esox1972 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam KolegówW związku z zbliżającym się terminem ogarnięcia tematu pytań kilka o sugestie dotyczące następujących rzeczy co do covera 8-12".1.Jaki kolor koledzy by sugerowali : czarny,ciemnozielony,granatowy,czy taki jak tu zamieściłem na zdjęciu mojego oryginału "wojskowy brąz",ewentualnie dwa,żeby był wybór?2.Czy drukować jakąś nazwę bądź grafikę(haft nie wchodzi w grę ,bo będzie cieknąć woda),czy lepsze bez i każdy sobie upiększa we własnym zakresie ?3.Co do zasilania, standardowa obudowa na 2x7ah,według mnie to już za mało przy 8 do 12 cali w kolorze,dodatkowo będzie pływać w coverze,trzeba wypełniać styrodurem.Szukam czegoś większego co pomieści 3x7ah lub jeden większy,może macie jakiś pomysł co do użycia gotowej obudowy,ale z tego co patrzyłem wymiary ni jak się mają do wielkości akumulatorów.Dla przypomnienia zdjęcia covera,żeby było odniesienie do pytania o wybór koloru.Produkt będzie "made in Poland". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cyprys19 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Czy cover jest już dostępny?Jakość widać gołym okiem,a jak cenowo?Poproszę na priv. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 StCroix Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Po co na priv? Myślę, że grupa odbiorców będzie spora. Osobiście też jestem zainteresowany ceną/zakupem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Jako posiadacz 12" i 10" mogę udostępnić do zdjęć; ale w temacie. Obie są zamontowane na łodzi, 12" na stałe za to 10" jako wersja również mobilna. Myślę, że koncepcja 9-10" jest zdecydowanie trafniejsza. Naprawdę 12" to kobyła i raczej posiadacze przeznaczyli ją jako stacjonarną.Wizyta w Normarku i przymiarka do Helixa 9",rozumiem,że 10 jest w tej samej obudowie tylko ekran jest większy,a 12" to też tak idzie ?Pytam,bo posiadasz obie,niestety w Normarku mieli największą 9".Ogólnie wszystko jest,na dniach odbieram kabelkologię zamówioną i jedziemy,napisz o chęci nabycia w privie,bo tam już mam sporą kolejkę,ludzie nie z portalu jb.pl też czekają,mam bardzo dużo zapytań i wręcz zapisów na ten cover,a priorytetem są dla mnie koledzy z tego forum,którzy swoimi podpowiedziami i sugestiami pomogli w realizacji mojego projektu,w który od 3-ech lat nikt nie chciał uwierzyć oprócz mojego kolegi przez czysty przypadek,gdy zobaczył,że ja coś takiego mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Wizyta w Normarku i przymiarka do Helixa 9",rozumiem,że 10 jest w tej samej obudowie tylko ekran jest większy,a 12" to też tak idzie ?Pytam,bo posiadasz obie,niestety w Normarku mieli największą 9".Ogólnie wszystko jest,na dniach odbieram kabelkologię zamówioną i jedziemy,napisz o chęci nabycia w privie,bo tam już mam sporą kolejkę,ludzie nie z portalu jb.pl też czekają,mam bardzo dużo zapytań i wręcz zapisów na ten cover,a priorytetem są dla mnie koledzy z tego forum,którzy swoimi podpowiedziami i sugestiami pomogli w realizacji mojego projektu,w który od 3-ech lat nikt nie chciał uwierzyć oprócz mojego kolegi przez czysty przypadek,gdy zobaczył,że ja coś takiego mam.9 i 10 to zewnętrznie wymiary te same ( róznią się wielkością ekranu ); 12" jest większa .Jezeli potrzebujesz dokładne wymiary to jutro mogę zmierzyć. Mogę Ci jeszcze podać wymiar dla HB 1198. Edytowane 17 Stycznia 2017 przez wilk325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 9 i 10 to zewnętrznie wymiary te same ( róznią się wielkością ekranu ); 12" jest większa .Jezeli potrzebujesz dokładne wymiary to jutro mogę zmierzyć. Mogę Ci jeszcze podać wymiar dla HB 1198.Spokojnie 1198 to mam,ale tą 12 to informacyjnie możesz zmierzyć,mam na nią ten jeden pierwszy prototypowy cover co po dyskusjach tu w wątku doszliśmy do wniosku,że 41cm szerokości to lekka przesada,bo 12" to już raczej nikt nie nosi,więc zeszliśmy na 35-36cm .Oczywiście ten jeden sobie leży w magazynie gdyby jednak co nie wykluczone w przyszłości okazało się,że 12-14" to takie fajne mobilne sondy tylko znowu brak do nich coverów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Spokojnie 1198 to mam,ale tą 12 to informacyjnie możesz zmierzyć,mam na nią ten jeden pierwszy prototypowy cover co po dyskusjach tu w wątku doszliśmy do wniosku,że 41cm szerokości to lekka przesada,bo 12" to już raczej nikt nie nosi,więc zeszliśmy na 35-36cm .Oczywiście ten jeden sobie leży w magazynie gdyby jednak co nie wykluczone w przyszłości okazało się,że 12-14" to takie fajne mobilne sondy tylko znowu brak do nich coverów. No HB teraz wypuścił nowy model http://www.humminbird.com/Products/SOLIX-15-SI/. 15,5" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Tadeusz, zmieści się na konsoli twojej łodzi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 No HB teraz wypuścił nowy model http://www.humminbird.com/Products/SOLIX-15-SI/. 15,5" no i to jest komfortowy ekran,już większego nie trzeba,choć z drugiej strony mogliby taką 19-ę panoramę zrobić i już by nikt się nie czepiał,że jeszcze mały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Tadeusz, zmieści się na konsoli twojej łodzi ? Nie, przesłoni mi widok i nie będę wiedział gdzie płynę .Ale wygląda zacnie. Z drugiej strony - gdzie jest koniec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) To chyba wielkość łodzi zacznie ograniczać wielkość ekranu, no i kasa za ten ekran chyba też...A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.308889/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 To chyba wielkość łodzi zacznie ograniczać wielkość ekranu, no i kasa za ten ekran chyba też...A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.30888łódkę zawsze można budować większa,echo do niej też ,tylko ograniczeniem jest wielkość akwenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 A cóż akwen ma do tego? Ja w 90% pływam po 1 i zawsze z echem. Chodź znam już chyba każda dziure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 To chyba wielkość łodzi zacznie ograniczać wielkość ekranu, no i kasa za ten ekran chyba też...A tutaj kawałek linka do pooglądania powyższego cacuszka http://www.ohiogamefishing.com/threads/new-humminbird-solix-12-and-15-inch-versions.308889/2800 USD za 12 Si. Przetwornik jeden do trzech widoków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 W związku z zapytaniami kolegów w sprawie covera informuje,że tak wchodzi do jego pudełka bateria 18-22ah,tak został pomyślany,żeby starczyło prądu i była to jedna bateria.Czekam tylko na kabelkologię zamówioną i jedziemy z zaspokajaniem potrzeby posiadania covera tak wyczekiwanego przez kolegów mających echosondy z większym niż 7-e cali ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Taki aku z echem np. 92SV chirp wystarcza prawie na 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 właśnie oto chodziło i jak doskonale wiesz zawsze naładowany zostanie do pełna,a nie jak para 7-9ah prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 właśnie oto chodziło i jak doskonale wiesz zawsze naładowany zostanie do pełna,a nie jak para 7-9ah prawda.Zgadza się . Zawsze jedna kostka lepsza niż dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cyprys19 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Niedługo na echo będzie można " fakty" w tvn na rybach obejrzeć...Piotrze wysłałem pytanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 juz mozna ogladac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Do wszystkich zainteresowanych oficjalnie ogłaszam "Cover,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze większy" został ukończony Cover od jutra jest dostępny,koledzy którzy zapisali się na niego w wiadomościach prywatnych do mnie proszeni są o potwierdzenie chęci jego posiadania,gdyż mam duże zainteresowanie,a jak mówiłem pierwszymi posiadaczami będą koledzy z jb.pl,którzy w moim wątku podsuwali sugestie dotyczące tego projektu,dlatego po pewnych ustaleniach wszyscy dostaną w bonusie dodatkowo miarkę banerową(widoczną na zdjęciach) z logiem mojego covera,którą zacząłem produkować,chyba że nie będą chcieli. Ostatnie fotki z docelowymi pudełkami,baterią,opcją włożenia na czas transportu ładowarki oraz zdjęcie bonusowej miarki banerowej. Dziękuję wszystkim za udzielanie się w moim wątku,wszelkie podpowiedzi,sugestie i słowa krytyki,chciałem by cover wyszedł prawie idealny,choć pewno taki nigdy nie będzie,ale ważne ,że tworzony dla ludzi i przy udziale ludzi,którzy będą jego użytkownikami. Za niebawem zakładam nowy wątek z nowym pomysłem na produkt potrzebny myślę,że większej rzeszy wędkarzy,którzy mają łodzie i również liczę na udział w nim Was Koledzy z tego forum. Pozdrawiam Piotr Rogiński "esox1972" 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Piotrek dzięki, kawał roboty zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Spoko Mariusz tak mam albo robię porządnie albo wcale,stara szkoła,błystki swoje też robię nie z "gównolitowych" materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 i tak to wygląda z humminbird'ami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cyprys19 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Piotrze czy odbiór osobisty gdzieś w Wa-wie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esox1972 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 W Warszawie i Sulejówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
esox1972
Witam Kolegów
W związku z zbliżającym się terminem ogarnięcia tematu pytań kilka o sugestie dotyczące następujących rzeczy co do covera 8-12".
1.Jaki kolor koledzy by sugerowali : czarny,ciemnozielony,granatowy,czy taki jak tu zamieściłem na zdjęciu mojego oryginału "wojskowy brąz",
ewentualnie dwa,żeby był wybór?
2.Czy drukować jakąś nazwę bądź grafikę(haft nie wchodzi w grę ,bo będzie cieknąć woda),czy lepsze bez i każdy sobie upiększa we własnym zakresie ?
3.Co do zasilania, standardowa obudowa na 2x7ah,według mnie to już za mało przy 8 do 12 cali w kolorze,dodatkowo będzie pływać w coverze,
trzeba wypełniać styrodurem.Szukam czegoś większego co pomieści 3x7ah lub jeden większy,może macie jakiś pomysł co do użycia gotowej obudowy,
ale z tego co patrzyłem wymiary ni jak się mają do wielkości akumulatorów.
Dla przypomnienia zdjęcia covera,żeby było odniesienie do pytania o wybór koloru.
Produkt będzie "made in Poland".
Top użytkownicy dla tego pytania
30
15
9
8
Popularne dni
28 Cze
15
5 Wrz
15
29 Cze
8
24 Lis
7
Top użytkownicy dla tego pytania
esox1972 30 odpowiedzi
godski 15 odpowiedzi
Paprykarz 9 odpowiedzi
wilk325 8 odpowiedzi
Popularne dni
28 Cze 2016
15 odpowiedzi
5 Wrz 2016
15 odpowiedzi
29 Cze 2016
8 odpowiedzi
24 Lis 2016
7 odpowiedzi
Popularne posty
esox1972
Do wszystkich zainteresowanych oficjalnie ogłaszam "Cover,którego ponoć nie ma,a będzie jeszcze większy" został ukończony Cover od jutra jest dostępny,koledzy którzy zapisali się na niego w wi
esox1972
Po długich poszukiwaniach odpowiedniej gabarytowo walizki na akumulatory,żeby wypełniła cały cover,a nie pływała po nim mam przyjemność zaprezentować kolegom skończoną i ostateczna wersję "Covera,któr
esox1972
i tak to wygląda z humminbird'ami
Opublikowane grafiki
94 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi