziami i sugestiami pomogli w realizacji mojego projektu,w który od 3-ech lat nikt nie chciał uwierzyć oprócz mojego kolegi przez czysty przypadek,gdy zobaczył,że ja coś takiego mam.

post-56089-0-58223900-1484685791_thumb.jpg

• 0

Wizyta w Normarku i przymiarka do Helixa 9",rozumiem,że 10 jest w tej samej obudowie tylko ekran jest większy,a 12" to też tak idzie ?

Pytam,bo posiadasz obie,niestety w Normarku mieli największą 9".

Ogólnie wszystko jest,na dniach odbieram kabelkologię zamówioną i jedziemy,napisz o chęci nabycia w privie,bo tam już mam sporą kolejkę,ludzie nie z portalu jb.pl też czekają,mam bardzo dużo zapytań i wręcz zapisów na ten cover,a priorytetem są dla mnie koledzy z tego forum,którzy swoimi podpowiedziami i sugestiami pomogli w realizacji mojego projektu,w który od 3-ech lat nikt nie chciał uwierzyć oprócz mojego kolegi przez czysty przypadek,gdy zobaczył,że ja coś takiego mam.

9 i 10 to zewnętrznie wymiary te same ( róznią się wielkością ekranu ); 12" jest większa .

Jezeli potrzebujesz dokładne wymiary to jutro mogę zmierzyć. Mogę Ci jeszcze podać wymiar dla HB 1198.

Edytowane przez wilk325

• 0

9 i 10 to zewnętrznie wymiary te same ( róznią się wielkością ekranu ); 12" jest większa .

Jezeli potrzebujesz dokładne wymiary to jutro mogę zmierzyć. Mogę Ci jeszcze podać wymiar dla HB 1198.

Spokojnie 1198 to mam,ale tą 12 to informacyjnie możesz zmierzyć,mam na nią ten jeden pierwszy prototypowy cover co po dyskusjach tu w wątku doszliśmy do wniosku,że 41cm szerokości to lekka przesada,bo 12"  to już raczej nikt nie nosi,więc zeszliśmy na 35-36cm .Oczywiście ten jeden sobie leży w magazynie gdyby jednak co nie wykluczone w przyszłości okazało się,że 12-14" to takie fajne mobilne sondy tylko znowu brak do nich coverów. :)

• 0

Spokojnie 1198 to mam,ale tą 12 to informacyjnie możesz zmierzyć,mam na nią ten jeden pierwszy prototypowy cover co po dyskusjach tu w wątku doszliśmy do wniosku,że 41cm szerokości to lekka przesada,bo 12"  to już raczej nikt nie nosi,więc zeszliśmy na 35-36cm .Oczywiście ten jeden sobie leży w magazynie gdyby jednak co nie wykluczone w przyszłości okazało się,że 12-14" to takie fajne mobilne sondy tylko znowu brak do nich coverów. :)

No HB teraz wypuścił nowy model http://www.humminbird.com/Products/SOLIX-15-SI/. 15,5" ;)

• 0

No HB teraz wypuścił nowy model http://www.humminbird.com/Products/SOLIX-15-SI/. 15,5" ;)

no i to jest komfortowy ekran,już większego nie trzeba,choć z drugiej strony mogliby taką 19-ę panoramę zrobić i już by nikt się nie czepiał,że jeszcze mały.

• Like 1

• 0

To chyba wielkość łodzi zacznie ograniczać wielkość ekranu, no i kasa za ten ekran chyba też...

A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.308889/

Edytowane przez Paprykarz

• 0

To chyba wielkość łodzi zacznie ograniczać wielkość ekranu, no i kasa za ten ekran chyba też...

A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.30888

łódkę zawsze można budować większa,echo do niej też ,tylko ograniczeniem jest wielkość akwenu

• 0

A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.308889/

2800 USD za 12 Si. Przetwornik jeden do trzech widoków?

• 0

W związku z zapytaniami kolegów w sprawie covera informuje,że tak wchodzi do jego pudełka bateria 18-22ah,tak został pomyślany,żeby starczyło prądu i była to jedna bateria.

Czekam tylko na kabelkologię zamówioną i jedziemy z zaspokajaniem potrzeby posiadania covera tak wyczekiwanego przez kolegów mających echosondy z większym niż 7-e cali ekranem.

post-56089-0-03426300-1485036910_thumb.jpg

• 0

Do wszystkich zainteresowanych oficjalnie ogłaszam

"Cover,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze większy" został ukończony

Cover od jutra jest dostępny,koledzy którzy zapisali się na niego w

wiadomościach prywatnych do mnie proszeni są o potwierdzenie chęci jego

posiadania,gdyż mam duże zainteresowanie,a jak mówiłem pierwszymi

posiadaczami będą koledzy z jb.pl,którzy w moim wątku podsuwali sugestie

dotyczące tego projektu,dlatego po pewnych ustaleniach wszyscy dostaną w

bonusie dodatkowo miarkę banerową(widoczną na zdjęciach) z logiem mojego

covera,którą zacząłem produkować,chyba że nie będą chcieli.

Ostatnie fotki z docelowymi pudełkami,baterią,opcją włożenia na czas

transportu ładowarki oraz zdjęcie bonusowej miarki banerowej.

Dziękuję wszystkim za udzielanie się w moim wątku,wszelkie

podpowiedzi,sugestie i słowa krytyki,chciałem by cover wyszedł

prawie idealny,choć pewno taki nigdy nie będzie,ale ważne ,że tworzony dla

ludzi i przy udziale ludzi,którzy będą jego użytkownikami.

Za niebawem zakładam nowy wątek z nowym pomysłem na produkt potrzebny

myślę,że większej rzeszy wędkarzy,którzy mają łodzie i również liczę na udział

w nim Was Koledzy z tego forum.

Pozdrawiam Piotr Rogiński "esox1972"

post-56089-0-46379300-1485720968_thumb.jpg

post-56089-0-10293700-1485720969_thumb.jpg

post-56089-0-66329900-1485720969_thumb.jpg

post-56089-0-16750100-1485720970_thumb.jpg

post-56089-0-78679200-1485720970_thumb.jpg

post-56089-0-45141700-1485720971_thumb.jpg

post-56089-0-88904800-1485720971_thumb.jpg

post-56089-0-46730600-1485720972_thumb.jpg